Marketing - Murfatlar

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Marketing - Murfatlar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comert, Marketing

Extras din document

Murfatlar este lider de piaţă, pe piaţa vinurilor din România, deţinând o cotă de aproximativ 22%. În prezent are o suprafaţă viticolă de peste 3000 de hectare, fiind cea mai mare podgorie din ţară. Face parte din Grupul Euro, ai cărui acţionari principali sunt mai mulţi investitori autohtoni. Din acelaşi grup mai fac parte compania Euroavipo, producătorul mărcilor „Unireaa€œ şi „Hanul Arsa€œ, producătorul de ape minerale „Bibco Bibortenia€œ şi producătorul de mezeluri Principal Construct Prahova.

Climatul continental, diversitatea amplasării plantaţiilor viticole, efectul protector al reliefului împotrivă curenţilor reci predominant nord-estici, influenţa favorabilă a vecinătăţii Mării Negre, care tempereaza căldurile şi gerurile excesive, oferă podgoriei Murfatlar un microclimat particular favorabil pentru realizarea unei lărgi varietăţi de vinuri.

Unul dintre principalele puncte de atracţie ale unei vizite la Murfatlar îl constituie degustarea, care se poate desfăşura fie în incintă punctului turistic, fie într-una din cele două săli de degustare special amenajate în imediată apropiere a muzeului.

Turiştii vor beneficia de iniţierea în arta degustării de către specialişti. O sesiune de degustare poate cuprinde de la 5 până la 8 probe de vin din ani diferiţi şi sortimente din faimoasa cramă Murfatlar.

Murfatlar urmează o strategie de mix de mijloace de promovare, participare la târguri şi expoziţii de profil fiind foarte importantă în acest sens. În 2010 s-au realizat investiţii de 2,2 milioane de euro, pentru mărirea capacităţii de fermentare/stocaj a vinurilor albe/roşii la temperatură controlată, în rezervoare de inox. Astfel, capacitatea a fost extinsă cu 9,4 milioane de litri. Totodată, compania a renunţat la stocarea în vase de lemn. La finalul acestei investiţii, capacitatea totală de fermantare/stocaj se ridica la 42,5 milioane de litri de vin.

Localizare

- Podgoria Murfatlar este localizată în sud-est-ul României, între Dunare si Marea Neagra, în centrul Podisului Dobrogei.

Istoric

- Compania a fost înfiintată în 1943 cu numele de Statiunea Experimentală Viticolă Murfatlar.

- În anul 1955, podgoria este extinsă la o suprafată de 2.600 de hectare, prin înfiintarea întreprinderii de stat Murfatlar. În scurt timp a devenit liderul producătorilor români de vin.

- În anul 2000 întreprinderea de stat Murfatlar a fost achizitionată de Asociatia Agricolă ISA GRI.

- 7 iunie 2004, Murfatlar si-a relansat marca Vinars sub o nouă denumire, “Zaraza”.

- 24 iunie 2005 lansează colectia Sec de Murfatlar.

- 25 august 2008, se obtine o recolta mai bogată cu 32 de procente fată de anul 2007.

- În august 2007 a primit certificare conform standardului ISO 22000:2005 pentru sistemul de asigurare a securitătii în domeniul alimentar

- In iunie 2009, Murfatlar a primit certificarea conform standardului de calitate ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calitatii.

- 12 octombrie 2009, Murfatlar obtine o crestere a productiei cu 37 de procente fată de anul 2008

Premii Murflatar

- Murfatlar România a câstigat două medalii la Concursul International Vino Ljubljana 2009. Vino Ljubljana este unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri si este în prezent cea mai veche competitie internatională de vin din lume, ajunsă la cea de-a 55-a editie. În 2009 un juriu exigent compus din 60 de specialisti din 17 tări a analizat cele 470 de probe de vin intrate in concurs.

- Singurul si unicul vin licoros din România – de altfel cel mai medaliat vin romînesc – Lacrima lui Ovidiu de 12 ani a reusit să convingă si acest juriu, obtinând medalia de aur.

- Acest vin licoros continuă să-si adjudece medalie dupa medalie, doar in 2009 dobândind nu mai putin de sase medalii la concursuri internationale.

- Faimoasa vinotecă Murfatlar a primit si ea recunoasterea de calitate prin obtinerea medaliei de argint pentru Muscat Ottonel din 1990.

- Murfatlar România răspunde ca în fiecare an provocării de a participa în competitie cu cele mai bune vinuri din întreaga lume, anul 2009 începând promitător cu obtinerea a 20 de medalii la concursurile internationale de vin dintre care amintim: Concursul Mondial de la Bruxelles – Ferma Noua Chardonnay medalie de argint; Concursul International de la Bucuresti – 3 medalii de aur pentru Cabernet Sauvignon Sec de Murfatlar, Pinot Gris Taina Murfatlar 1982, Chardonnay Taina Murfatlar 1982 si 3 medalii de argint pentru Chardonnay Late Harvest, Chardonnay Ferma Noua, Lacrima lui Ovidiu 12; Challenge International du Vin – Muscat Ottonel Zestrea medalia de bronz. Până în acest moment, Murfatlar a reusit să reunească într-un portofoliu impresionant peste 190 de medalii.

- În prezent, Murfatlar îsi mentine pozitia de lider al pietei autohtone de vin, câstigată în urmă cu 5 ani.

Cifra de afaceri

- 2009 – 28,3 de mil. de euro(119,76 mil. lei)

- 2010- 33 de mil. de euro(136 mil. lei)

Micromediu

Productie

În 2008 productia de vin se ridica la 22 milioane de litri de vin in timp ce in 2009 aceasta se ridica la 30 milioane de litri de vin , dintre care 9 milioane de litri de vin rosu si 21 de milioane de litri de vin alb. Daca in 2009 au obtinut o recolta de struguri de 8.500 de kg la hectar, in 2010 s-a înregistrat o scădere de cel putin 25% din cauza calamitătilor. Vremea nefavorabilă si schimbătoare a făcut ca productia de vin să se micsoreze cu aproximativ 15%. Mai mult, consumul de vin a scăzut in 2010 cu cca. 10%, pe fondul sărăciei populatiei. Ca să facă fată situatiei producătorii se orientează tot mai mult către export.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Marketing - Murfatlar.docx

Alte informatii

Academia de studii economice Facultatea de comerț