Analiza pieței - Pizza italiană

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1986
Mărime: 20.78KB (arhivat)
Publicat de: Sava Ilie
Puncte necesare: 8
Academia de studii economice din Bucureşti Facultatea de Comerţ

Extras din referat

I. Scurt istoric

Pizza este originară din Italia, dar astăzi se găseşte oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.

Istoria pizzei a început o dată cu aducerea roşiilor în Europa din America, în secolul XVI. La început însă s-au bănuit a fi otrăvitoare, ca alte plante din familia Solanaceae. În secolul XVIII săracii din Napoli obişnuiau să pună sos de roşii peste pâinea lor plată. Aşa s-a născut pizza. Cu timpul a câştigat popularitate şi turiştii veneau special în zonele sărace din Napoli pentru a gusta diversele reţete de pizza.

Prima pizzerie, "Antica Pizzeria Port’Alba", s-a deschis pe la 1830 la Napoli şi este deschisă şi astăzi. Alexandre Dumas ne povesteşte că în anii aceştia pizza este mâncarea de bază în Napoli şi că are ingrediente variate, cum ar fi brânză, roşii, ulei şi anşoa. Altă pizzerie faimoasă este "Da Michele" (deschisă în 1870), unde mulţi consideră că ar fi singurele Pizza Marinara şi Pizza Margherita. Marinara este prima reţetă de pizza. Margherita a fost prima pe care s-a pus brânză. Este atribuită lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria "Pietro e basta così" ("Pietro şi ajunge") (deschisă în 1880), care mai există şi astăzi, sub numele de "Pizzeria Brandi". În Roma cea mai cunoscută este "Da Baffetto".

II. Mediu de piaţa

1. produs

Produsul care va fi fabricat de societate şi anume pizza italiană originală va satisface cele mai rafinate gusturi ale celor mai alintaţi gurmanzi. Produsul este orientat spre satisfacerea nevoilor zi de zi, fie zi de lucru, fie zi de sărbătoare.

Pizza va avea gusturi diferite şi specifice. Acest gust se va datora condimentelor proaspete şi neobişnuite, se fabrică după o recetă unica italiană. Denumirea pizzei va fi la fel diferită, aceasta depinzând de materia primă şi condimentele folosite la fabricarea produsului finit.

- Vor exista următoarele denumiri italiene originale:

- Pizza Tropicana - cu ananas şi ciuperci;

- Pizza Salami - cu salam proaspăt şi ouă bătute;

- Pizza Vegetară - cu ciuperci, ceapă şi piper verde;

- Pizza Peşte - cu peşte, usturoi şi caşcaval;

- Pizza Tomato - cu sos din roşii proaspete, caşcaval şi măsline.

Se preconizează de a produce pizza de diferite mărimi şi, respectiv, de diferite greutăţi. Pe viitor se propune producerea pizzei cu greutate şi mărime specială, comandată de fidelul client.

- Dimensiunile şi greutăţile pizzei propuse de societatea noastră sunt următoarele:

- Pizza normală, având un diametru de circa 15 cm şi o greutate de 280g.

- Pizza mare cu diametrul de 20 cm şi o greutate de 350g.

- Pizza cu mărimi şi greutăţi speciale, la dorinţa clientului.

Produsul original al firmei va satisface gusturile fiecărei persoane, graţie posibilităţilor pe care le oferim clienţilor. Viitorii clienţi ai firmei vor putea comanda pizza conţinând diferite produse şi condimente specifice.

Întreprinderea preconizează să folosească un ambalajul original, în care va fi livrată pizza. Acesta va consta din foaie de carton presat, având imprimate pe faţă emblema întreprinderii şi date ce caracterizează întreprinderea, adresa juridică, numerele de telefon.

De asemenea întreprinderea va primi comenzi de livrare a pizzei la consumator pentru zile de naştere, sărbători şi alte ocazii speciale.

Produsul fabricat şi oferit fiind un produs final, va fi realizat pe piaţă consumatorului şi este orientat persoanelor de toate vârstele.

Piaţa pizzei este o piaţă în creştere, în viitorul apropiat, dacă veniturile de la activitatea vor spori, se aşteaptă deschiderea noilor filiale în alte sectoare ale municipiului, precum şi în alte oraşe.

Dat fiind faptul că în municipiu nu există concurenţi reali ai întreprinderii, cota pe piaţă va fi majoră (se aşteaptă la 25-35%, aceasta mărindu-se respectiv odată cu poziţionarea şi pe alte pieţe).

- Pentru păstrarea şi lărgirea poziţiei pe piaţă întreprinderea va adopta o strategie îndreptată spre:

- ridicarea calităţii produsului;

- lărgirea asortimentului produsului;

- ridicarea nivelului de deservire post-vânzare;

- stabilirea unii preţ convenabil pentru toate păturile sociale.

2. Clienţi

Clienţii potenţiali sunt persoanele de toate vârstele, începând cu copiii de la 5 ani până la oamenii în vârstă. Totuşi piaţa ţintă a întreprinderii constituie persoanele vârsta cărora este între 15-40 ani.

Pentru ai determina pe clienţii să cumpere produsele fabricate de, conducerea va pune accentul, în primul rând, pe calitatea deosebită a serviciilor prestate, preţul convenabil, amabilitatea la îndeplinirea comenzii, noutatea serviciului şi produsului. La toate acestea se mai adaugă faptul că produsele vor fi fabricate din materii prime ecologic pure.

Pentru început frecvenţa sunetelor de comandă a produsului va fi mică, aceasta din urmă majorându-se odată cu ridicarea image-ului firmei şi afirmarea pe piaţa. De asemenea frecvenţa cumpărării se va deosebi de la o perioadă a zilei la alta, fiind mai mică în perioada zilei, apoi mărindu-se la sfârşitul zilei.

Produsele firmei vor ti distribuite direct consumatorului, în urma unui sunet de comandă. Distribuirea în raza pieţei alese va fi efectuată timp de 20-25 min., produsele fiind livrate în condiţii speciale, păstrându-se calităţile specifice.

Odată cu lărgirea activităţii şi pieţei de desfacere, se preconizează de a desface produsele şi prin intermediul unei reţele de magazine de firmă.

Preţurile la produsele livrate vor fi constituite din elementele proprii lor, reieşind din costurile de producţie şi din alte cheltuieli. Se preconizează de a stabili preţurile la un nivel mai jos CLI 5-8% în zilele de sărbători etc.

După ce produsele au fost fabricate la comanda clientului, în obligaţiile firmei intră livrarea produsului până la locul de destinaţie. Clienţilor care comandă peste un număr stabilit de produse, li se va acorda un mic cadou.

Preview document

Analiza pieței - Pizza italiană - Pagina 1
Analiza pieței - Pizza italiană - Pagina 2
Analiza pieței - Pizza italiană - Pagina 3
Analiza pieței - Pizza italiană - Pagina 4
Analiza pieței - Pizza italiană - Pagina 5
Analiza pieței - Pizza italiană - Pagina 6
Analiza pieței - Pizza italiană - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei - Pizza Italiana.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Franciză - tehnică de comercializare

Introducere În contextul global actual, este din ce în ce mai răspândită idea că franciza este cea mai sigură metodă de investiţie pentru cei care...

Ai nevoie de altceva?