Negocierea si tehnica operatiunilor de comert exterior - Recenzie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Negocierea si tehnica operatiunilor de comert exterior - Recenzie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

- Titlu: „Cu ce strategie au reușit nemții de la DM Drogherie Market să ajungă la venituri de aproape 500 de milioane de lei în România”

- Autor: Andra Stroe

- Rezumat:

Articolul este publicat în revista Business Magazin și este de actualitate. Deoarece economia țării este cea mai importantă și de interes pentru cetățeni, articolul prezentat are ca subiect strategia de dezvoltare a lanțului DM în România.

În 2007 România se afla în perioada de boom economic, iar din acest motiv, nemții au profitat de facilitatea achizițiilor intracomunitare. Compania DM Drogherie Market a fost înfințată în 1973, până în prezent desfășurându-și activitatea în 13 state. Aceștia s-au dezvoltat pe parcursul a 12 ani extinzându-se în toate orașele dezvoltate ajungând, în prezent, la un numar de 105 magazine în România și 3668 în Europa. Cu o strategie bine definită, aceștia au ajuns la o cifră de afaceri remarcabilă cu venituri de 498 milioane de lei pe plan local și peste 11 milioane de euro la nivel european.

- Conținut:

Având un buget inițial de 200000 de lei, Compania DM Drogherie Market s-a confruntat cu probleme tehnice de amplasare, deși perioada de lansare a fost propice. Administratorul Cristian Crișan afirmă că extinderea afacerii nu a fost ușoară, bugetul mărindu-se la 1 milion de euro în primul an: „Chiriile erau la prețuri nebune sau foarte mari. Foarte multe dintre cele 105 magazine pe care le aveam sunt stradale. Să creezi magazine stradale în centre de oraș, în puncte cheie, nu mai e atât de ușor. A fost o mare provocare să găsim spațiile potrivite, la condiții comerciale care să ne permită să vindem cu prețuri cât mai corecte.”

O altă problemă cu care compania s-a confruntat a fost educarea consumatorilor români în vederea conceptului de drogherie. Totodată, compania a remarcat și problema concurenței în spațiile comerciale, unde erau amplasate și raioane destinate articolelor de drogherie. Principali competitori sunt Carrefour, Kaufland și Auchan. Compania DM Drogherie Market a vrut să realizeze spații specializate cu suprafețe de 350-400 de metrii pătrați, oferind în plus și consultață în magazine spre deosebire de hipermarketuri. Cristian Crișan susține că: „Nu ai stresul aglomerației, ai parte de o atmosferă plăcută, la noi e liniște în magazin.”

Cu o analiză amănunțită a comportamentului de consum, specialiștii au remarcat portretul consumatorului fidel și s-au axat pe raportul calitate-preț pentru care acei consumatori continuau să cumpere. Deși a fost un pas foarte greu pentru companie să adapteze prețurile în funcție de configurația consumatorului, aceștia au optat pentru o sortimentație bogată la cele mai apreciate și cumpărate categorii de produse precum: articole de parfumerie, protecție solară, produse de frumusețe și îngrijire, cosmetice de păr și articole pentru casă. Potrivit lui Crișan, clienții companiei sunt consumatori cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, cu venituri medii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Negocierea si tehnica operatiunilor de comert exterior - Recenzie.docx

Bibliografie

https://www.businessmagazin.ro/actualitate/cu-ce-strategie-au-reusit-nemtii-de-la-dm-drogherie-market-sa-ajunga-la-venituri-de-aproape-500-de-milioane-de-lei-in-romania-18632000

Alte informatii

Recenzie Articol: „Cu ce strategie au reușit nemții de la dm drogherie market să ajungă la venituri de aproape 500 de milioane de lei în România”