Invatamantul la Zi versus Invatamantul la Distanta - Raport de Persuasiune

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Invatamantul la Zi versus Invatamantul la Distanta - Raport de Persuasiune.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Comert, Comunicare

Cuprins

Introducere 2
2.Conditii general valabile pentru cele doua tipuri de invatamant 3
3.Obiective ale invatamantului superior 3
4.Invatamantul la zi 4
5.Invatamantul la distanta 4-6
6.Prezentarea avantajelor si dezavantajelor invatamantului la zi si la distant 6
6.1.Avantaje pentru invatamantul la zi 6
6.2.Dezavantaje pentru invatamantul la zi 7
6.3.Avantaje pentru invatamantul la distanta 7
6.4.Dezavantajele pentru invatamantul la distanta 7
7.CONCLUZII 8

Extras din document

1.Introducere

Tema abordata in acest raport se intituleaza:”Invatamantul la zi vs. invatamantul la distanta” si are ca scop determinarea avantajelor si a dezavantajelor acestor doua tipuri de invatare.

Pentru a putea face aceasta comparatie,am decis sa prezentam mai intai informatiile despre invatamantul la zi si apoi despre invatamantul la distanta, precizand toate argumentele in acest sens.

Informatiile pentru acest raport sunt precizate clar si concis, acestea fiind luate cu ajutorul internetului, dar si prin intermediul experientelor personale.

Principalele avantaje ale invatamantului la zi sunt reprezentate de posibilitatea de a-ti aprofunda studiile prin intermediul cursurilor si al seminariilor, de a participa la realizarea lucrarilor practice de seminar, de a-ti crea un mediu colectiv de lucru, de posibilitatea interactionarii cu persoane apropiate din punct de vedere al nivelului social si nu in ultimul rand, posibilitatea de a-ti realiza studiile fara sa platesti,in cazul obtinerii unor rezultate bune la invatatura.

Dezavantajele invatamantului la zi le reprezinta posibilitatea redusa de a lucra,cat si un program strict si inflexibil.

In categoria principalelor avantaje ale invatamantului la distanta se afla indici importanti, precum: timpul,mai exact lipsa acestuia, varsta, cat si distanta.Un alt aspect pozitiv il constituie cv-ul persoanei, in interiorul caruia nu este mentionata forma de invatamant realizata.

In detrimentul acestei forme de invatamant se afla doi indici, si anume:timpul de asimilare a informatiei este foarte scurt, iar in ceea ce priveste partea financiara, nu exista posibilitatea de a trece la buget, cat si stabilirea unei bariere sociale in ceea ce priveste colectivul.

In urma celor mentionate mai sus, decizia echipei a fost de a sprijini forma de invatamant la distanta.

Abordarea raportului este realizata intr-o maniera subiectiva, destinatarul final al acestuia fiind profesorul coordonator Andreea Schiopu.

2.Conditii general valabile pentru cele doua tipuri de invatamant

Invatamantul superior, format din cursuri la zi, fara frecventa, cu frecventa redusa si la distanta, pregatesc specialisti in diferite domenii ale muncii.Este de specificat ca acestia sunt admisi pe baza unor conditii stabilite de catre fiecare institutie de invatamant superior, absolventii de liceu care au obtinut diploma de bacalaureat.

La incheierea studiilor,studentii sustin un examen de diploma (licenta), pe baza careia obtin o specializare(inginer, matematician, economist etc.).

Absolventii de la forma scurta (3 ani) pot accede la o forma lunga (4-6 ani), in conditiile aprobate de senatele universitare-conditii mentionate in Carta Universitara a fiecarei facultati.

Astfel, studentii care termina ciclul de licenta, pot accede la cursuri postuniversitare, sau de perfectionare prin doctorat.

3.Obiective ale invatamantului superior

Ciclul de specializare are ca obiectiv major prespecializarea în vederea integrării în învăţământul universitar de profil sau pe piaţa muncii.

El vizează:

-dobândirea încrederii în sine prin construirea unei imagini pozitive asupra reuşitei personale

-dezvoltarea competenţei de luare a deciziei în contextual mobilităţii condiţiilor sociale şi profesionale

-înţelegerea şi utilizarea modelelor culturale de funcţionare şi schimbare socială.

Fisiere in arhiva (1):

  • Invatamantul la Zi versus Invatamantul la Distanta - Raport de Persuasiune.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERT