Analiza sistemului logistic pentru firma Duraziv SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1932
Mărime: 189.68KB (arhivat)
Publicat de: Flavia G.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristinel Vasiliu

Extras din referat

INTRODUCERE

În acest proiect vom prezenta care sunt principalele activități logistice pe care le efectuează firma SC Duraziv SRL. Aceasta are o experiență de 15 ani, fiind înființată în anul 2003 și este una dintre cele mai importante companii din România de fabricare a produselor din beton, ciment și ipsos, fondată de întreprinzătorul Daniel Guzu.

Inițial, s-a lansat sub denumirea de Bau Profil și producea profile metalice și accesorii pentru gips carton. Afacerea a mers foarte bine și s-a extins, iar în prezent principala activitate realizată de DURAZIV este fabricarea vopselelor, lacurilor, masticurilor și a altor articole din beton, ciment și ipsos.

La mijlocul anului 2008, s-au investit 8,5 milioane de EURO pentru a dezvolta firma care produce mortare pentru construcții, iar în 2013 a ajuns la 170 de angajați și la o cifră de afaceri de aproximativ 73,5 milioane de lei.

În anul 2017, cifra de afaceri a ajuns la circa 24 milioane de EURO, reușind să creeze o punte de încredere între companie și parteneri, dar și între companie și clienți, dând dovadă de profesionalism și un număr mare de proiecte finalizate cu mare succes.

IDENTIFICAREA ACTIVITĂȚII LOGISTICE

Logistica o putem explica prin mijloacele și metodele cu care se gestionează într-un procedeu strategic transferul și depozitarea materialelor, instrumentelor și produselor mărginite începând de la furnizori, traversând gruparea sau cooperativa până la ajungerea produselor la clienți. Ea însăși are în activitate materialele brute care vor fi importate în producție cu scopul de a se realiza materialul finit. În continuare, se pune problema pe baza întreprinderii alese, unde se va discuta atât despre activitățile logistice, cât și alte aspecte esențiale.

Activitățile logistice întâlnite la intreprinderea Duraziv SRL:

- Logistica de aprovizionare;

- Logistica de depozitare;

- transportul;

- strategii de distribuție;

- relații post-vânzare.

Duraziv SRL se aprovizionează pentru materiale precum șuruburi, dibluri, plăci, vată minerală, polistiren, profil martor etc. de la un furnizor din Germania, cât și pentru materiile prime.

Producerea și depozitarea produselor comercializate se realizează în fabrică, aceasta fiind situată pe strada Fagului, nr 21, Popești Leordeni. Pe stoc găsim permanent mortare, coloranți pentru centrele de colorare din țară, dar și vopsele și tencuieli pe alb. Există și anumite produse care se realizează doar pe comandă precum cuarț, vopsele și tencuieli care trebuiesc pigmentate.

Expedierea comenzilor este foarte importantă deoarece marfa trebuie să ajungă la destinatar în termenele convenite, în cea mai bună stare posibilă, ea trebuie așezată pentru a fi ușor descărcată, identificată și controlată. Expedierea comenzilor se face de pe o adresă diferită de cea unde se află fabrica, mai exact pe Șoseaua Olteniței, nr 202, Popești Leordeni, Județul Ilfov.

Preview document

Analiza sistemului logistic pentru firma Duraziv SRL - Pagina 1
Analiza sistemului logistic pentru firma Duraziv SRL - Pagina 2
Analiza sistemului logistic pentru firma Duraziv SRL - Pagina 3
Analiza sistemului logistic pentru firma Duraziv SRL - Pagina 4
Analiza sistemului logistic pentru firma Duraziv SRL - Pagina 5
Analiza sistemului logistic pentru firma Duraziv SRL - Pagina 6
Analiza sistemului logistic pentru firma Duraziv SRL - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza sistemului logistic pentru firma Duraziv SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul cosmeticelor

Introducere În prezenta lucrare am decis să analizăm comparativ trei site-uri de comerț electronic din domeniul cosmeticelor. Am ales acest...

Diagnosticarea modului de materializare a funcțiilor comerțului la SC Arcon Constructions SA

Capitolul 1 Tema aleasa Societatea comerciala " ARCON CONSTRUCTIONS " S.A. a luat fiinta în anul 2000 în conformitate cu Legea 15/1990, de...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?