Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1713
Mărime: 27.49KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Introducere

Cofetaria Sweet Dreams doreste sa satisfaca exigentele clientilor prin produsele de calitate oferite si a serviciilor superioare.

Trebuie sa recunoastem ca orice varsta am avea nevoia sau pofta de a consuma dulce poate aparea in orice moment, asa ca noi am deschis o cofetarie bio.

Societatea SRL Sweet Dreams se afla in judetul Vrancea, orasul Focsani pe strada Cuza Voda , chiar langa teatrul Gheorghe Pastia. In aceasta locatie vor fii prezente magazinul principal de desfacere dar si laboratorul. Magazinul se va desfasura pe o suprafata de 150 m^2iar laboratorul de 200 m^2. de asemenea sunt prezenti si 170 m^2 spatii de depozitare, anexe, culuare. Tot acest spatiu fiind proprietatea directorului general, Huhulea Ana si astfel se reduc cheltuielile cu chiria. In prezent, capitalul social al firmei este de 200 RON.

Pentru a ne da seama proportional ca aceasta firma poate deveni eficienta am analizat urmatoarele:

Punctele tari identificate: placerea de a lucra in acest domeniu, datorita varstei produsele pot capata un design si un gust aparte; amplasarea spatiului foarte aproape de centrul orasului dar si langa teatrul Municipal

Puncte slabe : lipsa de experient; insuficienta capacitatii actuale; a angajatilor de a elobora produse de ultim top

Amenintari: o posibila concurenta

Oportunitati: deschiderea unui stand si in centrul orasului , dar si in Mall Promenada unde circulatia consumatorului este fluenta in orice perioada a anului; accesarea unor fonduri europene pentru achizitionarea utilajelor

Descrierea initiatorilor

Initiatorii sunt 3 tinere studente, in prezent anul II la facultatea de Comert.

Directorul general

Fiind o persoana flexibila si cu un spirit antreprenorial dezvoltat , capacitate de persuasiune, responsabila, avand spirit de echipa de aceea a fost desemnata director general.

Directorul financiar

O recomanda cunostintele sale in contabilitate,astfel ea se va ocupa de planul financiar.

Directorul de marketing si management

Este o persoana care isi asuma riscurile,creativa, inovatoare, increzatoare in fortele proprii avand un spirit independent;isi fixeaza obiectivele si dorintele pentru a se ridica cat mai sus. Se ocupa cu analizarea preferintelor clientilor, stabilirea preturilor corespunzatoare si intocmirea planurilor de campanii publicitare.

Descrierea produsului oferit

Oferta cofetariei este centrata pe prajituri: de la prajituri clasice (diplomat, eclere, tiramisu, negrese, savarine etc), pana la prajituri originale,. Clientii pot degusta produse de patiserie si torturi.

Cofetaria Sweet Dreams garanteaza si pretuieste naturaletea , toate produsele noastre fiind prelucrate manual si cu materiale bio de cea mai buna calitate . diversitatea si accesibilitatea confera satisfactia oricarui consumator , dar consider mult mai important stadiul de conceptie/proiectare si realizare a produselor. Asadar pentru a obtine un produs de cofetarie este nevoie de o reteta. Firma noastra foloseste in mare parte retetarul frantuzesc din 1860 atunci cand aromele exotice si condimentele orientale se initiau in aceasta parte a gastronamiei.

Produsele noastre fiind lansate de mult pe piata vom incerca prin mostre gratuite incentre comerciale dar si in supermarketuri de cartier, sa demonstram calitatea produselor si astfel sa invingem posibila concurenta.

Prajiturile trec printr-o serie de factori pentru a ajunge produsele finite de pe raft cum ar fii coacere, fierbere sau gratinare.

Conform studiilor realizate, interesul principal al segmentului nostru tinta este axat pe calitatea produselor si a servirii, in concordanta cu o atmosfera placuta si cu preturi avantajoase. Consideram ca putem oferi produse la un pret mediu fara a sacrifica astfel calitatea acestora.

Costurile: achizitionarea echipamentelor necesare productiei: Pretul unui cuptor electric de patiserie nou – cu anexe – se apropie de 3.000 €; un malaxor cu cuva de 40 litri costa in jur de 2.000 €; echipamentele frigorifice si cele de aer conditionat ajung impreuna la circa 2.500 €. De asemenea, mobilierul de lucru si de expunere poate fi achizitionat cu 1.500 €, iar lucrarile de amenajari interioare pot costa 3.000 €..Prin urmare, achiziţionarea unei linii complete de patiserie şi a echipamentelor anexe poate costa 12.000 €.

Preview document

Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams - Pagina 1
Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams - Pagina 2
Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams - Pagina 3
Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams - Pagina 4
Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams - Pagina 5
Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams - Pagina 6
Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams - Pagina 7
Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams - Pagina 8
Plan de afaceri Cofetăria Sweet Dreams - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Cofetaria Sweet Dreams.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?