Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5997
Mărime: 114.09KB (arhivat)
Publicat de: Dominic Gal
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Zgura Daniel

Extras din referat

PRODUSUL

A) Scurt istoric

Se stie ca inca din antichitate ca Egiptenii foloseau cristale slefuite in forme convexe, sub forma unei lentile pentru a mari imaginea unui obiect sau scrieri. Grecii si Romanii au continuat folosirea acestor tipuri de lentile pentru a-i ajuta pe cei ce nu reuseau sa citeasca cu ochiul liber.Primul obiect care a fost folosit in "corectia vederii" a fost inventat in anul 1000 d.Ch. numit si "cristal pentru citire", fiind de fapt o sfera din sticla care creea efectul de marire a literelor. In jurul anului 1284 apare in Italia primul ochelar, inventat de Salvano d'Aramento degli Amati. Sticla folosita in confectionarea acestora permitea de aceasta data nu numai marirea literelor dar si corectia vederii ducand astfel la cresterea popularitatii ochelarilor. Primul ochelar se punea pe nas si era foarte incomod datorita faptului ca nu avea fixare.

Primele rame de ochelari au fost confectionate din lemn sau os de animal.Lentilele pentru corectia miopiei au aparut pe la mijlocul secolului XV. Pina in secolul XVI atit in Anglia cit si in Franta folosirea ochelarilor pentru corectarea vederii se facea doar pe ascuns, in mediu restrans pentru a nu lasa de inteles ca persoana are probleme de vedere. In tot acest timp a aparut moda purtarii monoclurilor si a ochelarilor cu un singur brat vertical (folosit cu precadere de femei) acestea devenind un accesoriu la moda in randul elitei societatii. In acest fel oamenii nu recunosteau pe fata existenta unor probleme de vedere.

Abia in secolul XVI apar pentru prima data bratele laterale de fixare dupa urechi a ochelarilor. In 1752 James Ayscough , designer de ochelari, breveteaza inventia si va folosi atit sticla transparenta cit si sticla cu tenta verde sau albasta pentru confectionarea ochelarilor. In aceasta forma persista si astazi ochelarul. Putem considera ca inventia sa de atunci a reprezentat aparitia primilor ochelari de soare insa fara o protectie reala la efectele daunatoare ale razelor solare asupra ochilor. Benjamin Franklin este considerat si el un inventator in domeniul ochelarilor. Schimbarea permanenta a ochelarilor de fiecare data cind trebuia sa citeasca o carte l-a indemnat sa ii ceara opticianului sa ii fabrice in 1780 o pereche de ochelari care sa contina ambele focalizari. Asa au aparut lentilele bi-focale, pentru vedere si citit.

De atunci si pina acum ochelarul a suferit schimbari de design si forma raminind insa din punct de vedere al elementelor de baza neschimbat. Productia de lentile insa, o data cu dezvoltarea industriala, a suferit schimbari majore, in present fiind folosite cele din sticla special tratata si plastic.

FAR Visions defineste un nou concept de magazine de optica, printr-un mix de servicii medicale oftalmologice, preturi competitive si mai ales prin calitate.

In magazinele noastre, clientul beneficiaza de urmatoarele servicii: consultatii oftalmologice si prescriere de ochelari, consultanta in vederea selectarii ramelor de ochelari, dar si in alegerea lentilelor de ochelari, reglaje si reparatii pentru ochelari, livrare la domiciliu pentru ochelarii cu prelucrare complexa. Clientii nostrii se pot baza pe profesionisti in domeniul oftalmologic: opticieni, optometristi si medici oftalmologi, care participa constant la instruiri si cursuri de specialitate.

Ne mandrim cu calitate, rapiditate, promptitudine si seriozitate. Ochelarii sunt executati cu o aparatura de ultima generatie de catre opticieni profesionisti.

Modelele de ochelari distribuite de noi imbina functionalitatea cu rafinamentul, perfectiunea designului cu practicalitatea, formele clasice cu tehnologia si materialele viitorului.

