Forbes tehnici promoționale

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2524
Mărime: 25.22KB (arhivat)
Publicat de: Flaviu-Edgar Pană
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dana Iosub

Extras din referat

1.Analiză preliminară a brandului

Forbes este cea mai cunoscută revistă pe plan mondial în domeniul business, având peste 5 milioane de cititori în întreaga lume.

Aparută în 1917,în SUA, autorul ei fiind B.C. Forbes, revista cu acelaşi nume deţine pe langă aceasta şi site-ul Forbes.com cu peste 20 de milioane de vizitatori anual. Alte publicaţii sunt Forbes Asia, Forbes Life Executive Women şi Forbes Life Mountain Time. Ţările în care apare şi este tradusă sunt Rusia, Israel, Arabia, China, Coreea, Japonia, Asia, Turcia, Polonia şi mai nou, Romania.

Forbes a ramas o afacere de familie ,evaluate în anul 2006 la 1 miliard dolari şi a cărei venituri din reclame erau evaluate la 250 milioane de dolari anual.

Forbes este publicată odată la două săptămâni. Revista este binecunoscută pentru listele pe care le publică anual: Forbes 400 - lista celor mai bogaţi americani,Forbes Global 2000 - lista celor mai mari companii din lume şi lista miliardarilor - lista celor mai bogaţi 100 de oameni din lume.

.Forbes aduce în faţa cititorilor poveşti de success inedite din rândul antreprenorilor,a scos în evidenţă lecţiile de management ale oamenilor de afaceri care au ştiut să-şi crească profiturile în orice situaţie.Inevitabil revista a relatat şi despre eşecurile unor businessmeni mai puţin inspiraţi şi a subliniat oportunităţile de investiţii de pe pieţele naţionale şi internaţionale.

Forbes aduce la cunoştinţă informaţii preţioase din diverse domenii,cum ar fi:bani&investiţii,antreprenori,companii,oameni şi idei,cariere,outfront şi mai cuprinde articole importante din domeniul sănătăţii,culturii,automobilelor şi modei.

1.1.Analiza conjuncturii de macromediu

Mediul tehnologic este influenţat de mediul online(cititorii pot accesa revista direct de pe Internet,o pot comanda online),inovaţia mobilă (ştirile sigla Forbes pot fi vizionate online,revista poate fi răsfoită în voie de oricine oriunde şi oricând numai cu ajutorul telefonului mobil).

Mediul economic influenţează activitatea revitei Forbes prin faptul că nivelul de dezvoltare economică este direct legată de activitatea acestora. Cu cât clienţii au posibilităţi materiale mai scăzute cu atât produsul va fi mai puţin cumpăratAlţi factori importanţi mai sunt:criza economică (care,în prezent, a dus la o scădere a numarului de cititori şi reviste vândute),mediul online (care facilitează accesul la revistă pe Internet fără a mai fi nevoie să fie achiziţionată de la magazine în forma sa fizică). Forbes nu este singura publicaţie care se confruntă cu probleme determinate de scăderea veniturilor din publicitate(datorită crizei economice), numărul de pagini destinate transmiterii de mesaje comerciale diminuându-se şi la alte reviste de pe aceeaşi nişă, cum ar fi Fortune şi BusinessWeek

Mediul politic determină un climat politic stabil sau mai puţin stabil cu influenţe directe asupra mediului de afaceri dintr-o ţară. Astfel mediul politic influenţează prin legislaţie şi gradul de intervenţie a statului în economie.

1.2.Analiza conjuncturii de micromediu

Furnizorii revistei Forbes sunt acele firme care asigură necesarul de materii prime(hartie,cerneala,capse,etc), materiale, energie, echipament tehnologic, informaţiile necesare(Xignite,quotemedia,AT&T-inteligent content distribution,Thomas reuters,Nasdaq,CMONetwork-Marketing insights and insiders,Spirent) .

Distribuitorii sunt persoane fizice sau juridice care fac legatura dintre compania Forbes şi utilizatorii finali ai produselor. Exemple de distribuitori ar fi firma importatoare ale acestei reviste, supermarket-urile, magazinele de specialitate..

Competitorii principali sunt revistele Fortune, de asemenea publicată odată la două săptămâni şi care publică anual liste similare, BusinessWeek şi The Economist.

Clienţii Forbes sunt persoane de toate vârstele, în general oameni de afaceri(de succes,la început de drum),parteneri de afaceri,care utilizează din plin informaţiile regăsite în revistă pentru a excela în domeniul business şi pentru a reacţiona prompt şi la obiect în fel şi fel de situaţii,care de care mai dificile.

1.3.Analiza mediului intern

În ceea ce priveşte compoziţia internă compania revistei Forbes este alcătuită din: Departamentul cu rol administrativ care se ocupă cu partea financiar - contabilă a întregii activităţi Forbes, Departamentul de marketing care se ocupă cu promovarea şi comercializarea revistelor marca Forbes, Departamentul de relaţii externe care se ocupă de contractarea parteneriatelor de afaceri şi presa, Departamentul de cercetare care se ocupă de partea de informaţii,documentaţii,ştiri în premieră,etc,Departamentul de producţie, care se ocupă cu fabricarea revistelor.

Preview document

Forbes tehnici promoționale - Pagina 1
Forbes tehnici promoționale - Pagina 2
Forbes tehnici promoționale - Pagina 3
Forbes tehnici promoționale - Pagina 4
Forbes tehnici promoționale - Pagina 5
Forbes tehnici promoționale - Pagina 6
Forbes tehnici promoționale - Pagina 7
Forbes tehnici promoționale - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Forbes Tehnici Promotionale.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Strategii de marketing în cadrdul firmei Kaufland România

1. Aspecte teoretice privind mixul de marketing și strategia de marketing Mixul de marketing se poate defini ca si setul de instrumente utilizate...

Marketing pentru produsul ochelari de soare cu protecție UV

1.Consumatorii Consumatorii sunt reprezentați de orice persoane indiferent de vârstă, sex sau clasă socială. Nonconsumatorii pot fi împărțiți în...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Nokia și Research în motion

ANALIZA COMPARATIVA A COMUNICARII DE MARKETING PENTRU NOKIA SI RESEARCH IN MOTION NOKIA Nokia este o companie finlandeză de telecomunicaţii...

Proiect tehnici promoționale - Forbes

I. Istoricul promoţional al brandului Revista „FORBES” a ajuns să fie tipărită în nouă ediţii internaţionale. Expansiunea revistei Forbes a...

Ai nevoie de altceva?