Analiza Costurilor la Intreprinderea SC Mercur SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Costurilor la Intreprinderea SC Mercur SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nae Roxana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Cuprins
1.Introducere pag 3
2.Identificarea costurilor pag 4
Bilanţ contabil pag 4
Cont de profit şi pierdere pag 6
Evaluarea situaţiei financiare în anii 2007-2009 pag 8
Costuri ascunse pag 9
3.Căi de raţionalizare a costurilor pag 10
4.Bibliografie pag 11

Extras din document

Societatea comercială Mercur s-a constituit ca societate pe acţiuni în anul 1991 prin preluarea pasivului şi activului ICS Magazin Universal Mercur, în baza deciziei 147/1990 a Prefecturii Dolj. SC Mercur SA este organizată şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii 31/1990R (cu modificările ulterioare).

Activitatea principală desfăşurată de S.C. Mercur S.A. o reprezintă comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate (C.A.E.N. – G/GA/52/521) – comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare (C.A.E.N. - 5212).

Activitatea de bază a societăţii o constituie comercializarea cu amănuntul a mărfurilor nealimentare prin raioanele proprii, închirierea spaţiilor comerciale şi servicii de alimentaţie publică prin Restaurantul Mercur.

2.Identificarea costurilor

-BILANŢ CONTABIL - -lei-

Conform datelor din tabel, activitatea desfăşurată în cursul anului 2009 a determinat următoarele modificări în situaţia patrimonială:

1.Valoarea activelor imobilizate a crescut pe seama achiziţiei activului din str. Brestei nr. 185 în luna decembrie şi a anulãrii unei pãrţi din ajustãrile de deprecieri pentru imoilizãrile financiare, concomitent cu vânzarea unor titluri de portofoliu.

2.Valoarea activelor circulante a crescut pe seama menţinerii disponibilului bănesc ca efect al realizării profitului din exploatarea activelor şi pe seama creşterii creanţelor asupra bugetului statului (TVA de recuperat).

3.Au crescut capitalurile proprii pe seama creşterii profitului net al anului 2009(acesta fiind mai mare decât profitul net obţinut în anul 2008).

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Costurilor la Intreprinderea SC Mercur SA.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Comerţ