Diversificarea Ofertei Danone

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Diversificarea Ofertei Danone.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1. PREZENTAREA FIRMEI 2
2. DIVERSIFICAREA OFERTEI 6
3.BIBLIOGRAFIE 9

Extras din document

1. Prezentarea firmei

Denumirea: S.C. DANONE PRODUCŢIE ŞI DISTRIBUŢIE PRODUSE ALIMENTARE S.R.L.

Actul de înfiinţare: dosar civil nr. 1436 din 1996, sentinţa civilă 1367/13.11.1996.

Director general: Jacques Ponty.

DANONE este o companie multinaţională, recunoscută ca lider mondial incontestabil în industria alimentară (deţine locul 1 cu produsele lactate proaspete şi biscuiţi; locul 2 cu apele minerale).

Compania a fost fondată în anul 1966 sub numele de BSN. În prezent are 88.124 de angajaţi, iar în 2007 cifra de afaceri a fost de 15 miliarde Euro.

În România, DANONE este o societate cu răspundere limitată, cu sediul în strada Nicolea Cânea nr. 96, sector 2, Bucureşti. În fiecare judeţ al ţării există filiale, structura acestora limitându-se la compartimentul de vâmzări şi cel de distribuţie, subordonate unui şef zonal de vânzări. Sigla DANONE reprezintă garanţia constantă a calităţii la cele mai înalte standarde.

Dintre toate brand-urile sale, pe piaţa României s-a impus DANONE-produse lactate proaspete. În România, compania şi-a început activitatea de import şi distribuţie în anul 1996, iar primele iaurturi produse în România au fost lansate pe piaţa în 1999 (Natural, Delicios, Natural de Băut). În prezent, Danone România se situează pe locul 93 în topul celor mai valoroase companii din România (144 milioane €).

Istoria Danone în România:

1996 – Actul de naştere al Danone România. Danone achiziţionează activele unei foste fabrici de lactate din Bucureşti. După Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Grupul Danone îşi continuă expansiunea în Europa Centrală şi de Est. Aveau să urmeze Turcia, Slovacia, Ucraina.

1997 – Danone începe operaţiunile în România, prin distribuţia de produse importate din Polonia şi Ungaria. Danone aduce pentru prima dată în România iaurturile cu fructe. Succesul este imediat.

1998 – Încep lucrările de renovare şi dotare a fabricii cu echipamente noi şi moderne.

1999 – Primul lot de iaurt Danone fabricat în România. Danone Natural şi Delicios sunt primele mărci fabricate local. În acelaşi an se lansează Natural de băut şi Savoarea fructelor. Vor urma, în scurt timp, noi mărci de produse: Cremoso, Smântână, Vitalinea.

2001 – Se lansează şi în România iaurtul Activia, fabricat la Bucureşti.

2004 – Fabrica D anone România este agreeată pentru export în ţări ale Uniunii Europene.

2007 – După intrarea României în Uniunea Europeană, fabrica Danone este una dintre puţinele care îşi păstrează autorizarea pentru comercializarea produselor pe piaţa intracomunitară. DANONE rămâne lider de piaţă în România.

Dacă iniţial s-a valorificat doar unul din segmentele de piaţă acoperite de firma Danone pe plan internaţional şi anume piaţa lactatelor proaspete (în prezent Danone România deţinând aproximativ 50% din volumul acestei pieţe), într-un timp nu foarte îndelungat, compania a pătruns în România şi pe celelalte două pieţe, cea a apelor îmbuteliate şi cea a biscuiţilor şi produselor cerealiere, unde însă – aflându-se în stadiul de început – deţin o pondere mult mai mică.

Producţia locală, adaptată la cerinţele consumatorului român, este esenţială pentru dezvoltarea afacerii Danone în România, însă compania inteţionează să lărgească piaţa românească cu noi categorii de produse, axându-se pe extinderea capacităţilor de producţie existente în funţie de solicitările pieţei şi mai puţin pe achiziţionarea altor unităţi de producţie.

Produsele Danone:

- Lactate proaspete

- Iaurturi

- Nutriday

- Delicios

- Frutissima

- Actimel

- Activia

- Cremoso

- Danonino

- Lapte cu suc de fructe

- Danao

- Cremă de lapte

- Danette

- Sana

- Danone Sana

- Lapte bătut

- Danone Lapte Bătut

- Smântână

- Danone Smântână

- Lapte proaspăt

- Danone Lapte Proaspăt

- LU – biscuiţi şi snack-crackers

- Apă minerală Elvian.

Compania Danone România reprezintă efortul şi munca a 550 de angajaţi, repartizaţi în felul următor:

- birouri (Bucureşti): 150

- centre de distribuţie (Cluj, Bucureşti): 150

- producţie - fabrică (Bucureşti): 250

Fisiere in arhiva (1):

  • Diversificarea Ofertei Danone.doc