Analiza Comparativa a Site-urilor de Comert Electronic din Domeniul Calculatoarelor si Componentelor PC

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Comparativa a Site-urilor de Comert Electronic din Domeniul Calculatoarelor si Componentelor PC.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Introducere

In cadrul acestei analize am ales sa vorbesc despre site-urile ce se ocupa cu vanzarea calculatoarelor si componentelor PC deoarece consider ca este un domeniu de real interes ce va fi tot timpul activ.Traim in era calculatorului si trebuie constientizat faptul ca majoritatea oamenilor detin un PC in locuintele lor.Astfel a fost veoie ca acesta piata sa se dezvolte progresiv pentru a face fata cererilor ridicate.

In Romania exista o concurenta foarte mare in acest domeniu deoarece in ultimii ani au aparut tot mai multi concurenti care se lupta sa devina cei mai buni pe un domeniu.Astfel au aparut si aceste site-uri de genul celor pe care le voi analiza si care sunt recunoscute pentru seriozitatea si gama variata ce o ofera clientilor sai.

EMAG este liderul pietei de comert electronic si detine cote de piata care ating si 20% din vanzarile nationale pe anumite categorii si branduri de prima marime. Echipa eMAG are aproximativ o suta cincizeci de angajati, organizati in mai multe departamente: vanzari retail, vanzari corporate, logistica, programare, marketing, service, servicii clienti, administrativ.Au lansat magazinul online in decembrie 2001 si de atunci se claseaza incontestabil pe primul loc in domeniul calculatoarelor si componentelor PC.

Dc-shop a fost primele magazine online din acest domeniu deschis.Perioada sa cea mai buna a fost pana in anul 2003 cand a inceput sa sufere o cadere directa.In prezent magazinul virtual a fost preluat de catre Cel.ro care se ocupa de administrarea acestuia.

PCfun.ro, este primul magazin online din cadrul grupului Fit Distribution si a fost lansat la mijlocul anului 2005. In numai doi ani de la lansare PCfun s-a remarcat prin preturi competitive si servicii unice devenind astfel unul dintre cele mai importante magazine online de pe piata romaneasca.In prezent se afla sub aceasi franchisa cu PC Garage un alt mare competitor pe aceasta piata.

Capitolul I. Piaţa online a site-urilor de vanzari calculatoare si componente PC

Cu toate ca preturile in acest domeniu au inceput sa scada foarte mult din cauza concurentei acerbe,romanii nu se mai inghesuie ca in anii trecuti sa arunce banii atat de usor.Astfel prefera sa studieze piata si cauta componentele exacte de care au nevoie,preferand astfel o piesa mai scumpa ce garanteaza calitatea in detrimentul unui calculator ce la prima vedere este foarte ieftin dar de o calitate net inferioara.

Previziunile specialistilor in domeniul electronicelor la nivel mondial sunt pentru o crestere a pietei cu 5% in 2012.

Desi Europa este afectata de criza, piata high-tech va depasi valoarea de 1.000 miliarde de dolari, datele fiind furnizate de GfK, la deschiderea Electronics Show din Las Vegas - CES, precizeaza Le Figaro.

Daca se estimeaza ca vanzarile vor stagna in America de Nord, ele vor fi mai mici in Europa (-3%), unde GfK vede "un risc semnificativ de recesiune". In schimb, acestea vor continua sa creasca in Asia (+18%), America de Sud (+11%) si Europa Centrala (+9%).

In 2012, ca si anul trecut, cea mai mare parte a cresterii se va concentra pe doua produse: smartphone-urile si tabletele. Dupa ce a crescut cu 58% anul trecut, piata smartphone-urilor va creste in continuare cu 22%.

Tendinta pietei va fi pentru modelele comercializate sub 200 de dolari (155 euro) fara subventiile operatorului. In pietele emergente, "graba de a achizitiona smartphone-uri va fi in detrimentul altor dispozitive portabile", cum ar fi camere video si playerele de muzica, a declarat Steve Bambridge, reprezentantul GfK.

In 2012 se asteapta vanzari record de telefoane mobile in jur de 1,68 miliarde de unitati, iar in domeniul tabletelor si laptopurilor se preconizeaza vanzari de aproape 100 de milioane de bucati. Vanzarile de notebook-uri vor creste constant cu 10% in acest an, in timp ce calculatoarele puternice si performante vor avea un trend lent de achizitie.

In randul producatorilor TV, un succes major vor inregistra produsele din China, care detin tehnologie 3D manifestand un trend ascendent de achizitie de 122%, in timp ce televizoarele clasice nu vor depasi cifra de anul trecut de 262 milioane de unitati cu doar 1%.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Site-urilor de Comert Electronic din Domeniul Calculatoarelor si Componentelor PC.docx