Principalele Companii de Retail

Imagine preview
(7/10)

Acest referat descrie Principalele Companii de Retail.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Grupul Carrefour Franta este cel mai mare retailer din Europa si al doilea din lume, cu vanzari de 93 de miliarde de euro si peste 400.000 de angajati.

Compania a fost infiintata in anul 1959 de familiile Fournier si Defforey, primul supermarket fiind deschis in Annecy, Haute-Savoie.

In anul 1963 este deschis primul magazin tip hyper-market, in Sainte-Geneviève-des-bois, pe o suprafata de 2500 metri patrati si avand 400 de locuri de parcare.

Primul hyper-market in afara Frantei a fost deschis 6 ani mai tarziu, in Belgia, urmand Spania (1973), Brazilia (1975), Argentina (1982), Taiwan (1989 - de curand a fost deschis cel de-al 45-lea hypermarket in aceasta tara), Grecia (1991), Italia si Turcia (1993), Mexic si Malaysia (1994), China (1995), Thailanda, Coreea si Hong Kong (1996), Singapore si Polonia (1997), Chile, Columbia si Indonezia (1998), Japonia (2000).

In 1976 este introdus conceptul de produs 'ieftin si bun' (in Romania - 'Marca 1 - cea mai ieftina din Romania'.

In 1997 a fost introdus conceptul de 'Escapades Gourmandes', specializat in prezentarea de produse traditionale rare sau putin cunoscute.

In 2001 Carrefour vinde participatia de 41% in cadrul grupului Cora Franta (reprezentat in Romania prin hypermarketul Cora catre Deutsche Bank.

In prezent, Carrefour are magazine in 29 de tari: America de Sud (cel mai mare operator in aceasta zona), in Europa (lider si aici), si in Asia.

În scopul de a răspunde nevoilor clienţilor săi ", în orice moment, Carrefour opereaza o varietate de formate de vânzare cu amănuntul şi concepte, inclusiv hipermarketuri, supermarketuri si magazinele" convenience stores. Magazinele sale de vecinătate convenienţă, situat in centrul urban, sunt tot mai populare în rândul consumatorilor. Astazi, Carrefour asigură că magazinele sale în acest format beneficieza de abordări Carrefour moderne şi de înalt profil oferindu-le numele de Carrefour, cum ar fi banner-ul Carrefour Express în Brazilia, Carrefour Express Marinopoulos în Grecia, Carrefour 5 minut în Polonia, Carrefour Convenient din Taiwan şi Carrefour City în Spania şi Franţa.

Priorităţile şi obiectivele pentru 2010

Adaptarea investitiilor comerciale dupa talia pietelor, un prêt mai bun si o imagine mai buna

Eficienta operationala prin punerea in aplicare a planului de transformare, economii prin reducerea costurilor de exploatare de 500 de milioane de €

câştiguri, prin intermediul brut de economii de costuri de exploatare de 500 de milioane de €

- punerea accentului pe generarea de numerar: selectivitate in continuarea în investiţiilor, la aproximativ acelaşi nivel cu 2009 şi extinderea în Brazilia şi China.

Rewe Group este unul dintre liderii comertului şi turismului din Europa. De la înfiinţarea sa în 1927, Grupul de cooperare a dezvoltat pe baza de creştere economică durabilă şi pe termen lung. Astăzi, 320,000 de angajaţi lucrează pentru Rewe Group în 16 ţări europene şi au generat o cifră de afaceri de aproximativ 50 de miliarde de euro.

În Germania, Rewe Group are 210000 de oameni care lucrează în aproximativ 10.000 de magazine, de la supermarket-uri, prin magazine de discount si de auto-magazine de servicii la magazine de specialitate şi de agenţii de turism, generatoare de cifra de afaceri în regiunea de 34 miliarde de euro. În segmentul B2B, Rewe Group transformat pe parcursul a mai mult de şase miliarde de euro în Europa.

Orientarea strategică

Una dintre pietrele de colt de succes Rewe Group este faptul că a iniţiat un proces de schimbare fundamentală. Provocările ridicate de piaţă s-au schimbat în mod semnificativ pe parcursul ultimilor ani. Internaţionalizarea sectorului produselor alimentare de comercializare a crescut chiar mai mult, cu tendinţele de consum în curs de dezvoltare la o rată de creştere tot mai mare. Durabilitatea şi responsabilitatea au devenit, de asemenea, o parte integrantă a operaţiunilor de afaceri - în ceea ce priveşte atât de comercializarea produselor alimentare şi în sectorul turismului.

Pentru a rămâne de bine poziţionată într-un mediu de piaţă dificile, în 2007, grupul REWE a elaborat o strategie de afaceri pentru întregul grup care să acopere cinci planuri de acţiune:

• creştere organică în Germania

• Achiziţiile şi preluările în cazul în care locatiile sunt comercial viabile

• internaţionalizarea în continuare a activităţii

• O aderare curata la principiul durabilităţii şi la responsabilitatea sociala si ecologica a companiei

• modernizarea structurilor de organizare a Grupului REWE's

• Un puternic Head Office pentru a rezista descentralizarii

În realitate, decizia de reorganizare pe segmente de afaceri şi de luare a deciziilor structurilor sa dovedit a fi un real succes. De exemplu, compania a fuzionat unităţi strategice de cumpărare, a înăsprit domeniile de bază în cadrul Grupului şi a transferat independenţa operativa şi responsabilitatea unităţilor strategice de afaceri (Sbus)

Fisiere in arhiva (1):

  • Principalele Companii de Retail.doc