Berea Timisoreana

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Berea Timisoreana.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nistor Cristian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comert, Marketing

Extras din document

1. Analiza preliminară a produsului

Timişoreana Premium este o marcă de bere din România, produsă la Fabrica de Bere Timişoreana.

Fabricată deja de aproape 300 de ani, Berea Timişoreana este una dintre cele mai vechi mărci de bere din România, fiind atestată oficial printr-un act petiţionar emis de magistratura Timişoara încă de la 1 ianuarie 1718.

În anul 2001, fabrica a fost achiziţionată de către compania Ursus Breweries, subsidiara a grupului internaţional SABMiller plc, detinând o cotă de piaţă de 24,9%,care este al 2lea producător de bere din România, având sediul în Bucureşti,deţinând 4 fabrici de bere în Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău şi Bacău şi peste 1300 de angajaţi.

SABMiller plc este unul dintre cei mai mari producători de bere din lume, care deţine pe piata locală mărcile Ursus, Timişoreana, Peroni Nastro –Azzurro,Stejar,Pilsner Urquell sau Ciucaş.

În anul 2007 la Australian International Beer Awards, Timişoreana a fost declarată cea mai gustoasă bere din lume. Aprecierea juriului a fost facută astfel: “ este o bere excepţională,cu un gust echilibrat, cu o aromă şi un gust care corespund categoriei din care face parte, având nişte atribute tehnice excelente”.

1.1 Anliza conjucturii de piaţă a produsului “Berea Timişoreana”.

Timisoreana este cel mai vândut brand de bere din România, aflat în portofoliul Ursus Breweries care este lider pe piaţa berii din România deţinând o cotă de piaţă de 31%

Timişoreana işi menţine poziţia de lider pe piaţa berii alcoolice din România, înregistrând o cota de piaţă de 11,3%, in volum,având vanzări de 2,2 mil. hectolitrii anual conform datelor de retail audit MEMRB.

În afară de faptul că Timişoreana este cea mai populară bere, îşi menţine şi titlul de marcă de bere cu cea mai rapidă creştere de pe segmentul mainstream.

În anul 2008, marca de bere Timişoreana a raportat o cotă de piată, în cadrul segmentului mainstream de 27,9%.

Conform statisticilor Asociaţiei Berarilor Români în anul 2008, piaţa berii din România a crescut cu 4,1% consumând peste 20,2 milioane hectolitrii. Un român a consumat in medie 93 de litrii de bere în 2008 cu 4 litri mai mult decât in 2007.

Fiind o marcă mainstream Timişoreana se adresează unui segment larg de consumatori. Orice iubitor de bere peste 18 ani care apreciază tradiţia şi valorile autentice vor aprecia calitatea berii Timişoreana. Ceea ce diferenţiază însă consumatorii de bere Timisoreana de cei ai concurenţei este faptul că aceştia sunt atraşi de marcă

Preţul berii este unul accesibil specific categoriei din care face parte. Astfel doza Timişoreana premium de 0,5 litri costă 2,5 RON, PET 1L costă 3,3 RON, PET 2L costă 7 RON.

Piaţa ţintă a produsului nostru este reprezentată de piaţa municipiului Iaşi, cuprinzând bărbaţii cu vârstă între 18 – 50 ani, cu venituri medii cuprinse între 200 şi 500 lei.

Micromediul

Piaţa produsului nostru cuprinde:

- Nonconsumatori absoluţi – persoane care nu vor cumpăra niciodată bere; aceştia au un procent destul de redus, circa 9%. Din această categorie fac parte persoanele cărora le este interzis alcoolul sau care sunt impotriva acestuia (de ex. din motive religioase).

- Nonconsumatori relativi – persoane care ar consuma produsul, dar din anumite motive nu o fac: fie din lipsa banilor, fie că nu au consumat niciodată şi nu cunosc gustul berii (de ex. copii). Procentul acestora este de aproximativ 13%.

- Consumatori efectivi – persoane care consumă bere. Conform Statisticilor Asociaţiei Producătorilor de Bere 78,67% din totalul populaţiei consumă bere. Cei mai mari consumatori de bere în funcţie de vârstă sunt tinerii sub 30 de ani şi persoanele trecute de 60 de ani

Furnizorii

Sunt cei care asigură întreprinderii resursele necesare desfăşurării normal a activităţii economice. Pentru Timişoreana furnizorii de materie primă sunt în principal agricultorii care cultivă porumb, orz, hamei necesare in fabricarea berii.

Distribuţia

Persoanele cu venituri mai scăzute sau educaţie redusă au o înclinaţie mai mare de a achiziţiona din depozite şi chioşcuri, în timp ce persoanele cu venituri mari şi educaţie înaltă cumpără mai degrabă din supermarket-uri, hypermarket/cash&carry şi magazine alimentare. Însă cei mai mulţi cumpără bere în baruri, discoteci şi terase (mai ales în sezonul cald). De asemenea, se remarcă că cei mai fideli cumpărători sunt bărbaţii, femeiile cumpărând foarte rar personal bere.

Tinând cont că piaţa tintă a berii Timişoareana o reprezintă populaţia municipiului Iaşi, persoanele cu vârsta cuprinsă intre 18-50 de ani, distribuţia se va face pe toate arterile posibile dar mai ales în baruri, terase şi supermarkt-uri, locurile cele mai des frecventate de tinerii. Ex : Viper, Corso, Deja vue.

Fisiere in arhiva (1):

  • Berea Timisoreana.doc

Alte informatii

Referat tehnici promotionale