Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2897
Mărime: 440.06KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice Administarea afacerilor economice

Cuprins

  1. Introducere
  2. 1. Identificarea factorilor de risc relevanţi
  3. 2. Stabilirea ipotezelor aferente trimestrului IV al anului 2012 privind activitatea / operaţiunile proprii firmei Catena Management S.R.L.
  4. 3. Cuantificarea efectelor ipotezelor de lucru asupra activităţilor / operaţiunilor specifice firmei Catena Management S.R.L.
  5. Concluzii
  6. Bibiliografie

Extras din referat

Introducere

Prin acest proiect îmi propun să studiez influenţa unor factori de risc asupra pieţei produselor farmaceutice, utilizând factorii globali de risc prezentaţi în raportul Global Risks 2012 al Forumului Economic Mondial.

În urma analizei fiecărui risc voi prezenta implicaţiile acestuia asupra pieţei produselor farmaceutice şi implicit asupra S.C. Catena Management S.R.L.

Datele pentru aceast proiect au fost culese din cărţi de specialitate, Anuare pe anii 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 şi 2012 ale INSSE, din site-urile oficiale ale Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Ministerului Sănătăţii şi cel al EUROSTAT.

Analiza se va desfăşura pe trei capitole Identificare Riscurilor, Stabilirea ipotezelor privind dinamica operaţiunilor şi Cuantificarea efectelor asupra activităţilor specifice ale S.C. Catena Management S.R.L.

Date S.C. Catena Management S.R.L.

Catena este un lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas. Ocupă locul al doilea în România, după farmaciile Sensiblu, în funcție de retail și cota de piața. Bazele Catena au fost puse în anul 2000, prin achiziția pachetului majoritar al fostei societăți de stat Argesfarm. În iunie 2009, Catena opera 200 de unități, dintre care 175 în mediul urban și 25 în mediul rural.

S.C. CATENA MANAGEMENT S.R.L. are sediul principal în Stradă Islaz, nr. 2, Sector 1, Bucureşti, şi este înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J40/13740/11.10.2003, cod fiscal RO15814902.

Principalii concurenţi ai companiei Catena sunt Sensiblu, Centrofarm, Help Net, City Pharma şi Dona, care activează pe o piaţă a produselor farmaceutice, potrivit IMS Health România, de 10,8 mld. lei în 2011.

Viziunea Catena: să devină un reper fundamental în lumea medicală, în ceea ce priveşte calitatea şi profesionalismul serviciilor oferite, lanţul de farmacii cu cel mai mare număr de pacienţi fideli.

Farmaciile Catena reprezintă unul dintre cele mai moderne lanţuri de farmacii din România cu o largă acoperire pe teritoriul ţării, în prezent existând peste 200 de unităţi deschise.

Misiunea Catena: este de a ajuta în permanenţă prin sfaturi şi recomandări profesioniste, pentru o gamă largă de produse:

- Farmaceutice şi parafarmaceutice

- Cosmetice şi dermatocosmetice

- Remedii homeopate şi terapii naturiste

De asemenea toate farmaciile Catena au contracte de colaborare cu casele de asigurări în vederea eliberării reţetelor gratuite şi compensate, inclusiv antidiabetice şi produse oncologice.

I. Identificarea riscurilor

Piaţa produselor farmaceutice este un model special de piaţă deoarece nu este expusă unor factori de risc de nivel global ce afectează marea majoritate a pieţelor cum este de exemplu criza fiscal.

Astfel principalele riscuri globale ce ameninţă piaţa produselor farmaceutice sunt: volatilitatea preţurilor în industria farmaceutică, riscul de lichiditate, eşecul guvernului şi corupţia.

1) Volatilitatea preţurilor în industria farmaceutică (Price volatility)

Pe piaţa produselor farmaceutice acest risc global se concretizează prin 2 forme:

a) Riscul de descoperire, după lansare, de medicamente cu reacţii adverse – caz în care vor trebui retrase medicamentele în cauză din stocul farmaciilor acestea fiind despăgubite la o durată considerabilă de timp necesară colectării şi distrugerii medicamentelor în cauză într-un mediu controlat de o firmă specializată. Frecvenţa apariţiilor acestor medicamente necorespunzătoare este de 2-3 % la nivel internaţional.

Preview document

Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 1
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 2
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 3
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 4
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 5
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 6
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 7
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 8
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 9
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 10
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 11
Analiza riscului comercial la SC Catena Management SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Riscului Comercial la SC Catena Management SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?