Autovit.ro - comerț electronic

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 4294
Mărime: 315.48KB (arhivat)
Publicat de: Nicu-Teohari Irimia
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Comerţul electronic este procesul de cumpărare, vânzare sau schimb de produse, servicii sau informaţii prin intermediul reţelelor de calculatoare.

Comerţul electronic include nu numai acele tranzacţii care se concentrează pe cumpărarea şi vânzarea de bunuri şi servicii, ci si pe cele precum crearea cererii pentru acele bunuri şi servicii sau facilitarea comunicării între partenerii de afaceri şi toate interacţiunile care derivă din acest proces.

Avantajele comerţului electronic

- Din poziţia consumatorului, avantajele sunt legate de:

- timp: consumatorul poate vizita mai multe magazine virtuale într-un timp foarte scurt (mult mai scurt decât timpul pe care îl implică prezenţa fizică a unei persoane într-un magazin real)

- libertatea de a alege: datorită numărului mare de magazine pe care consumatorul le poate vizita, acesta va avea posibilitatea de a alege un produs în funcţie de un număr mult mai mare de opţiuni (preţ, data livrării, culoare, etc.)

-Din punctul de vedere al operatorilor economici ce utilizează comerţul electronic, se disting următoarele avantaje:

- creşterea semnificativă a vitezei de comunicare, în special pentru comunicaţiile internaţionale: mai multe companii pot stabili o platformă de colaborare, prin intermediul căreia să poată să conceapă şi să dezvolte diverse produse împreună;

- întărirea relaţiilor cu furnizorii şi clienţii: printr-un site Web, clienţii companiei vor fi puşi la curent cu ultimele produse apărute, li se va oferi suport tehnic pentru produsele cumpărate, putând chiar să ofere sugestii pentru eventuale îmbunătăţiri ale produselor, serviciilor etc.; pe unele site-uri consumatoriii pot construi produsul pe care vor să îl cumpere (culori, materiale, înscrisuri etc.);

- existenţa unei căi rapide şi comode de furnizare a informaţiilor despre companie: prin intermediul unor site-uri Web, a intraneturilor şi a extraneturilor.

Site-ul autovit.ro este cel mai vizitat site de tranzacţii din domeniul auto-moto.

Este o bază de date cu anunţuri de vânzare şi cumpărare de maşini second-hand şi noi, legislaţie, informaţii, noutăţi, societăţi de profil auto - moto.

Site-ul a fost lansat în urmă cu aproape zece ani, în acest moment având postate circa 26.000 de anunţuri de vânzări de autovehicule, motociclete, camioane, autocare, piese de schimb şi accesorii.

Acest site este, practic, o proiecţie virtuală a târgului auto din Vitan. În ultima lună peste 2,2 milioane de persoane au intrat pe autovit.ro.

În medie, fiecare vizitator dă 50 de clickuri pe site, potrivit statisticilor trafic.ro.

Cei care vor să vândă maşini postează anunţuri, care costă de la 1,5 euro plus TVA, pana la 10 euro plus TVA, in functie de accesibilitatea lui pe site, pentru o perioadă de afişare de 15 zile, suma care poate fi plătită prin SMS.

Procedura creare cont

- Trebuie completat numele - acesta va fi afişat pe toate paginile cu detaliile anunţurilor postate.

- Trebuie completat cel puţin un număr de telefon; dacă nu există contract cu Visual Soft (în cazul agenţilor economici), minim unul din telefoane trebuie să fie din reţelele CONNEX, ORANGE, sau COSMOTE pentru a putea trimite SMS-ul de activare a anunţului. Se pot introduce maxim 4 numere de telefon din Romania şi alege pe fiecare anunţ care număr de telefon este vizibil.

- Adresa de mail trebuie completată cu o adresa reală. La respectiva adresă se va primi un link pentru activarea contului.

Procedura de adăugare anunţ:

- se completează corect rubricile din formularul de adăugare. După salvare, anunţul va aparea în secţiunea "Anunţuri netrimise la validare". În această fază se pot efectua oricate modificări asupra anunţului. Tot în această fază este recomandat să se ataşeze şi pozele, tariful fiind acelaşi pentru un anunţ cu poze sau fară poze. Apoi se apasă "Trimitere validare".

- din acest moment anunţul apare la "Anunţuri nevalidate de operatori" şi singura operaţie care se poate efectua asupra lui este ştergerea. În ordinea în care anunţurile sunt trimise, acestea vor fi verificate de operatorii site-ului. Dacă anunţul este în regulă, acesta va apare în secţiunea "Anunţuri validate, pentru care trebuie trimis SMS".

- Pentru ca anunţurile din secţiunea "Anunţuri validate, pentru care trebuie trimis SMS" să fie vizibile pe site, se deschide anunţul respectiv. Va apărea numărul la care trebuie trimis SMS-ul şi conţinutul mesajului ce trebuie trimis. Prelucrarea este automată, se verifică conţinutul SMS-ului şi dacă este în regulă, anunţul va fi vizibil pe site, iar cel care l-a postat îl va putea vedea la "Anunţuri vizibile pe site". Din acest moment orice modificare adusă anunţului, inclusiv adăugarea / modificarea de poze va fi taxată.

- Dacă anunţul nu îndeplineşte cerinţele pentru a fi publicat, va fi refuzat de operatori şi va apărea în secţiunea "Anunţuri refuzate la publicare". La deschiderea lui, va apărea motivul pentru care nu a fost acceptat. După modificare, anunţul va fi tratat ca şi unul nou, doar că va fi monitorizat. Dacă va fi retrimis la validare tot cu încălcarea termenilor de utilizare (aceiaşi cu cei ce au dus la refuzul de publicare sau alţii), contul va fi blocat.

Procedura modificare anunţ / adaugare poze

- atâta timp cât anunţul nu a fost trimis spre validare operatorilor, se pot efectua oricâte modificări asupra anunţului sau pozelor ataşate fără nici o taxă.

- dacă anunţul este vizibil pe site şi se modifică textul şi/sau pozele, acesta vă dispare din anunţurile vizibile. După verificarea de către operatori va apărea iarăşi numărul şi conţinutul SMS-ului ce trebuie trimis. SMS-ul permite 2 modificări pentru anunţul respectiv.

- a doua modificare fiind deja plătită, anunţul va fi vizibil pe site imediat după validare.

Răspunderea pentru veridicitatea datelor anunţului revine în totalitate celui care postează anunţul.

Preview document

Autovit.ro - comerț electronic - Pagina 1
Autovit.ro - comerț electronic - Pagina 2
Autovit.ro - comerț electronic - Pagina 3
Autovit.ro - comerț electronic - Pagina 4
Autovit.ro - comerț electronic - Pagina 5
Autovit.ro - comerț electronic - Pagina 6
Autovit.ro - comerț electronic - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Autovit.Ro - Comert Electronic.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Piața Asigurărilor Auto

1. Conceptul de asigurare; tipuri de asigurări Asigurările au aparut ca urmare a satisfacerii necesităţii oamenilor de a se proteja în faţa...

Ai nevoie de altceva?