Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2522
Mărime: 22.36KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Dobrea
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE COMERȚ

Cuprins

  1. 1. Introducere 3
  2. 2. Identificarea activităților logistice 4
  3. 3. Clasificarea și evaluarea serviciilor logistice 6
  4. 4. Căi de raționalizare a sistemului logistic 8

Extras din referat

Capitolul I - Introducere

SC Andrada Cafe a fost înființată la sfârșitul anului 2012, având sediul în București, sector 2, Aleea Petre Antonescu, nr. 1, reprezentând singura unitate a acestei societăți. Obiectul de activitate al acestei firme conform codului CAEN este 5610 - ,,Restaurante”, iar ca formă juridică este societate cu răspundere limitată, capitalul social inițial fiind de 200 lei.

În ceea ce privește alte date referitoare la această societate sunt: numărul de înregistrare la Registrul Comerțului: J40/14371/2012 , codul unic de înregistrare ( CUI ) : 30983859 , cifra de afaceri 124543 lei.

Numărul de personal al restaurantului este de 10 persoane, și anume: 3 bucătari, 4 ospătari, 2 ajutor bucătar și 1 contabil.

În ceea ce privește evoluția acestui restaurant, denumirea inițială a fost ,,Giotto”, deoarece persoana care deținea acest local era de origine italiană, urmând ca mai târziu acesta să fie cumparat de o altă persoană, și anume Bădiță Adrian, fiind singurul asociat al acestuia.

Inițial specificul restaurantului era unul italienesc, noul cumpărător schimbându-l într-unul internațional cu meniu mixt. Odată cu schimbarea specificului, a fost modificată și denumirea, în prezent numindu-se “Joy House”.

Meniul restaurantului este unul diversificat conținând preparate tradiționale din întreaga lume și anume: românești, italiene, mexicane, chinezești, belgiene

Structura restaurantului este alcătuită din doua saloane, primul salon se află la parter și are o capacitate de 30 de locuri, iar cel de-al doilea se află la etaj având o capacitate dublă de locuri, ambele fiind dotate cu televizoare de dimensiuni mari unde pot fi vizualizate cele mai importante evenimente televizate.

Acest restaurant se mai ocupă și cu organizarea de mese festive (nunți, cununii, botezuri, onomastici, recepții, mese de protocol), pretul orientativ al unui meniu începând de la 95 lei.

Programul restaurantului este unul flexibil, începând în fiecare zi de la ora 10:00 dimineață și care se încheie odată cu plecarea ultimului client.

Capitolul II - Identificarea activităților logistice

Logistica, potrivit lui Ph. Kotler (1994), cuprinde: planificarea, implementarea şi controlul fluxurilor fizice de materiale şi produse finite de la punctele de provenienţă a acestora la punctele de utilizare, astfel încât să se realizeze profit şi să fie satisfăcute cerinţele clienţilor.

În prezent, logistica este cea mai importantă activitate din cadrul firmelor, deorece se află într-o permanenetă legatură cu producția, vânzarea, marketingul și servirea clienților. Acest proces este constuit din două activități, si anume: de bază și de susținere.

Printre activitățile de bază se numără: asigurarea standardelor de servicii pentru clienți, cumpărarea, transportul, gestiunea stocurilor și prelucrarea comenzilor, iar activitățile de susținere sunt reprezentate de: depozitare, manipularea produselor, ambalare și activitățile legate de fluxurile informaționale logistice.

În ceea ce privește SC Andrada Cafe SRL activitatile logistice sunt reprezentate de: aprovizionare, transport, stocare, manipulare.

În ceea ce privește activitatea de aprovizionare a restaurantului, aprovizionarea cu alimente se face aproape în fiecare zi pentru a avea întotdeauna produse foarte proaspete, iar în privința băuturilor, aprovizionarea se face la 2 - 3 zile.

Pentru produsele alimentare, aprovizionarea se face de la hypermaketuri (în special Metro), iar pentru băuturi, societatea are contracte cu diferite societăți de distribuție astfel: berea este livrată de SC BERE BĂUTURI BUCUREȘTI SA, sucurile sunt livrate de SC COCA COLA HBC ROMANIA SRL, iar vinurile sunt livrate de SC DAGMAR SRL. Pe lângă aceștia, restaurantul mai beneficiază și de serviciile altor furnizori precum: SC HYGIENE PROFESIONAL SRL – produse de curățenie, SC ROMSAD EXIM SRL – specialități de carne,

SC 3C BUSINESS CONCEPT SOLUTIONS SRL – sirop, ceai, ciocolată, miere, SC PMC GREEN ENVIRONMENT SRL – ulei.

Preview document

Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL - Pagina 1
Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL - Pagina 2
Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL - Pagina 3
Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL - Pagina 4
Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL - Pagina 5
Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL - Pagina 6
Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL - Pagina 7
Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL - Pagina 8
Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic la SC Andrada Cafe SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Sistemul Logistic la SC Lactovit SA

Introducere Descoperita de economie din cele mai vechi timpuri si confirmata de economia moderna, logistica pare a fi nu numai inima strategiei...

Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Fresh Food SRL

• Introducere Firma aleasă pentru analiză este S.C. Fresh Food S.R.L., ea indentificandu-se prin următoare elemente: • Forma juridică: Societate...

Analiza Sistemului Logistic la SC Carmen Delicia SRL

1. Introducere 1.1. Date de identificare Denumire: SC Cofetărie Patiserie Carmen Delicia SRL Forma juridică: Societate cu răspundere limitată...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?