Magazinele Duty Free

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Magazinele Duty Free.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Magazinul duty free este un regim vamal care consta în comercializarea marfurilor sub supraveghere vamala în locuri speciale, amplasate în aeroporturile si în porturile internationale, pe bordurile navelor aeriene, la posturile vamale cu statut international, cu exceptia posturilor vamale feroviare. Marfurile se vand în magazinele mentionate numai persoanelor care pleaca în strainatate si au fost supuse controlului vamal, controlului actelor de identitate.”

operatori - personalul care lucreaza efectiv in magazinele "duty-free", precum si cei care aprovizioneaza aceste magazine

birou vamal - autoritate vamala in a carei competenta se afla supravegherea magazinului "duty-free";

Comercializarea marfurilor in regim duty-free se face prin:

-magazinele duty-free amplasate numai pe partea dreapta a sensului de iesire din tara, in punctele de trecere a frontierei de stat, terestre si navale, dupa locurile stabilite pentru efectuarea controlului vamal;

-magazinele pentru servirea în exclusivitate a reprezentantelor diplomatice si a personalului acestora;

-la bordul aeronavelor care efectueaza curse în trafic extern de pasageri, în exclusivitate pentru persoanele care calatoresc având o destinatie internationala.

Magazinele "duty-free" pot fi amplasate atat pe sensul de intrare in tara, in zona stabilita pana la locurile unde se aplica viza de intrare, cat si pe sensul de iesire din tara, dupa locurile stabilite pentru efectuarea controlului vamal.

Amplasarea si amenajarea exterioara a magazinelor "duty-free" nu trebuie sa permita accesul in incinta al persoanelor care nu trec frontiera de stat a Romaniei si nici introducerea sau scoaterea de marfuri din incinta acestora prin alte locuri decat cele stabilite de organele vamale.

Marfurile provenite din import, care se vând în valuta, potrivit legii, în regim duty-free, prin magazinele autorizate, situate în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat terestre si navale, precum si prin magazinele pentru servirea în exclusivitate a reprezentantelor diplomatice si a personalului acestora, se scutesc de la plata taxelor vamale.

Acelasi regim se aplica marfurilor provenite din import, care se vând în valuta, în regim duty-free, la bordul aeronavelor care efectueaza curse în trafic extern de pasageri, precum si marfurilor distribuite în mod gratuit pasagerilor si membrilor echipajului acestor aeronave.

Marfurilor din productia interna, care se vând în valuta prin magazinele autorizate, potrivit legii, sa comercializeze marfuri în regim duty-free, li se aplica regimul vamal de export.

Aprovizionarea magazinelor "duty-free" se poate face cu marfuri care provin direct din strainatate, din zone libere sau din tara atunci cand se afla in regim vamal de antrepozitare.

Introducerea marfurilor in magazinele "duty-free" se face sub supraveghere vamala, numai cu aprobarea biroului vamal.

Transferul marfurilor din zonele libere sau din antrepozite in magazine "duty-free"se face numai sub supraveghere vamala. Pe timpul transportului pe teritoriul Romaniei marfurile sunt supuse regimului vamal de tranzit.Comercializarea marfurilor cu amanuntul, în valuta, în regim duty-free, se face numai în baza autorizatiei eliberate de Ministerul Finantelor Publice, la propunerea Directiei Generale a Vamilor.

Taxa anuala pentru eliberarea autorizatiei de functionare a magazinelor duty-free, duty-free diplomatice si de comercializare a marfurilor în regim duty-free la bordul aeronavelor este în valoare de 10.000 dolari S.U.A.

Fisiere in arhiva (1):

  • Magazinele Duty Free.doc