B) Gama sortimentala

Culoare si stil

Simboluri ale distinctiei si elegantei, ochelarii EyeCare sunt creati in forme rafinate prin jocuri subtile de lumina si culori sidefate purtand discrete detalii clasice.

Rame din materiale de cea mai buna calitate, pe cat de rezistente pe atat de usoare si flexibile, create pentru a dura.

O gama variata de lentile care datorita indicelui de refractie, a geometriei asferice si a excelentei flexibilitati, vin in intampinarea celor mai exigenti clienti, preocupati de imaginea lor si care doresc ca prin alegerea monturii preferate sa-si exprime in mod liber propria personalitate sau sa urmeze linia modei.

Materiale puternice si nobile, foarte flexibile, sunt imbinate in linii ferme, esentiale creand rame ce depasesc barierele timpului. Imaginea sofisticata, stilul pur clasic al formelor geometrice atent accentuate, dar si claritatea lentilelor sunt elemente definitorii ale prestantei si distinctiei personale. Sunt colectii ce reflecta maturitatea, cunoasterea si respectul pentru valorile vietii. Invizibila tehnologie incorporata in accesorii creaza un stil distinctiv si elegant fara a fi excesiv.

Lentilele

FAR Visions prezinta o gama larga de lentile. Lentile de sticla (minerale) sau plastic, cu tratament antireflex sau fara , heliomate sau heliomate cu antireflex, lentile subtiate cu indice de reflectie marit. Materialele din care se fabrica lentilele sunt sticla si plasticul. Sticla este perfecta din punct de vedere optic, se zgarie foarte greu si prezinta o oferta larga de materiale de baza. Dezavantajul lentilelor de sticla: sunt mai grele si se pot sparge. Avantajele lentilei de plastic: mult mai usoara, nu se sparge, claritatea imaginii este net superioara sticlei, are protectie UV in proportie de 50-60% fara nici un tratament, se poate colora dupa preferinta, iar prin aplicarea straturilor de întarire si antireflex se obtin lentile foarte performante si rezistente.

Aplicare straturilor suplimentare lentilelor

Clientii care isi doresc ca ochelarii lor sa reziste mai mult si sa aiba un aspect mai atractiv pot opta pentru aplicarea unor straturi care vor imbunatati semnificativ performantele lentilelor:

anti-reflex (AR)

Tratamentul antireflex ce poate fi in 3 sau 6 straturi aplicat pe ambele suprafete ale lentilei dau o nuanta de verde, albastru sau mov. Fiecare strat este stiintific calculat, rezultatul fiind o reducere a stralucirii, a reflectiilor si in acelasi timp reduce si reflectiile interne, creand un aspect mai cosmetic, mai subtire al lentilelor.

antistatic -se dezaburesc singure fara a necesita stergere, cand ajung la temperatura incaperii

anti-zgarieturi

Nici un material de lentila pentru ochelari nu este rezistent la zgarieturi, totusi prin aplicarea unui strat transparent dar tare pe ambele parti ale lentilei ,aceasta devine mult mai dura. Totusi lentila se spala de fiecare data inainte sa fie stearsa, deoarece praful devine abraziv si se poate zgaria

tratament ultraviolet

Preview document

Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 1
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 2
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 3
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 4
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 5
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 6
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 7
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 8
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 9
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 10
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 11
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 12
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 13
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 14
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 15
Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Costurilor - Ochelari de Vedere.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Ochelari de Soare pentru Câini

Despre noi Firma noastra, S.C. “ Fancy Pets ” S.r.l., este înfiintata la data de 8 aprilie 1998, având sediul în B-dul Independentei, Nr. 13,...

Ochelari de Soare

Descrierea firmei Cei mai cunoscuți ochelari de soare au apărut din necesitate, ca echipament „obligatoriu” pentru piloții americani. Ray-Ban își...

Analiza Diagnostic la SC Cleanart SRL

CAPITOLUL I CONŢINUTUL ŞI METODOLOGIA ANALIZEI DIAGNOSTIC Analiza diagnostic reprezintă o investigare largă a principalelor aspecte economice,...

Ai nevoie de altceva?