Merchandising - Kenvelo

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Merchandising - Kenvelo.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comert, Marketing

Extras din document

Kenvelo este o companie internaţională, de origine cehă, cu o extindere rapidă a tuturor brand-urilor sport-wear în Europa Centrală, având ca manageri executivi pe Dahan şi Giorgio Margutti. Istoria sa a început în 1989. Kenvelo operează cu 270 magazine din 19 ţări ale lumii. Noua colecţie Kenvelo se lansează de 2 ori pe an şi reflectă ultimele tendinţe în modă ale sezoanelor respective: colecţia primăvară / vară şi toamnă / iarnă. Colecţia de bază Kenvelo e permanent îmbogăţită de noi elemente, precum lenjerie intimă, ceasuri sau parfumuri, bijuterii. Evoluţia brand-ului are ca punct de pornire deschiderea în 1989 la Praga a unei organizaţii care se intitulează „Himi’s jeans” al cărei logo era “YES”. În anul 1996, brand-ul se schimbă în Kenvelo, în limba cehă “Kenvelo” însemnând “YES” (ken), “AND” (ve), “NO” (lo), iar logo-ul rămâne neschimbat Abia în 2001 se introduce un alt logo, care este menţinut şi astăzi: “Kenvelo anywhere”. Produsele colecţiei pot fi recunoscute după următoarele sigle: Kenvelo, KVL, K, Lamalo, B’Kriz Wear şi D&D. Din 2002, compania Kenvelo îşi lărgeşte aria de activitate, deschizând la Bratislava un “Kenvelo Fashion Café”. În 2004, compania a fost principalul dressmaker pentru echipele Jocurilor Olimpice de la Atena.

Reprezentanţa brand-ului în ţara noastră a determinat apariţia unei serii de organizaţii care să promoveze produsele Kenvelo.

În Iaşi, organizaţia se regăseşte sub numele de “S.C. Harvyn ro. S.R.L” , având 4 puncte de lucru, dintre care 2 sunt amplasate în interiorul unor complexuri comerciale. Aceste puncte de lucru ale organizaţiei “S.C. Harvyn ro. S.R.L” au fost pus în funcţiune intr-o perioada de aproximativ patru ani ( primul punct de lucru se deschide la începutul lunii februarie 2005, iar ultimul—in octombrie 2007), având ca domenii de activitate comercializarea de produse textile şi accesorii. Firma are o dimensiune medie.

Societatea „S.C. Harvyn ro. S.R.L” are ca domeniu de activitate desfacerea şi vânzarea produselor care se afla sub sigla „Kenvelo”. Produsele comercializate sunt în mare parte produse textile (îmbrăcăminte atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi: haine, jeans, lenjerie), la care se adaugă accesoriile unisex: genţi, curele, şepci şi căciuli, parfumuri etc. Indiferent de tipul de produs, se păstrează aceeaşi linie a îmbinării de stiluri: sport-casual.

În ceea ce privește structura personalului din cei 31 de angajaţi ai organizaţiei “S.C. Harvyn ro. S.R.L” ai departamentului vanzari, 9 aparţin punctului de lucru din Iulius Mall (1 manager de magazin, 3 casieri dintre care un casier cu rol de asistent-manager, 5 lucratori comerciali), 10 apartin punctului de lucru din Carrefour (1 manager de magazin, 3 casieri dintre care un casier cu rol de asistent-manager, 6 lucratori comerciali), 6 celui de pe Stefan cel Mare (1 manager de magazin, 2 casieri dintre care un casier cu rol de asistent-manager, 3 lucratori comerciali) si 5 pentru Podu Ros (1 manager de magazin, 2 casieri dintre care un casier cu rol de asistent-manager, 2 lucratori comerciali). Cei 5 manageri de magazin sunt coordonati de un director de vanzari. Directorul de vanzari are relatii de colaborare cu directorii celorlalte departamente ( departamentul de productie si cel al serviciilor functionale: finante-contabilitate, resurse umane, marketing, juridic si logistica). Toate departamentele organizatiei Kenvelo sunt controlate de un director general in colaborare cu directorul general adjunct.

Clienţii țintă ai firmei Kenvelo sunt în general persoane fizice, cu media de vârstă de aproximativ 30 de ani şi cu o putere de cumpărare medie. Sunt în general oameni care ţin la calitate şi la etichetă, dar care nu sunt dispuşi să plătească pentru aceasta oricât. De aceea, reputaţia, programele promoţionale, diversitatea ofertei de produse, calitatea, dar în special preţurile rezonabile în comparaţie cu alte brand-uri internaţionale apărute pe piaţa românească au atras această categorie de clienţi de partea brand-ului „Kenvelo”. Acest lucru a determinat o creştere semnificativă a pieţii produselor oferite de organizaţia internaţională, ducând pe plan local la extinderea punctelor de desfacere şi comercializare aparţinând de „SC Harvyn ro SRL”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Kenvelo.doc