Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1647
Mărime: 26.17KB (arhivat)
Publicat de: Pintiliu Croitoru
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERT

Extras din referat

Sumar

1.1 Afacerea propusa este deschiderea unui restaurant cu mancaruri bazate pe produse bio-eco, adresate unor persoane care au un stil de viata sanatos, o alimantatie sanatoasa. Alimentatia sanatoasa inseamna pentru restaurantul nostru prepareate sanatoase bazate pe retete dietetice. La Healthy Foods mancarurile sunt facute in functie de indicele glicemic, iar ingredientele sunt naturale. Acest restaurant se deosebste de alte restaurante prin faptul ca in meniul nostru nu vei gasi ingrediente precum faina alba, grasimi, ketchup sau conserve,cu alte cuvinete produse ce nu contin multi conservanti si aditivi alimentari. La Healthy Food poti consuma aperitive, supe, mancaruri de post, salate, paste, pizza, prepareate din carne si deserturi care nu-ti vor pune sanatatea si silueta in pericol.

1.2 In urma unor cercetari de piata, echipa Healthy Food a realizat ca pe piata romaneasca competitivitatea acestei afaceri este scazuta, iar deschiderea acestui tip de restaurant ar satisface o buna parte din cererea consumatorilor, deoarece in acest moment informatiile cu privire la un stil de viata sanatos se raspandesc foarte repede iar romanii incep sa devina adeptii acestui stil. Consideram ca aceasta idee de afacere va fi un real succes deoarece oamenii sunt mult mai interesati de ceea ce mananca si cum mananca.

1.3 Echipa Healthy Food este formata din 4 initiatori: Ganea Alexandra, Gherasim Andrei, Ghinea Mihaela, Ghilicaru George. Atuurile echipei sunt creativitate, originalitate, seriozitate, deschisi la nou, sunt adepti ai lucrului in echipa, fructifica orice oportunitate, perseverenti, adepti ai stilului de viata sanatos. Fiecare membru al echipei este specialist intr-un anumit domeniu, individual fiind limitati dar in echipa se completeaza reciproc.

1.4 Clientii vizati fac parte din segmentul cu varsta peste 30 de ani, sexul atat masculin cat si feminin, cu un venit peste 3000 RON, adepti ai stilului e viata sanatos si care tin la imaginea lor personala, cu studii superioare si care traiesc intr-un mediu de viata urban. Pozitionarea pe piata a produselor noastre este clasata in categoria premium.

1.5 In momentul de fata volumul estimat este redus, adresandu-se unui segment de piata exclusivist iar evolutia in viitor a acestuia va fi mult mai mare.

1.6 Pentru o calitate superioara a produselor restaurantul nostru colaboreaza si se aprovizioneaza de la furnizori renumiti pentru fermele lor ecologice, exemplu ferma de la Dragasani, Maramures, Olt.

1.7 Previzionam ca la inceputul afacerii incasarile vor fi reduse , platile mari, iar profitul inexstent dar pe termen mediu si lung incasarile si profitul vor creste, iar platile vor ramane constante.

1.8 In orice afacere primul an este cel mai greu si este nevoie de foarte mult numerar pentru a putea rezista pe piata(300.000 euro).

1.9 Proportia preconizata din finantare externa este de 40% (credit bancar).Restul banilor de 60% sunt din finantare interna.

1.10 Cheia succesului in aceasta afacere se bazeaza pe prepararea mancarurilor in conformitate cu exigentele consumatorilor si oameni specializati in acest domeniu.

3. Descrierea serviciului oferit

3.1 Mancarea noastra satisface consumatorii din categoria de piata premium, care doresc sa aibe un stil de viata sanatos si care tin la imaginea lor. De asemenea preparatele noastre sunt produse naturale fara conservanti, fara aditivi, fara coloranti si bogate in vitamine.

3.2 Restaurantul Healthy Food este in stadiu de realizare.

3.3 Pentru punerea in functiune a restaurantului sunt necesare urmatoarele conditii de ordin: legal si administrativ.

- spatiu (cu toate utilitatile adaptate la necesitati);

- amenajare (se apeleaza la specialisti in design interior);

- personal instruit (3 ospatari, 1 barman preparator si 2 bucatari specializati in prepararea mancarurilor bio);

- contracte cu furnizorii;

- autorizatii de functionare ( PSI, Protectia Muncii, Mediu, Sanitar si Sanitar-Veterinar, Ministerul Alimentatiei Publice, Primarie, Sanepid, Pompieri);

- casa de marcat; - copiile tuturor certificatelor ecologice ale produselor pe care urmeaza sa le comercializeze ca atare sau sa le foloseasca la prepararea altor alimente; toate ingredientele folosite la gatit trebuie sa fie ecologice sau, acolo unde se poate, sa fie inlocuite doar cu produse admise conform standardelor de productie ecologica.

Restaurantul trebuie inregistrat la ONRC.

3.4 Pentru realizarea preparatelor culinare avem nevoie din exterior de materii prime si de bauturi alcoolice si non-alcoolice. In laboratorul propriu se va realiza meniul propriu-zis al restaurantului.

3.5 La inceputul afacerii restaurantul nostru adopta mancarea traditionala bio, iar cu timpul ne propunem largirea gamei sortimentale de exemplu mancarea ayurvedica.

3.6 Costuri estimate pentru inceput sunt 230.000 euro, acestea includ achizitionarea terenului, imobilului, cat si renovarea si mobilarea acestuia.

Preview document

Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods - Pagina 1
Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods - Pagina 2
Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods - Pagina 3
Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods - Pagina 4
Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods - Pagina 5
Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods - Pagina 6
Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods - Pagina 7
Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods - Pagina 8
Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Restaurant cu Produse Biologice Healthy Foods.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?