Managementul Inovarii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Managementul Inovarii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Smaranda Visan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Unii zgarie-nori sunt inalti si subtiri, altii sunt rotunzi. In Dubai insa, cele mai recente proiecte din acest domeniu vizeaza turnuri rotative.

Este greu de spus daca aceste proiecte au sanse de a se materializa. Avand in vedere totusi ceea ce s-a construit deja in Dubai, totul pare posibil atata timp cat pretul petrolului se mentine la un nivel ridicat.

Dubai, parte a Emiratelor Arabe Unite, a devenit un teren propice pentru arhitecti, dezvoltatorii extrem de bogati de aici aflandu-se in spatele unora dintre cele mai excentrice proiecte de cladiri din lume.

Exista aici un arhipelag artificial in forma de harta a lumii, o cladire care va primi in curand titlul de cea mai inalta din lume si un hotel de lux subacvatic. Sa nu uitam nici partia de schi indoor si un lant de insule artificiale sub forma unei frunze de palmier.

Proiectele turnurilor rotative urmeaza campaniei de construire a urmatoarei cea mai inalta cladire din lume in Dubai. Supranumita "The Burj", sau simplu - Turnul, cladirea de 240 de etaje cu o inaltime de 1.000 de metri va prelua titlul de cea mai inalta cladire din lume de la Burj Dubai aflata acum in constructie, care va atinge 700 de metri in momentul in care va fi finalizata in 2009. Cladirea Burj va fi construita de Nakheel Properties din Dubai. Un purtator de cuvant al acesteia a refuzat sa comenteze, spunand numai ca se are in vedere "un turn mare".

Burj Dubai, proiectata de arhitectii Skidmore, Owings & Merrill din Chicago pentru Emaar Properties, va fi un hotel si condominium (spatii rezidentiale), fiind asteptat sa depaseasca cu 300 de metri cladirea Empire State Building din New York. In prezent, cea mai inalta cladire din lume este Taipei 101 din Taiwan, de 509 metri.

Totusi, inaltimea nu pare sa fie o provocare suficienta. In cadrul proiectului anuntat recent, arhitectul italiano-israelian David Fisher a imaginat un hotel pe 68 de niveluri cu etaje care se rotesc dupa preferintele ocupantilor. Din moment ce fiecare etaj se misca independent, forma cladirii se va schimba in mod constant. Nivelurile vor fi atasate unui centru traditional care va adaposti lifturile, scarile de incendiu si alte utilitati. Intre niveluri vor fi introduse turbine eoliene generatoare de electricitate.

Nivelurile nu se vor roti atat de rapid incat sa-i ameteasca pe ocupanti. "Este vorba de sase metri pe minut", spune Fisher. O miscare de rotatie va dura aproximativ 90 de minute.

Cladirea este dezvoltata de un grup ce include Kriston, un dezvoltator cu sediul in Atena; Gowealthy, o companie din Dubai, si Circle, detinuta de seicul Mejren bin Sultan.

Planul lui Fisher nu este primul de acest gen. Anul trecut, Dubai Property Ring, un developer local, se mandrea cu planuri legate de constructia unui turn-complex de unitati locative a carui miscare de rotatie urma sa fie generata de panouri solare.

Fisher critica acest proiect: "Este vorba despre un simplu cilindru care se roteste foarte lent in decursul unei saptamani. Forma ramane insa neschimbata. Cladirea noastra este mai mult decat un turn rotativ. Vorbim in acest caz de arhitectura dinamica".

Fisher estimeaza ca lucrarile de constructie la turnul sau vor incepe in sase luni si se vor incheia 22 de luni mai tarziu.

Arhitectul celuilalt turn rotativ, James Abbot din cadrul P & T Group cu sediul in Hong Kong, confirma faptul ca, cladirea sa se va roti numai o data pe saptamana. "Scopul este unul pur functional", spune el, adaugand ca va depune cererile finale pentru autorizare in scurt timp.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Inovarii.doc

Alte informatii

ASE, Comert, an 3, sem 2