Front Office Banking versus Online Banking

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2247
Mărime: 33.56KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina Albastroiu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERȚ

Extras din referat

Utilizarea internetului a căpătat proporţiile unui fenomen de mare amploare, omul modern devenind aproape dependent de serviciile oferite prin intermediul internetului. Folosirea internetului este vitală la tot mai multe locuri de muncă, întreaga societate de altfel fiind tributară conexiunii la reţea. Petrecându-şi din ce în ce mai mult timp în faţa unui calculator conectat la internet, oamenii apelează tot mai des la seviciile oferite de diverse companii. Răspunzând nevoilor omului modern pentru care drumul la bancă înseamnă pierdere de timp şi de bani, instituţiile bancare au lansat o serie de servicii financiare, accesibile prin intermediul internetului sau telefonului mobil.

Se vorbeşte foarte mult astăzi despre Banca Electronică, Home Banking, Electronic Banking şi mulţi alţi astfel de termeni răsunători. Multe bănci şi instituţii financiare internaţionale oferă de multă vreme servicii electronice pentru clienţii lor. Apariţia şi evoluţia internet-ului a făcut ca serviciile care înainte erau disponibile unui număr mai restrâns de clienţi şi în condiţii speciale privind liniile telefonice, terminalele specializate, să fie acum disponibile unui număr mult mai extins de potenţiali utilizatori. Tendinţa generală este clară, ea reflectându-se şi asupra ţării noastre. Băncile româneşti sunt acum la concurenţă cu băncile "din afară" şi trebuie să se adapteze noilor provocări ale pieţei.

La polul opus avem clasica operațiune de front desk bancară, care implică deplasarea personală a clientului în agenție ,unde un ofițer bancar intră în contact cu acesta pentru a-i îndeplini cerințele.

Definiția standard a unui front office este reprezentată de totalitatea departamentelor care intră în legătura directă cu publicul care trece pragul unei agenții. Ca furnizori de servicii, băncile sunt definite prin eficiența operațiunilor front office. O reputație pentru servicii remarcabile destinate clientului poate conduce la creșterea vânzărilor de produse financiare și obținerea un avantaj competitiv. Un front office bancar este definit de către politicile și procedurile care sunt utilizate pentru a face clienții fericiți. Politici, cum ar fi perioada de timp pe care un client ar trebui să o aștepte la coadă, de separare a serviciilor personale și comerciale sau disponibilitatea unui bancher specializat pentru a lucra cu întreprinderile mici permite băncii să se diferențieze serviciile sale de cele ale concurenților săi.

Însă deși, la nivel teoretic, banca ar trebui să se pună la dispoziția clientului și să i se ofere soluții viabile ca răspuns la cerințele acestuia, de cele mai multe ori , în practică , clienții ajung să piardă foarte mult timp cu deplasarea către agenții, mai ales datorită numărului mare de solicitări ale acestora, prin cozi interminabile, prin completarea si semnarea unor formulare, prin atitudinea neprietenoasă a personalului, cateodata chiar si prin incompetența de care acestia pot da dovadă.

Nu este lipsită de importanță nici contravaloarea taxelor și a comisioanelor care sunt percepute pentru diverse operațiuni la ghișeu , de cele mai multe ori acestea având valori destul de mari.

Dacă luăm în calcul si faptul că agențiile au un program fix de funcționare , iar că în anumite perioade (sărbători legale) acestea nu au program absolut deloc, devine evident avantajul oferit de bankingul online.

Așa numitul banking tradițional este convenabil pentru cei care doresc o interacțiune directă cu reprezentanții băncii. Existența fizică a banilor încasați sau a chitanței care indică plățile făcute ori depunerea unei sume în depozit le induce multora o stare de confort. Într-o unitate bancară pot fi efectuate absolut toate operațiunile ban¬care pe care instituția le pune la dispoziția clienților iar informațiile obținute direct de la angajații băncii pot fi mult mai ușor de înțeles pentru cei care nu posedă su¬ficiente cunoștiințe financiar-bancare.

De asemenea, prin intermediul front office banking clienților li se da posibilitatea să aibe acces la casetele de valori puse la dispoziție de bănci și totodată este exclus riscul furtului de identita¬te, care continuă să afecteze sistemele online, în pofida măsurilor de securi¬tate adoptate de instituțiile financiare.

Online Bankingul se integrează în sistemul de management bancar existent, permiţând clienţilor aflaţi la distanţă să realizeze operaţiuni precum cele cu ordine de plată, vânzări-cumpărări de

Băncile au, la rândul lor, foarte mult de câştigat. Funcţionarii nu mai trebuie să verifice şi să introducă în calculator ordinele de plată scrise manual de client. Nu se mai formează cozi la ghişee, iar banca poate lucra şi cu clienţii din oraşe în care nu există puncte de lucru.

S-a constat că numarul celor care lucrează în sectorul tehnologic se mărise, şi mai ales veniturile lor. Aceştia sunt oamenii obişnuiţi cu noile tehnologii, destul de puţin dispuşi să se deplaseze la bancă pentru a efectua operaţiunile necesare, plăţi, transferuri. Băncile au considerat că a oferi servicii de Onlie Banking este o oportunitate de a atrage noi clienţi, deci au răspuns asteptărilor acestui tip de clienţi.

Preview document

Front Office Banking versus Online Banking - Pagina 1
Front Office Banking versus Online Banking - Pagina 2
Front Office Banking versus Online Banking - Pagina 3
Front Office Banking versus Online Banking - Pagina 4
Front Office Banking versus Online Banking - Pagina 5
Front Office Banking versus Online Banking - Pagina 6
Front Office Banking versus Online Banking - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Front Office Banking versus Online Banking.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza Diagnostic a Întreprinderii SC Vrancart SA Adjud

1. Analiza activităţii societăţii comerciale și a proceselor VRANCART S.A. cu sediul în Adjud, strada Ecaterina Teodoroiu, numărul 17, Judeţul...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?