Logistica firmei Vlase

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2428
Mărime: 18.19KB (arhivat)
Publicat de: Bocsan R.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristi Vasiliu

Extras din referat

1. Introducere

Societatea SC. VLASE IMPEX SRL este o societate juridica romana, cu capital privat, distribuitor de produse din alcool, ulei comestibil, drojdie, produse de panificatie, si toata gama de amelioratori. Infiintata inca din anul 1995 cu un capital social de 10 lei, datorita muncii necontenite si perseverentei, la inceputul anului 2007, firma avea deja capital social de 1.200.000 lei, iar capitalurile proprii au valoarea de 2.900.000 lei.

Principala preocupare a intreprinderii este una de raspundere, cat si de anticipare a nevoilor clientului, in conditii in care acestea sunt intr-o permanenta schimbare inseamnand furnizarea de produse de cea mai buna calitate, cu cel mai bun raport calitate-pret.

Date generale ale intreprinderii:

- Denumire: VLASE IMPEX SRL

- Forma de proprietate: Societate comerciala cu rãspundere limitata

- Capital social: 1.200.000 RON

- Adresa sediu: soseaua Amara, nr 1 bis, din localitatea Slobozia, judetul Ialomita

- Numarul de inregistrare la Registrul Comertului: J21/148/1995

- Cod Unic de Inregistrare: RO7201168

- Codul CAEN: 5134

- Domeniul de activitate: comertul cu ridicata al bauturilor

- Aceasta clasa include: cumpararea de vin in vrac si imbutelierea sa, fara transformare; cumpararea de vin in vrac, cu amestecare, purificare, imbuteliere si revanzare.

- Cifra de afaceri: 210.617.317 RON

- Profitul: 536.543 RON

- Administrator: Vlase Gheorghe

- Numar de angajati: peste 350

- Adresa de email: vlase@kfnet.ro

- Pagina web: www.vlase.ro

Cu peste 350 de salariati, firma a realizat si realizeaza toate aceste activitati pentru ca, unul din principiile de baza ale existentei societatii noastre, este de a oferi intotdeauna partenerului de afaceri posibilitatea de castaguri imediate si pe termen lung.

2. Identificarea activitãþilor logistice

In urma observarii directe a proceselor din intreprindere, a discutiilor cu specialistii din cadrul ei si pe baza documentarii cu privire la teoria in domeniu am identificat uramtoarele activitati logistice din cadrul firmei: achizitionarea marfurilor, transportul marfurilor, gestiunea si controlul marfurilor si depozitarea marfurilor.

Conceptul de aprovizionare (achizitionarea marfurilor)

Odata cu cresterea semnificatiei conceptiilor de lant de aprovizionare-livrare si logistica, semnificatia aprovizionarii pentru orice organizatie sporeste, scopul fiind satisfacerea cerintelor si asteptarilor clientilor potentiali din piata tinta la cel mai inalt nivel.

Exista numeroase abordari conceptuale referitoare la aprovizionare, cumparare, achizitionare sau procurare. Uneori, acesti termeni sunt utilizati ca sinonime, alteori exista diferente mari de continut.

In viziunea lui Kenneth Lysons, de exemplu cumpararea organizationala poate fi definita ca functia responsabila de obtinerea prin cumparare, inchiriere sau alte mijloace legale a echipamentelor, materialelor, furniturilor si serviciilor necesare in vederea utilizarii lor in cadrul productiei. Exista si propunerea de a considera trei termeni distincti:aprovizionare, cumparare si marketingul aprovizionarii.

In aceasta perspectiva aprovizionarea este o functie de executie orientata spre interiorul intreprinderii, relatia cu furnizorul fiind limitata la un termen scurt.

Preview document

Logistica firmei Vlase - Pagina 1
Logistica firmei Vlase - Pagina 2
Logistica firmei Vlase - Pagina 3
Logistica firmei Vlase - Pagina 4
Logistica firmei Vlase - Pagina 5
Logistica firmei Vlase - Pagina 6
Logistica firmei Vlase - Pagina 7
Logistica firmei Vlase - Pagina 8
Logistica firmei Vlase - Pagina 9
Logistica firmei Vlase - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Logistica Firmei Vlase.doc

Ai nevoie de altceva?