SC Apa Nova SA Bucuresti

Imagine preview
(5/10)

Acest referat descrie SC Apa Nova SA Bucuresti.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

În societatea modernă necesarul de apă este în continuă creştere, direct corelat cu activităţile umane de transformare a mediului: pentru obţinerea cât mai uşoară a bunurilor şi serviciilor necesare traiului, pentru urbanizare, industrializare sau o agricultură intensivă.

S.C. APA NOVA BUCUREŞTI S.A. are dreptul exclusiv de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare pentru municipiul Bucureşti. S.C. APA NOVA BUCUREŞTI S.A. este o societate care a fost creată de Veolia în anul 1999 pentru a participa la licitaţie. După câştigarea licitaţiei şi semnarea contractului de concesiune, Municipiul Bucureşti a devenit acţionar al acestei societăţi. Societatea este privată şi este deţinută în comun de către Municipiul Bucureşti şi grupul Veolia. Veolia este un grup internaţional, numărul 1 mondial în serviciile urbane. De exemplu, filialele sale asigură distribuţia apei şi/sau canalizarea şi în alte capitale europene: Paris, Berlin, Praga, Budapesta, Londra etc. - Aducerea calităţii apei potabile livrate la branşament la standardele Uniunii Europene; Societatea are următoarele obiective:

- Îmbunătăţirea distribuţiei apei şi creşterea numărului de străzi deservite (acoperire) şi garantarea nivelului de presiune;

- Îmbunătăţirea serviciului de canalizare prin controlul asupra calităţii apelor uzate şi prin creşterea acoperirii serviciului;

- Diminuarea pierderilor tehnice şi comerciale prin scurtarea termenelor de intervenţie în cazul avariilor sau prin contorizare;

- Îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii prin diminuarea timpilor de reacţie (în caz de avarii, în caz de înfundări de canalizare, în caz de reclamaţii etc)

Monopolul Apa Nova, instituit prin contractul semnat în 2000 de primarul general de atunci Traian Băsescu, i-a permis concesionarului Vivendi să se joace cu preţurile cum doreşte, să investească numai atunci când doreste , însă investiţiile întârzie deoarece patronii francezi s-au convins că românii sunt docili şi suportă multe escrocherii financiare.

Interesantă este evoluţia apei pe reţeaua administrată de Apa Nova. Potrivit site-ului oficial, anul trecut, Apa Nova a "produs" 454,9 milioane mc de apă potabilă. Din staţiile de tratare şi până în cele de pompare s-au pierdut 45 milioane mc de apă, ajungând la 410 milioane mc, ca, în cele din urmă, să factureze doar 220,4 milioane mc de apă. Cantitatea de apă ce se pierde de la staţiile de tratare şi până la ce ajunge la consumator este uriaşă, de 234,5 milioane mc, fiind consemnată o pierdere chiar mai mare decât consumul. Tot timpul, Apa Nova a avut grijă să precizeze că nu facturează pierderile de apă. Tot Apa Nova anunţa oficial că tarifele la apa potabilă sunt stabilite pe baza costurilor de producţie, exploatare şi distribuire a apei potabile. Totuşi, compania nu face nici o referire la modul cum acoperă pierderile generate de risipa de apă din conducte. În cele din urmă, tot bucureşteanul plăteşte pentru pierderile de apă, prin tariful perceput de Apa Nova, care este mai mare astfel încât să acopere şi costurile generate de aceste pierderi de apă.

Fisiere in arhiva (1):

  • SC Apa Nova SA Bucuresti.doc

Alte informatii

Referat pt Servicii publice si utilitati