Politica Firmei in Domeniul Calitatii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Politica Firmei in Domeniul Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Irina Maiorescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comert, Management

Cuprins

Introducere 3
Politica calității 4
Forma de prezentare a politicii de calitate 6
Elaborarea politicii calității 7
Studiu de caz 8
Concluzii 10
Bibliografie 11
Anexe 12

Extras din document

Introducere

Orice sistem economic funcționează pentru a pune în practică anumite misiuni, anumite condiții de eficiență. Între factorii care condiționează eficiența, calitatea deține o poziție de primă importanță, fapt ce explică accentuarea preocupărilor pentru realizarea acesteia în conformitate cu cerințele.

De aceea orice organizație face din calitate o prioritate, punând accentul pe elaborarea unei politici de calitate riguros fundamentae, orientată spre prevenire și promovarea unor strategii de îmbunătățire continuă. Elaborarea unei politici de calitate se face conform unor standarde și reguli bine definite (ISO 9001:2008).

Pentru a înțelege mai bine în ce consta o politică de calitate a unei firme, am structurat acest proiect in patru părți.

În prima parte voi prezenta ce este o politică de calitate, care este scopul ei și care sunt primii pași pe care o întreprindere trebuie să îi parcurgă pentru a fundamenta o declarație de politică.

În următoarea parte voi descrie cum se realizează o politică de calitate, de regulile de care trebuie să se tină cont și cine se ocupă de întocmirea politicii.

În a treia parte voi vorbi despre elaborarea politicii de calitate.

După prezentarea acestor trei puncte am ales să analizez politica de calitate a companiei MICROSOFT România din prisma celor discutate anterior.

Politica calității

În literatura de specialitate există puncte de vedere diferite privind definirea cadrului concepual al politicii unei întreprinderi și, în mod corespunzător, a politicii în domeniul calitații.

Independent de varietatea opiniilor exprimate în literatura de specialitate, politica în domeniul calității se referă la convingerile generale ale unei organizații cu privire la calitate, modul în care calitatea se obține și ce se așteaptă ca rezultat. O declarație despre politica calității definește sau descrie angajamentul unei firme față de calitate. În managemtnul calității se manifestă tendința de definire a politicii calității în conformitate cu scopul și misiunea organizației. De asemenea, trebuie să fie ușoară de înțeles de către membrii organizației, angajați, manageri sau alte părți interesate.

Conform ISO 9001:2008 “politica reprezintă direcția și intențiile generale ale unei întreprinderi în ceea ce privește calitatea exprimate de conducerea de vârf a acesteia”.

Așadar, politica în domeniul calității este o componenetă a politicii firmei și trebuie aprobată de conducerea de vârf a acesteia. Ea trebuie astfel elaborată încât să asigure compatibilitatea cu celelalte politici sectoriale ale firmei. Pe de altă parte conducerea de vârf a firmei trebuie să ia măsurile necesare pentru ca această politică să fie înțeleasă, implementată și menținută.

Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Firmei in Domeniul Calitatii.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Bucuresti Facultatea de Comerț