Analiza Comparativa a unor Site-uri Comerciale

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Comparativa a unor Site-uri Comerciale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Onete Bogdan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Am ales sa analizez site-urile de comert electronic: www.emag.ro, www.dc-shop.ro si www.24pc.ro.

Comerţul electronic este demersul de cumpărare prin intermediul transmiterii de date la distanţă, demers specific politicii distributive a marketingului. Prin intermediul internetului se dezvoltă o relaţie de schimb şi servicii între ofertant şi viitor cumparător. Termenul de Electronic Business a fost făcut popular în anii 1990, printr-o campanie publicitară a companiei IBM.

Strâns legate de comerţul electronic sunt afacerile electronice, ce nu se limitează la cumpărarea şi vânzarea de bunuri sau servicii, ci includ şi servirea cumpărătorilor, colaborarea cu partenerii de afaceri sau conducerea unei organizaţii prin mijloace electronice.

În cadrul comerţului electronic pot fi tranzacţionate bunuri şi servicii digitale (sunt excluse fazele logistice), iar locul în care sunt tranzacţionate aceste bunuri digitale poartă denumirea de piaţă electronică (e-marketspace în limba engleză) – contextul virtual în care cumpărătorii şi vânzătorii se găsesc unul pe altul şi tranzacţionează afaceri electronice.

Comerţul electronic implică participarea atât a persoanelor fizice şi juridice, cât şi a statului sau a instituţiilor acestuia. În funcţie de asocierile dintre aceşti participanţi au luat naştere mai multe forme de comerţ electronic: B2B (business-to-business), B2C (business-to-consumer), C2B (consumer-to-business), C2C (consumer-to-consumer), E-government, B2G (business-to-government), G2B (government-to-business), G2C (government-to-consumer).

Comertul electronic ofera clientilor anumite beneficii fata de comertul traditional, cum ar fi: posibilitatea achizitionarii unui produs 24 h/zi, in tot timpul anului din aproape orice locatie, existenta mai multor posibilitati de alegere, alegerea celui mai mic pret pentru un produs sau serviciu. De asemenea exista si beneficii pentru firme: extindere pe pietele intrenationale, costuri mai scazute, adaptare la nevoile consumatorului.

In continuare voi prezenta pagina de start a fiecarui site:

www.24pc.ro

www.emag.ro

www.dc-shop.ro

Ceea ce au in comun aceste site-uri este ca toate comercializeaza electronice si toate sunt din Romania. Diferenta in ceea ce priveste produsele comercializate este ca pe www.dc-shop.ro gasim si software, iar de pe celelalte doua putem achizitiona electrocasnice.

In ceea ce priveste culorile folosite, www.emag.ro foloseste nuante de rosu si albastru aprins pe un fundal alb, culori impunatoare, www.24pc.ro galben si portocaliu aprins( si aceasta culoare e impunatoare) pe fundal alb-gri, iar www.dc-shop.ro combina mai multe nuante de albastru spre gri pe un fundal alb, neutilizand culori impunatoare dar in acest fel aratand ceva mai plictisitor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a unor Site-uri Comerciale.doc