Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2884
Mărime: 169.76KB (arhivat)
Publicat de: Cristobal Pîrvu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

In prima parte a lucrarii mele voi analiza in detaliu aplicarea principiilor de responsabilitate sociala in cadrul companiei OMV Petrom. Voi incepe cu prezentarea unui scurt istoric si cu descrierea misiunii si viziunii companiei OMV Petrom.

Dupa aceea, voi prezenta politica de responsabilitate sociala si proiectele de CSR a companiei. Voi analiza in detaliu aceste proiecte din punct de vedere financiar, dar si domeniul de care apartin: educatie, comunitate, mediu sau sanatate. Voi calcula buegtul alocat proiectelor de responsabilitate in fiecare an si voi calcula procentajul din profit alocat acestora.

1.1 Scurt istoric al companiei

In anul 1991 sa infiintat Regia Autonoma a Petrolului Petrom SA, iar in anul 1996 sa infiintat Compania Romana de Petrol in forma de societate comerciala pe actiuni prin comasarea Rafirom, Peco si Petrotrans. In perioada asta Compania Romana de Petrol avea in posesie toate cele 10 rafinarii de pe teritoriul Romaniei. In plus, Compania detinea si campurile de extractie, de depozite si de statiile de benzina.

In anul 1997, Compania Romana de Petrol a fost impartita, iar dintre cele zece rafinarii, opt au continuat sa functioneze pe cont propriu, iar rafinariile Arpechim Pitesti si Petrobrazi Ploiesti au intrat in proprietatea Societatii Nationale a Petrolului(SNP) Petrom.

Actiunile companiei Petrom a fost listate la Bursa de Valori Bucuresti in anul 2001. In

anul 2004 sau depus ofertele angajate pentru privatizarea Petrom, iar companiile OMV, Occidental si MOL sunt selectate pentru negocieri. In urma acestor negocieri la data de 24 Iulie 2004, OMV achizitioneaza 51% din actiunile companiei de stat Petrom.

In prezent, statul roman detine 20% din actiunile companiei Petrom, iar Petrom ramane

cel mai mare contribuitor la PIB, deoarece doar in anul 2012 a achitat taxe si impozite in valoare de 8 miliarde de RON. In luna Iunie a anului 2007, compania Petrom a creat Petrochemicals Arges, pentru continuarea activitatilor petrochimice a rafinariei Arpechim. Doi ani mai tarziu, Ministerul Economiei a achizitionat compania Peetrochemicals Arges cu suma totala de 150 de milioana de euro.

In luna aprilie a anului 2010, compania Petrom sia extins producerea de electricitate prin achizitionarea companiei SC Wind Power Park SRL. Aceasta companie are in posesie un proiect de generare de electricitate prin mori de vant moderne cu o capacitate de 45 MW. Petrom a construit si opereaza o centrala electrica eoliana din anul 2011. In luna Decembrie a anului 2010, Petrom a inaugurat Petrom City, care este sediul unde se vor desfasura activitatile centrale ale companiei. Petrom City se afla in nordul Bucurestiului si va uni aproximativ 2500 de angajati din cele 7 sedii din Bucuresti si Ploiesti. Structura actionariatului Petrom este urmatoarea:

- 51,01% OMV AG,

- 20,64% Ministerul Economiei,

- 18,99% Fondul Poprietatea S.A.

- 9.35% Alti Actionari

1.2 Misiunea si viziunea companiei

Conform principiilor de baza celor de la Petrom, viziunea lor este consolidarea pozitiei de lider in industria titeiului si gazelor din regiunea de SudEst a Europei. Misiunea companiei Petrom este o crestere atat profitabila cat si sustenabila a companiei, deoarece acest lucru este benefic pentru actionari, clienti, angajati, si economia Romaniei. Petrom susustine ca are trei valori esentiale, care determina fundamentul afacerii lor: profesionalism, pionieriat, parteneriat. Invatarea continua, performanta inalta, si angajamentul ideal sunt bazele excelentei profesionale ale companiei Petrom, care asigura un succes durabil.

Obiectivul lor in aceasta privinta este incurajarea dezvoltarii profesionale, care va genera profitabilitate atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Pionieriatul pentru compania Petrom inseamna spiritul schimbarii cu scopul de a crea o dezvoltare durabila. Obiectivul lor in aceasta privinta este combinarea succesului economic cu cele mai bune solutii in domeniul de energie atat pentru prezent cat si pentru viitor. Parteneriatul pentru companie Petrom inseamna relatii de lucru respnonsabile pentru beneficii mutuale. Obiectivul companiei Petrom este sa creeze un mediu reciproc avantajos, prin incheierea de parteneriate sociale si economice, respectand in aceelasi timp si exigentele ecologice actuale.

Preview document

Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom - Pagina 1
Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom - Pagina 2
Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom - Pagina 3
Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom - Pagina 4
Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom - Pagina 5
Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom - Pagina 6
Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom - Pagina 7
Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom - Pagina 8
Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Raportul de sustenabilitate al firmei OMV Petrom.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?