Raport de Practica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Raport de Practica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere 3
Prezentarea firmei First Tax Consulting Company 4
Ordonarea sistematică a activităţilor desfăşurate 6
Rezultatele perioadei de practică 7
Concluzii şi propuneri 9
Bibliografie 10

Extras din document

Introducere

Firma care face obiectul acestui proiect este First Tax Consulting Company, firmă de consultanţă pentru afaceri şi management, în Bucureşti unde am lucrat în calitate de asistent manager. Perioada de angajare a fost de trei luni, timp în care am acumulat o serie de cunoştinţe în domeniu. Principalele responsabilităţi care îmi reveneau erau de îndeplinire a activităţilor zilnice de secretariat, preluarea şi direcţionarea apelurilor telefonice, preluarea, înregistrarea, distribuirea la compartimentele implicate, îndosarierea şi arhivarea corespondenţei şi a mesajelor primite din partea partenerilor, clienţilor şi a celorlalţi angajaţi, precum şi activităţi de contabilitate primară.

Perioada de angajare a fost de trei luni. Am lucrat în această firmă, în primul rând pentru faptul că îmi place domeniul, secretariat şi contabilitate, fiind în strânsă legătură şi cu facultatea urmată şi îmi doresc ca în viitor să lucrez tot în acest domeniu, să mă specializez în totalitatea domeniului de contabilitate. De asemenea, am vrut să lucrez în acest domeniu pentru a învăţa lucruri noi şi pentru a avea o bază de cunoştinţe şi de experienţă care să mă ajute pe viitor. Mi se pare un domeniu interesant, care este în continuă dezvoltare, pentru că tot mai multe firme au nevoie de contabili. Am fost angajată deoarece am fost acceptată după interviu, dând dovada că deţin cunoştinţele necesare şi că sunt capabilă să lucrez în acest domeniu.

Proiectul de practică cuprinde o scurtă introducere, prezentarea bazei de practică, adică a firmei de consultanţă pentru afaceri şi management First Tax Consulting Company, ordonarea sistematică a activităţilor desfăşurate, rezultatele perioadei de practică, concluzii şi propuneri, bibliografie, anexe. Prezentarea bazei de practică se referă la prezentarea firmei la care am lucrat. Aici am prezentat activitatea firmei, misiunea acesteia, partenerii firmei, tipurile de activităţi desfăşurate. În următoarea parte am prezentat activităţile desfăşurate pe parcursul angajării care necesitau un grad ridicat de responsabilitate. Rezultatele perioadei de anagajare au fost bineînţeles favorabile pentru mine ajutându-mă să îmi continui cariera în acest domeniu.

Prezentul proiect este o sinteză oferind informaţii despre activităţile desfăşurate, date despre firma la care am lucrat, rezultatele obţinute pe perioada de angajare. În finalul proiectului am făcut o scurtă concluzie, dar şi câteva propuneri care ar ajuta firma să devină una dintre cele mai bune în domeniul consultanţei şi contabilităţii.

Prezentarea firmei First Tax Consulting Company

First Tax Consulting Company, înfiinţată în anul 2004, identificată prin CUI 16070177, are ca obiect de activitate consultanţa pentru afaceri şi management. First Tax Consulting Company oferă tuturor persoanelor juridice şi/sau fizice interesate consultanţă în afaceri şi management, iniţiere în afaceri, consultanţă financiară, servicii de contabilitate, finanţări, planuri de afacere, evaluări, analize economico-financiare.

Misiunea firmei este de a le oferi clienţilor nu numai verificarea situaţiilor financiare, ci şi studierea întreprinderii pentru a-i aprecia procesele, tranzacţiile şi situaţiile financiare.

Echipa firmei este formată din mai puţin de 10 angajaţi şi a înregistrat în anul 2009 o cifră de afaceri de 60000 RON şi un profit de 3700 RON. Sediul firmei se află pe strada Teodor Ştefănescu în Bucureşti, firma având contracte cu cel puţin 10 firme din ţară şi din străinătate, cărora le oferă servicii de consultanţă şi de contabilitate.

În ceea ce priveşte consultanţa, firma oferă următoarele servicii:

- consultanţă privind variantele de înregistrare fiscală la înfiinţarea unei societăţi comerciale;

- consultanţă privind constituirea unei societăţi comerciale, a înfiinţării punctelor

de lucru, obţinere de avize/autorizaţii, majorări de capital social;

- consultanţă privind încheierea unor contracte economice;

- consultanţă pe probleme de legislaţia muncii;

- consultanţă privind obţinerea unor credite avantajoase sau subvenţii;

- optimizarea impozitelor de plată şi soluţii pentru minimizarea acestora în conformitate cu legislaţia în vigoare;

- obţinerea în numele clientului a diferitelor certificate fiscale şi/sau constatatoare.

Serviciile profesionale de evidenţă contabilă oferite sunt:

- înregistrarea în contabilitate a documentelor contabile puse la dispoziţie de societatea client;

- întocmirea balanţei lunare de verificare;

- întocmirea situaţiilor solicitate de autorităţile financiare abilitate;

- reprezentarea clientului în faţa organelor de control fiscal;

- întocmirea şi depunerea declaraţiilor fiscale obligatorii;

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREŞTI FACULTATEA DE COMERŢ