Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3393
Mărime: 28.27KB (arhivat)
Publicat de: Edgar Sandor
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Elena

Extras din referat

CAPITOLUL I

Ideea de afacere propusa de catre firma S.C. “Virtual Tours” S.R.L. este aceea de turism virtual. Turismul virtual presupune navigatie 3D a unor orase, locatii, obiective turistice, fara a calatorii efectiv spre locatia respectiva. Astfel, pentru un asemenea tur virtual, se folosesc modele 3D si aditional imagini 2D panoramice, efecte sonore, muzica, astfel incat experienta sa fie verosibila si sa aduca cat mai mult cu turul real.

Pornind de la premiza actuala de dezvoltare tehnologica si o piata care este in continua crestere si se bazeaza preponderent pe tehnologie, optiunea virtuala de calatorie care deriva din turismul traditional este de drept urmatorul stagiu a turismului. Serviciul oferit este nou pe piata romaneasca, singurul concurent fiind turismul traditional. Insa ceea ce deosebeste si promoveaza serviciul in dezavantajul turismului clasic sunt avantajele ce se desprind. Intr-o era in care timpul alocat relaxarii si calatoriilor este redus, S.C. “Virtual Tours” S.R.L. ofera posibilitatea de a vedea lumea, de a calatorii, de a ajunge in locuri de pe glob fara consum de energie si timp care altfel ar fi fost consumate pe drumul spre destinatia respectiva. De asemenea nu mai exista costuri de transport, cazare, alimentatie, un avantaj in plus pentru consumatorul serviciului. Totodata,acestea au fost si ipotezele de care s-a pornit in dezvoltarea proiectului.

Initiatorii afacerii sunt toti trei avand cunostintele necesare aplicarii si dezvoltarii proiectului,si in ramurile anexe: marketing, management s.a.

Intr-o prima faza serviciul se adreseaza persoanelor din Bucuresti, de toate varstele si indiferent de sex, etnie, religie etc. cu salarii medii si peste. Segmentele tinta sunt date de tinerii parinti, care nu se pot deplasa datorita unui copil mic, personelor cu un serviciu care consuma mult timp sau celor care datorita unui handicap nu pot sa calatoreasca.

Avand in vedere ca populatia Bucurestiului inregistreaza aproximativ doua milioane de locuitori, se preconizeaza ca in primul an de activitate sa se atraga 1% dintre locuitori , adica 20000 de clienti (o medie de 1600 pe luna), urmand ca aceasta cifra sa se aprecieze in urmatorii ani de activitate.

Se preconizeaza cifra de afaceri de 1.000.000 ron in primul an de activitate, insa profitul nu va fi unul substantial deoarece in preponderant se va viza acoperirea investitiilor facute si extinderea afacerii. Astfel suma necesara demararii afacerii se ridica in jurul sumei de 100.000 ron, aceasta reprezentand valoarea echipamentului si a softului, suma ce va fi obtinuta prin creditare bancara. De asemenea initiatorii dispun de spatiul comercial necesar .

Acest serviciu va fi lansat exclusiv sub marca “V!rtual”.

In cazul unei situatii de faliment, investitia efectuata se garanteaza cu spatiul comercial si pe baza activelor (echipament, calculatoare).

Managementul firmei va fi detinut de catre investitori, inclusiv sectia de cercetare-dezvoltare. Activitatea contabila va fi realizata de catre o persoana de specialitate si softul de catre un colaborator cu compentente IT.

Pe termen lung se urmareste extinderea afacerii la nivel national, o reprezentanta in fiecare judet al tarii si educarea consumatorului in ceea ce priveste turismul.

CAPITOLUL II

Cei trei initiatori sunt de aproximativ aceeasi varsta (20-21 de ani), fara experienta in administrarea unei afaceri, dar cu studii superioare si rezultate foarte bune pana in prezent si mai ales cu o viziune inovatoare si noua pe piata.

CAPITOLUL III

Potrivit piramidei lui Maslow, acest serviciu se incadreaza in varful piramidei, ce reprezinta ierarhizarea nevoilor si vizeaza satisfacerea nevoilor de ordin superior. Desi, nu este o nevoie de baza, se urmareste satisfacerea nevoilor superioare ce au o importanta la fel de mare. Altfel spus, serviciul este util consumatorului datorita calitatilor lui cu caracter estetic si de relaxare. Ofera posibilitatea de cunoastere, relaxare si petrecere a timpului intr-o maniera placuta, la un pret acceptabil celor cu un venit mediu.

Afacerea se afla in stadiul incipient. Conceptul urmeaza sa fie implementat material, softul necesar existand. Societatea comerciala “Virtual Tours” a luat fiinta la data de 3 noiembrie 2008, fiind inregistrata la Registrul Comertului sub numarul de ordine J00/00000/03.11.2008, cod unic de inregistrare 00000000, atribut fiscat RO, sediul social Strada Margelelor, nr. 1, sector 6, Bucuresti, cont RO00BRDE000SV00000000000 deschis la BANCA BRD - filiala Drumul Taberei. Activitatea S.C “Virtual Tours” S.R.L. este organizată şi se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale; Prin prevederile acestor acte normative S.C “Virtual Tours” S.R.L. este abilitată să efectueze activitati de turism (conform codului CAEN 7990 – “alte servicii de rezervare si asistenta turistica”).

Capitalul social al firmei este de 200 ron, iar in acest moment se urmareste obtinerea unui imprumut de aproximativ 100.000 ron sau de atragerea de investii straine, fie constand in echipamentul necesar sau finantarea efectiva. Stadiul urmator este amenajarea spatiului, implementarea softului si marketingul efectiv.

Ceea ce influenteaza afacerea in mod pozitiv este faptul ca operatiunile fundamentale sunt realizate de initiatori si de colaboratori. Softul este produs in colaborare, neimplicand cost de productie ci doar o cota parte din profit. De asemenea gestiunea, marketingul, managmentul, cercetarea si dezvoltarea si controlul sunt detinute de cei trei initiatori. Contabilitatea va fi externa firmei, fiind condusa de un birou specializat, de un expert contabil cu experienta in domeniu.

In primul pas al productiei, vor fi implementate 20 de dispozitive 3D ceea ce permite 20 de turisti in mod simultan. Dupa un an se vizeaza deschiderea de inca doua sedii tot in aria Bucuresti cu o capacitate similara. De asemenea dupa doi ani de activitate pe baza cifrelor obtinute si a cercetarii de piata se doreste deschiderea primelor centre in afara Bucurestiului, chiar si in regim de franciza.

In ceea ce priveste costurile se aproximeaza o suma totala de 100.000 RON dupa cum urmeaza:

- 20 de dispozitive 3D, pret unitar 1000 RON, pret total 20.000 RON

- 25 calculatoare cu sistem de operare Windows Vista, pret unitar 2.000 RON, pret total 50.000 RON.

Preview document

Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 1
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 2
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 3
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 4
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 5
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 6
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 7
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 8
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 9
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 10
Plan de afaceri pentru o firmă de turism virtual - SC Virtual Tours SRL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri pentru o Firma de Turism Virtual - SC Virtual Tours SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?