Comertul - Arta sau Simplu Act de Vanzare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Comertul - Arta sau Simplu Act de Vanzare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

COMERTUL- ARTA SAU SIMPLU ACT DE VÂNZARE

Introducere

Consumul este o maniera specifica prin care organismul uman este determinat sa raspunda, printr-un ansamblu de reactii, la solicitarile mediului extern, cautând prin aceasta sa se adapteze la necesitatile nou intervenite.( I. Ciofu-“Comportamentul simulat”)

Publicul consumator reprezinta totalitatea persoanelor care, într-o anumita împrejurare, s-a dovedit ca au gusturi, preferinte comune pentru anumite produse, desfasurând aceeasi activitate, aceea de cumparare.

Descifrarea structurii publicului consumator se realizeaza considerând ca factori:

- factorii demografici( sex, vârsta, ocupatie);

- factorii psihologici( caracter);

- factorii conjuncturali.

Punctul de vânzare se defineste ca fiind locul de vânzare permanent în care patrunde clientul pentru a-si efectua cumparaturile. Acesta poate fi un centru de decizii autonom(comerciant independent) sau unul din spatiile aflate în posesia unei firme comerciale, care poate exploata diferite forme de organizare a activitatii de comert: magazin, magazin-depozit, depozit.

Magazinul este un sistem proiectat pentru a depozita, a etala si a vinde marfuri consumatorilor finali, respectiv clientelei sale. Un magazin trebuie sa prezinte o imagine proprie care sa-l individualizeze fata de concurentii sai. Imaginea magazinului poate fi definita ca perceptia consumatorilor asupra magazinului si atributelor sale, puse în valoare de un pachet de caracteristici: amplasarea magazinului, marimea si structura sortimentului de marfuri, ambianta si organizarea interioara, mijloace promotionale, amenajarea de ansamblu. Acestea definesc personalitatea magazinului.

Perceptia consumatorilor vis a vis de personalitatea magazinului astfel conceput este, în mare parte, unanima: cinstit, corect, demn de încredere, captivant, foarte interesant, s.a., acestia fiind termenii folositi pentru a descrie si aprecia calitatea serviciilor oferite, tot astfel subliniind si facilitatile de care, de cele mai multe ori, magazinele dau dovada: curatenie, usor de gasit, loc de parcare, etc.

Fiecare magazin, în functie de politica sa comerciala, de particularitatile zonei de atractie, poate avea si alte atribute. Se apreciaza ca reusita comerciala a unui magazin depinde de:

- amplasamentul sau;

- alegerea sortimentului de marfuri si servicii oferite spre vânzare;

- ambianta si organizarea interioara.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul - Arta sau Simplu Act de Vanzare.doc