Made in China

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Made in China.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Chiar daca au fost prezente dintotdeauna la noi, produsele chinezesti au explodat pe piata romaneasca in ultimii 2-3 ani. Practic, in acest moment ne imbracam, ne mobilam si ne utilam casa de la chinezi, vorbim la telefoane sau vedem filme pe televizoare chinezesti si chiar mancam alimente "made in China". Oficial, importurile romanesti din statul socialist asiatic au fost in 2006 de peste doua miliarde de dolari. Aici ar mai trebui adaugate si produsele importate dinalte tari  chiar din UE , dar care sunt in realitate fabricate in China .Din ce in ce mai multi oameni de afaceri romani  importatori cu experienta sau novici in domeniu  se orienteaza spre piata chineza ca spre un adevarat "Eldorado" modern.

In anii 70 ai secolului trecut când a început sa se aplice în China politica de reforma si deschidere, comertul exterior al Chinei a înregistrat o dezvoltare impunatoare. În prezent, China se afla pe locul 3 in lume în ceea ce priveste volumul anual al comertului exterior. Totusi, produsele cu marci proprii ocupau doar 10% din produsele chinezesti exportate. Aceasta situatie în exporturile chineze se caracteriza prin consumul de resurse proprii si cu riscul aparitiei unor frictiuni si bariere comerciale. Pentru schimbarea acestei situatii, guvernul chinez încurajeaza crearea marcilor proprii.

În anul 2006, Ministerul chinez al Comertului a lansat o campanie de mare amploare de promovare a produselor cu patente proprii, pe scara nationala. Organizarea activitatii amintite are ca scop întarirea constiintei consumatorilor privind marcile. Activitatea aceasta s-a desfasurat timp de 4 luni în peste o suta de orase importante, ridicând nivelul popularizarii prestigiului marcilor locale.

În anii 50 ai secolului trecut tarile occidentale au impus Chinei populare, abia înfiintate, un embargo multilateral. Pentru a iesi din aceasta situatie dificila, guvernul chinez a decis sa deschida în 1957 la Guangzhou, mare oras din sudul Chinei, Târgul de Produse Chinezesti pentru Export, organizat în doua editii anual .Prima editie a târgului comercial de la Guangzhou a fost un semnal al deschiderii Chinei catre lumea exterioara.. În primii 10 ani de la deschiderea acestei expozitii, volumul exportului a oscilat între 20% si 40%. Organizarea târgului respectiv a adus valutele pretioase pentru constructia economiei tarii. Deschiderea Târgului de Comert de la Guangzhou a spart embargoul impus Chinei de Occident, creând cu succes, o noua situatie comerciala pentru China în zona Asiei de sud-est si în restul lumii. De atunci pâna în prezent, timp de jumatate de secol, nu s-a întrerupt niciodata organizarea acestei expozitii. Târgul a devenit o reuniune comerciala internationala mareata cu efectul economic cel mai bun, cu istoria cea mai lunga, cu amploarea cea mai mare, cu gamele sortimentale de marfuri cele mai diverse si cu cel mai mare numar de participanti din tara noastra, jucând astfel un rol deosebit de important pentru dezvoltarea comertului exterior.

Fisiere in arhiva (1):

  • Made in China.doc

Alte informatii

se axeaza pe prezentarea cauzelor si efectelor pentru care pietele mondiale sunt invadate de produse fabricate in china. proiectul a fost prezentat in 2007, in cadrul facultatii de relatii economice internationale, ase bucuresti