Lanturi Magazine Carrefour

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Lanturi Magazine Carrefour.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Belascu Lucian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

CARREFOUR

Compania Carrefour a fost fondată în anul 1959 în Franţa de către familiile Fournier şi Defforey. În anul 1960 se deschide primul supermarket în Annecy iar în 1963 primul hypermarket cu o suprafaţă de 2.500 m, cu 12 case de marcat şi 400 de locuri de parcare în Sainte-Genevieve-des-bois.

Carrefour este primul retailer european şi al doilea din lume, după Wal-Mart. Grupul Carrefour avea pe plan mondial, în septembrie 2007, 1.108 hipermarketuri, 2.659 de supermarketuri, aproape 6.000 de magazine de tip "hard-discount" şi alte peste 4.700 de magazine de proximitate.

În anul 1970 Carrefour a deschis două hypermarket-uri în afara ţării, respectiv în Spania şi Brazilia. În acelaşi an a cumpărat şi a dezvoltat numeroase brand-uri care sunt şi astăzi prezente în funcţie de ţara de provenienţă a hypermarketului, şi anume: Shopy, Pryca, Ed, Dia, iar în ţara noastră marca “No.1”.

În cei 45 de ani de viaţă grupul Carrefour s-a dezvoltat pe 3 continente şi anume: Europa, America Latină şi Asia.

- În Europa: Spania, Italia, Belgia, Cipru, Portugalia, Polonia, România, Olanda şi Turcia

- În America Latină: Brazilia, Argentina, Bolivia

- În Asia : China, Taiwan, Thailanda, Indonezia, Malaezia şi Singapore.

Ca ţări partenere ( în franciză ) are: Belgia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Oman, Quatar, Egipt, Tunisia, Algeria, Franţa, Republica Dominicană şi Japonia.

Cele mai mari vânzări s-au înregistrat în hypermarket-uri 58.7% urmate de 23.8% supermarket-uri, 9.5% Hard discount, 8% Cash & Carry.

Grupul Carrefour are peste 460.000 angajaţi şi peste 2 miliarde de clienţi anual.

Carrefour a achiziţionat în aprilie 2007 lanţul brazilian de supermarketuri Atacadao pentru 1,24 miliarde USD. Achiziţia a condus grupul francez pe primul loc pe piaţa braziliană de retail, poziţie ocupată anterior de grupul Pao de Acucar. Brazilia este a treia piaţă pentru Carrefour din punct de vedere al vânzărilor, după Franţa şi Spania.

În august 2007, compania s-a retras de pe piaţa din Elveţia, vânzând participaţia sa de 50% din grupul Distributis AG grupului elveţian de retail Coop, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 390 milioane dolari.

Carrefour România este proprietate a grupului francez Hyparlo. Hiproma este o societate care a luat fiinţă in martie 1999 în urma unui parteneriat 50%-50% între Carrefour şi Hyparlo. La începutul anului 2004, Hyparlo a preluat de la Carrefour controlul asupra filialei din România in proporţie de 100%.

Carrefour în locul fostului Pars

Carrefour va deschide un hipermarket şi la Botoşani. Un dezvoltator imobiliar care lucrează cu gigantul francez în domeniul retailului a depus la Primăria municipiului Botoşani documentaţia pentru obţinerea certificatului de urbanism necesar proiectului. Viitorul hipermarket Carrefour va fi construit în locul fostului complex comercial Pars, clădire dezafectată de câteva luni. Primarul Cătălin Flutur a spus că în momentul de faţă s-a depus doar documentaţia pentru certificatul de urbanism. "Anul acesta am dat autorizaţii de construcţii pentru Practiker şi Kaufland. Anul viitor vom primi şi cererea de eliberare a autorizaţiei de construcţie", a declarat Flutur. Cel mai probabil, contrucţia viitorului hipermarket Carrefour va fi demarată în prima parte a anului viitor. La jumătatea lunii decembrie va fi deschis primul hipermarket din municipiul Botoşani, respectiv Kaufland. Totodată, omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru va deschide un magazin Lidl, care va concura direct supermarketul Plus, iar reţeaua Aldi prospectează deja piaţa din Botoşani pentru deschiderea de magazine.

METRO

Metro Cash & Carry reprezintă o divizie de vânzări a Metro Group, unul dintre liderii mondiali din acest sector. Cu sediul în Dusseldorf, MetroGroup se află printre cele mai mari companii din Germania cotate la bursă.

Metro Group a înregistrat în 2008 vânzări de 68 miliarde de Euro. Grupul are un număr total de peste 300,000 de angajaţi şi operează în 2,200 locaţii din 32 de ţări. Diviziile din cadrul acestui grup sunt: Metro/Makro Cash & Carry, hipermarket-urile Real, Media Markt şi Saturn - principalele centre de electronice din Europa şi magazinele universale Galeria Kaufhof.

Metro Cash & Carry International este liderul mondial pe piaţa cash & carry, detinând 655 de magazine în 29 de ţări. Cu o forţă de muncă la nivel mondial de peste 100.000 de salariaţi, compania a realizat o cifră de afaceri de 33.1 miliarde Euro în 2008.

Metro Group operează în Romania prin două divizii de vânzări:

- Metro Cash & Carry, magazine cu vânzare en gros

- Real Hypermarket

Evoluţia Metro Cash & Carry în România.

Metro Cash & Carry a deschis primul magazin în România în Octombrie 1996. În următoarea decadă, compania s-a concentrat pe extinderea reţelei de centre de distribuţie, care s-a dezvoltat cu o viteză impresionantă. Astfel încât clienţii profesionişti din Capitală au posibilitatea de a alege dintre patru magazine Metro Cash & Carry. La sfârşitul anului 2007, Metro Cash & Carry România avea aproximativ 7,000 de angajaţi.

Cu o cifră de afaceri înregistrată în 2008 de 2,10 miliarde €, Metro Cash & Carry România ocupă locul 1 în Top 100 România - Companii Private atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cât şi al cotei de piaţă.

Sub numele de Metro şi Makro, compania oferă astăzi celor 20 milioane de clienţi din China până în Maroc, un sortiment variat de până la 50.000 de articole.

Metro cash&carry este liderul mondial de piaţă în domeniul cash&carry şi în acelaşi timp cea mai internaţionalizată marcă din cadrul grupului Metro, cu cel mai mare volum de vânzări.

Metro cash&carry oferă comercianţilor o largă gamă sortimentală de produse alimentare şi nealimentare la preţuri en-gros convenabile.

Metro reia extinderea cu un magazin în Bucureşti în primul semestru

Reţeaua Metro Cash & Carry, cel mai mare jucător din comerţul local, a anunţat că se va extinde în acest an în Bucureşti prin deschiderea unui magazin în zona de est a oraşului. Aceasta va fi a 25-a unitate operată de compania germană pe piaţa românească şi a doua deschidere a reţelei din ultimii trei ani. Investiţia în noul spaţiu poate fi estimată la peste 20 mil. euro.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lanturi Magazine Carrefour.doc

Alte informatii

Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu Facultatea de Ştiinţe Economice