Apanova Bucuresti

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Apanova Bucuresti.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ion Gipsai

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

GENERALITĂŢI

S.C. ApaNova Bucureşti S.A. este o societate comercială pe acţiuni, înfiinţată conform legii 31/1990, având numărul de înmatriculare J40/9006/1999 şi codul unic de înregistrare 12276949. Sediul societăţii este în strada Aristide Demetriade nr. 2, sector 1, Bucureşti.

ApaNova Bucureşti este o filială Veolia Apa, divizie a grupului Veolia Environnement - lider mondial în domeniul serviciilor de protecţie a mediului.

Obiectul principal de activitate îl constituie gestiunea resurselor de apă, tratarea şi distribuirea apei către populaţie; operează o reţea de conducte de apă şi de canalizare de aprox. 5.000 km.

ACŢIONARI PROCENT

Municipiul Bucureşti 16,31 %

Veolia Eau-Compagnie Generale D'Eaux 73,69 %

ESOP- Asociaţia Salariaţilor 10 %

TOTAL 100 %

Societatea este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 7 persoane:

- Dl. Jean-Patrice Poirier – Preşedinte

- D-na Giovana Soare

- Dl. Bruno Roche

- Dl. Valentin Stănescu

- Dl. György PALKÓ

- Dl. Nicolae Barabas

- Dl. Nicolae Turcuman

Directorul General desemnat de societate este dl. Bruno Roche.

Începând cu anul 2000 şi pentru o perioadă de 25 de ani, ApaNova Bucureşti este concesionarul serviciilor publice de apă şi canalizare din Municipiul Bucureşti, care beneficiază de o calitate a apei potabile la nivel european, furnizată la cel mai mic tarif din Europa.

ApaNova este o companie membră a grupului francez numărul 1 pe plan mondial, de servicii de apă Veolia Environnement. Compania este specializată în gestiunea delegată de servicii de apă şi canalizare, pentru colectivităţile publice şi pentru agenţii economici. De asemenea, Veolia concepe şi soluţii tehnologice de tratare şi epurare a apei.

În centrul valorilor ApaNova, se află consumatorul, care reprezintă sensul activităţii sale. Compania îşi doreşte o relaţie solidă şi de durată cu consumatorii şi este conştientă de impactul acţiunilor sale zilnice asupra condiţiilor de viaţă ale acestora.

Astfel, rentabilitatea ApaNova este superioară celei înregistrate de distribuţiile de gaze, de electricitate, telefonie fixă şi rivalizează cu rentabilitatea operatorilor de telefonie mobilă. Veniturile companiei au înregistrat anul trecut o creştere cu 27%, până la 100,1 mil. euro.

Pentru acest an, Baude estimează o cifră de afaceri de 105 milioane de euro, şi un nivel al investiţiilor de 29 milioane de euro, care cuprind şi unele investiţii începute în 2007. Există proiecte de înlocuire sau reabilitare a reţelelor, cu o valoare de 14,8 milioane de euro, dar şi proiecte care cuprind extinderea canalizării de apă, cu o valoare de 7,8 milioane de euro.

În acelaşi timp, se investesc 7,1 milioane de euro în domeniul privat al ApaNova, ceea ce înseamnă modernizare, retehnologizare, cumpărări de echipamente informatice.

În 2005, ApaNova a dat în funcţiune uzina de tratare de la Crivina, proiect în care s-au investit 55 milioane de euro. În şase ani, valoarea acumulată a investiţiilor ApaNova a fost de aproximativ 160 milioane de euro.

ApaNova este o companie responsabilă din punct de vedere social şi dovedeşte aceasta prin numeroasele sale proiecte dedicate consumatorilor şi nevoilor lor. Compania se implică activ în campanii de responsabilitate socială, lupta pentru protecţia mediului înconjurător şi împotriva risipei resurselor preţioase de apă.

În present, ApaNova Bucureşti are aproximativ 2000 de angajaţi şi un efectiv bine structurat, care poate rezolva, cu maxim de operativitate, sarcinile zilnice şi eventualele situaţii de criză.

Formarea, perfecţionarea, cointeresarea şi responsabilizarea angajaţilor săi reprezintă pentru ApaNova preocupări de maximă importanţă. Anual, peste 1% din cifra de afaceri a societăţii este folosită pentru programele de formare profesională.

S-a investit mult pentru asigurarea unor condiţii optime de lucru, pentru echipamente de protecţie şi de muncă şi pentru retehnologizare, astfel încât să fie susţinută activitatea foarte dificilă a personalului de exploatare.

Mai mult, ApaNova recompensează fidelitatea şi profesionalismul salariaţilor săi. La sfârşitul fiecărui an, salariaţii cu vechime îndelungată şi cei cu performanţe deosebite primesc medalii şi prime.

Fisiere in arhiva (1):

  • Apanova Bucuresti.doc