Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2971
Mărime: 63.02KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Scurt istoric

Piaţa serviciilor de telefonie mobilă este o piaţă tânără în România. Cu o tentativă

nereuşită în 1993 această piaţă a putut fi înfiinţată şi dezvoltată abia începând din 1997, ceea ce înseamnă aproape şapte ani de existenţă. Mulţi ar spune că la o vârstă atât de fragedă nu se poate vorbi de o istorie şi că istoria se face în zeci de ani sau chiar sute (Coca-Cola) de existenţă a unei pieţe.

În numai şapte ani, piaşa serviciilor de telefonie mobilă, a făcut istorie în primul rând prin atingerea după numai şase ani a unui număr de utilizatorimai mare decât numărul utilizatorilor câştigaţi de telefonia fixă în zeci de ani. Este de menţionat că Romtelecom a deţinut monopolul telefoniei fixe până de curând, de unde nu se poate trage decât o concluzie: concurenţa a făcut într-adevăr minuni, având în vedere progresul înregistrat de piaţa telefoniei mobile. În scurta ei existenţă, această piaţă a cunuscut mult mai multe stategii de marketing şi investiţii în publicitate decât multe alte pieţe cu „tradiţie”, reuşind astfel să se dezvolte şi să înregistreze cifre de afaceri substanţiale.

Astfel, pe piaţa de telefonie mobilã, în prezent, activeazã 4 operatori,Orange România, Vodafone România, Cosmote şi Zapp, în condiţiile în care o piaţã cu 3 operatori este consideratã a îndeplini condiţiile existenţei unei concurenţe eficiente. Piaţa se apropie de nivelul de saturaţie, fiind posibil ca în 2009 penetrarea telefoniei mobile sã ajungã în jurul pragului de 90%. Pasul urmãtor este concurenţa pentru baza de clienţi şi nu pentru segmente neacoperite din piaţã.

Numele şi imaginea mărcii Orange

Orange este brandul sub care France Telecom furnizează servicii de comunicaţii mobile, Internet şi televiziune. Grupul Francr Telecom este unul dintreliderii mondiali în servicii de telecomunicaţii, cu peste 163 de milioane de clienti pe cinci continente, având ca slogan „the future is bright, the future is Orange ”. Compania a investit pe piaţa românească peste 1,2 miliarde de euro în perioada 1997-2006.

Orange este o marcă modernă, o aşa-numită icon brand, cu o identitate extrem de puternică, aproape independentă de produsul pe care îl susţine. Numele mărcii indică o culoare caldă, puternică,optimistă, ce stimulează energiile fizice şi emiţionale şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Numele nu sugerează un mesaj direct referitor la telecomunicaţii, obiectul de activitate al companiei, ci doar felul în careîşi desfăşoară activitatea: cu optimism şi mult entuziasm, căldură şi bună dispoziţie. Cu alte cuvinte, Orange înseamnă creativitate, îndrăzneală, dinamism, deschidere, grija pentru detalii, consecvenţă, apropiere; reprezintă mai mult decât tehnologie, telefonie mobilă sau reţele GSM; este un brand creat pentru a face mai simplă comunicarea între oameni şi a aduce valoare comunităţilor în care operează, aceasta fiind imaginea pe care compania şi-a creat-o şi căreia i-a rămas fidelă.

Emblema şi sloganul Orange

Emblema Orange are un design simplu, foarte uşor de distins şi de reţinut. Este vorba despre un pătrăţel portocaliu, ăn care numele companiei este scris cu alb, fără majusculă. Este specificat de asemenea că Oramge este marcă înregistrată („trade mark”).

Cu aproape 163 de milioane de clienţi în întreaga lume, grupul France Telecom este unul

dintre principalii operatori de telecomunicaţii. Anul 2006 a fost marcat de transferul celei mai

mari părţi a activităţilor Grupului sub brandul Orange. Astfel, orange devine brandul unic pentru

furnizarea serviciilor de Internet, televiziune prin telefonie mobilă şi pentru ofertele de servicii

de date. Acestea se adresează persoanelor fizice, profesioniştilor şi întreprinderilor de pe principalele pieţe în care grupul este prezent. 100 de milioane de clienţi din întreaga lume au ales marca Orange.

Preview document

Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 1
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 2
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 3
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 4
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 5
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 6
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 7
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 8
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 9
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciului de telecomunicații - Orange versus Cosmote - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Caracteristicile Actuale si de Perspectiva ale Pietei Serviciului de Telecomunicatii - Orange Versus Cosmote.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?