Influenta Vanzarilor in Cota de Piata

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Influenta Vanzarilor in Cota de Piata.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Marinela Din

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Comert, Economie, Finante

Extras din document

Introducere

Pentru stabilizarea pietei, precum si pentru mentinerea unui climat de

afaceri profitabile, se impune luarea unor masuri de piata interna care sa armonizeze influeientele vanzarilor in cota de piata.

In activitatea de evaluare a unei firme intereseaza vanzarile de bunuri, lucrari si servicii care formeaza obiectul activitatii, ceea ce este definit ca fiind cifra de afaceri. Rezulta ca in categoria vanzarilor nu se includ cele cu caracter exceptional, cum ar fi cedarile deactive. Cifra de afaceri, pe care o regasim in Contul de profit si pierdere, este evaluata in unitati monetare curente. Pentru o corecta apreciere a performantei comerciale a firmei in timp se impune corectarea cifrei de afaceri cu indicele preturilor domeniului de activitate sau in lipsa acestuia cu indicele general al preturilor (rata inflatiei), pentru a se obtine cifra de afaceri in preturi (valori) comparabile.

Comparabilitatea datelor se poate asigura prin inflatare sau prin deflatare. Inflatarea presupune exprimarea valorilor din anii precedenti in puterea de cumparare a ultimului exercitiu financiar. Deflatare inseamna exprimarea valorilor in puterea de cumparare a exercitiului financiar cel mai

indepartat, luat ca baza de comparatie.

Evolutia in timp a vanzarilor firmei trebuie analizata si comparativ cu dinamica vanzarilor pe piata sectorului de activitate al acesteia pentru a se evidentia intarirea sau diminuarea pozitiei concurentiale a intreprinderii pe piata.

Am ales aceasta tema deoarece face trimitere directa la modalitatile prin care o firma poate utiliza informatia pentru a-si mari bugetul pe o perioada de timp cuprinsa in intervalul 4-5 ani.

Organizatiile sau firmele care decid sa isi comercializeze produse sau care doresc sa isi faca publice serviciile oferite clientilor,trebuie sa ia in considerare anumiti factori perturbatori , dupa parerea mea influientele vanzarilor care ar putea pune in pericol dezvoltarea si marirea cifrei de afaceri .

2. Scurta recenzie pe aceeasi tema

Este cresterea vanzarilor asociata cu piata, marimea si valoarea profitului? Evidenta bursei de valori din Atena (1998-2003)

Rezumat:

Acest articol cerceteaza daca ultimele cresteri ale vanzarilor ale unei firme sunt asociate pietei, marimii si valorii profitului astfel incat sa se poata presupune ca aceasta variabila fundamentala este strans legata de echitatea valorii contabile care poate ajuta la intelegerea specificitatii profitului mediu in capitalul Bursei de valori din Atena in perioada 1998 – 2003. Rezultatele studiului ofera dovezi in sustinerea ideii ca ultimele cresteri ale vanzarilor unei firme sunt asociate pietei, marimii si valorii profitului astfel incat se poate presupune ca aceasta variabila fundamentala este strans legata de piata si de echitatea valorii contabile care poate ajuta la intelegerea specificitatii profitului mediu in capitalul Bursei de valori din Atena. Acest studiu ridica si un numar de intrebari precum: (i) care sunt variabilele economice care stau la baza fluctuatiilor castigurilor si profitului legate de marime si BE/ME? (ii) aceste variabile neindentificate produc sau nu variatii ale consumului si abundentei care nu pot fi influentate de factorul pietei in general explicand astfel primele de risc ale profitului asociate cu marimea si Be/Me?

1.INTRODUCERE

Acest articol cerceteaza daca ultimele cresteri ale vanzarilor ale unei firme sunt asociate pietei, marimii si valorii profitului astfel incat sa se poata presupune ca aceasta variabila fundamentala este strans legata de echitatea valorii contabile care poate ajuta la intelegerea specificitatii profitului mediu in capitalul Bursei de valori din Atena. Testele au fost efectuate pe o perioada de 6 ani (1998- 2003), caracterizata de volatilitatea randamentului, cuprinzand atat stocuri mari din perspectiva istorica ale pietei Burselor grecesti cat si o scadere importanta a calitatii beneficiilor pe parcursul perioadei studiate. Aceste beneficii ale pietei fac posibila o analiza empirica a modului de fixare a preturilor in conditii financiale variabile, astfel putand ajunge la concluzii pentru diferite valori ale volatilitatii randamentului bursei. Continuarea articolului este structurata precum urmeaza. Urmatoarul capitol ofera informatii cu privire la alegerea sablonului si a datelor. Capitolul 3 ofera informatii referitoare la factorii marimii si valorii in ceea ce priveste castigul si beneficiile. Capitolul 4 explica factorii principlai de risc in vanzari. Capitolul 5 face un rezumat al studiului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta Vanzarilor in Cota de Piata.doc