comert

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie comert.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ilica Andrei

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Comert, Industria Alimentara

Extras din document

Comercializarea conservelor din carne

In perioada 8 – 12 martie 2010, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu, a dispus o actiune de control la nivel national de verificare a modului de comercializare si etichetare a preparatele din carne.

Au fost controlati 673 operatori economici, constatandu-se abateri la 582 (86,5%) si au fost verificate 50 053 kg de preparate, din care 16130 kg (32%) nu se incadrau in prevederile legale in vigoare. Au fost prelevate 193 esantioane de preparate din carne. In urma analizelor de laborator a rezultat ca 41% nu se incadrau in prevederile legale in vigoare.

Masuri dispuse

- oprirea definitiva de la comercializare a 9700 kg preparate din carne care erau improprii consumului uman sau afectau interesul economic al consumatorilor;

- oprirea temporara de la comercializare a cca. 4700 kg preparate din carne, pana la remedierea neconformitatilor constatate;

- aplicarea a 582 sanctiuni contraventionale din care 199 avertismente si 431 amenzi in valoare de 1 579 350 lei pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

Abateri constatate

1. Comercializarea preparatelor din carne ce prezentau caracteristici organoleptice si fizico-chimice neconforme

In judetele: Constanta (diferite sortimente de salam care aveau suprafata mazguita si miros nespecific), Tulcea (carnati cabanos cu pete de mucegai, sunculita taraneasca, salam rusesc si salam porc mazguite si cu miros nespecific), Brasov (salam care prezenta diferenta de culoare si consistenta a batoanelor deşi apartineau aceluiasi lot), Alba (jambon afumat taranesc cu pete de mucegai verde pe suprafa, in special in jurul osului si miros nespecific, de ranced), Bacau (ciolan afumat, toba moldoveneasca, slanina, gusa care erau mazguite, cu miros de alterat), Galati (carnati afumati, deshidratati si culoare modificata), Bucuresti (carnati semiafumati partial etichetati avand modificari organoleptice evidente: suprafata lipicioasa, aspect de vechi, miros necaracteristic).

2. Comercializarea de preparate din carne dezechilibrate din punct de vedere nutritional

Prin analizele de laborator au fost constatate abateri ca neincadrarea concomitenta in continutul maxim de umiditate si continutul minim de proteine totale, neincadrarea in continutul minim de proteine totale impus de Ordinul 560/1271/1339/210/2006 cu proportii cuprinse între 2% şi 37%, depasirea continutului maxim de grasimi impus de Ordinul 560/1271/1339/210/2006 cu proportii cuprinse intre 6% şi 46%. Abateri constatate in judetele Calarasi, Botosani, Bucuresti, Arges, Iasi, Ilfov, Alba, Harghita, Vrancea, Ialomita, Cluj, Galati etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comercializarea Conservelor din Carne si Peste.docx