SC Arabesque SRL

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2939
Mărime: 218.69KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabi Ciortescu
Proiectul a fost prezentat la Faculatea de Economie si Admnistrarea Afacerilor, Iasi.

Extras din referat

Înfiinţată în anul 1994, cu obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, Arabesque s-a dezvoltat continuu, într-un ritm foarte rapid, ajungând astăzi cel mai mare distribuitor de materiale de construcţii şi finisaje, cu un portofoliu complet de produse şi servicii, cu operaţiuni atât în plan intern, cât şi extern.

Arabesque pune la dispoziţia specialiştilor un portofoliu complet de materiale pentru construcţii, finisaje şi amenajări, de la materiale grele(blocuri pentru zidărie, produse metalurgice, betoniere etc.), sisteme pentru acoperişuri(hidroizolaţii, ţigla ceramică de beton şi metalică, plăci ondulate, policarbonat etc.), produse pentru amenajări interioare(vopsele, gleturi, adezivi, chituri, parchet, lambriuri, uşi etc.), istalaţii sanitare şi termice, echipamente electrice, corpuri de iluminat, până la materii prime pentru mobilier(pal, blaturi de masă şi bucătărie, lemn stratificat, etc.)

Ca urmare a calităţii ireproşabile a serviciilor sale, firma şi-a câştigat un renume binemeritat şi o cotă de piaţă excelentă. Calitatea ofertei şi preţurile accesibile atrag un număr important de clienţi. De la an la an gama de produse distribuite a fost lărgită pentru a oferi clienţilor majoritatea reperelor de care au nevoie atât pentru construcţii cât şi pentru amenajări interioare. În acelaşi timp a avut loc şi o expasiune teritorială, prin deschiderea periodică de noi puncte de lucru în cele mai mari oraşe ale ţării.

În prezent depozite ale firmei Arabesque sunt în: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Piteşti, Galaţi, Piatra Neamţ, Bacău, Focşani, Tg. Mureş, Oradea şi Baia Mare.

Suprafaţa totală a spaţiilor în care compania ARABESQUE desfăşoară activităţile specifice depăşeşte 145 mii mp, iar numărul reperelor cu care se lucrează curent este aproximativ 25.000.

Numărul de angajaţi ai firmei este de peste 2300, distribuiţi eficient în cadrul compartimentelor de vânzări, comercial, marketing, aprovizionare, informatic, juridic, transporturi şi financiar-contabil. Clienţii noştri sunt firme de toate mărimile, cu capital privat, mixt şi de stat, iar numărul lor este mai mare de peste 60.000.

Activitatea de distribuţie se realizează prin intermediul unor structuri specifice care cuprind personal de vânzări specializat, cele mai moderne tehnologii de transmitere şi prelucrare a informaţiilor, precum şi cu ajutorul unui parc auto adecvat ce cuprinde toată gama de mijloace de transport: peste 700 de autoturisme, peste 80 de camioane între 3,5 si 7 tone, peste 200 de camioane între 10-20 de tone.

Furnizorii Arabesque sunt companii româneşti de marcă, dar şi parteneri internaţionali de prestigiu din Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Olanda, Austria, Spania, Suedia, Cehia, Polonia, Slovacia, Elveţia etc.

Compania s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 2-3 ani deschizând 14 filiale în ţară, iar mai nou a devenit şi o prezenţă internaţională prin deschiderea de filiale pe pieţele ţărilor din vecinătate: R. Moldova, Bulgaria, Ucraina şi Serbia.

S-au creat astfel aproximativ 4500 de locuri de muncă şi este în continuare nevoie de forţă de muncă calificată şi necalificată.

Dezvoltarea continuă a firmei şi condiţiile de muncă oferite de aceasta ( pachet salarial motivant + diverse bonuri) o fac atractivă pentru un număr mare de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Arabesque conduce topul distribuitorilor de materiale de construcţii şi finisaje din 2007 având o C.A. de 470 mil. Euro, puterea sa economică îi permite să colaboreze şi cu cei mai importanţi agenţi economici de pe piaţa de profil.

Cifra de afaceri într-o continuă creştere corelată cu un profit net corespunzător sunt argumente forte ale companiei în mediile finaciare.Acest trend ascendant al vânzărilor reflectă creşterea gradului de competitivitate a produselor Arabesque.

Printre avantajele competitive ale firmei se numără:

- în prezent, compania Arabesque este lider pentru distribuţia materialelor de construcţii

şi finisaje oferind peste 25.000 de repere;

- calitatea ofertei şi preţurile accesibile;

- serviciile asigurate cuprind consiliere tehnică de specialitate;

- tehnologie modernă de transmitere şi prelucrare a informaţiilor;

- crearea unei reţele de centre comerciale ce acoperă marile oraşe ale ţării;

- forţa logistică a companiei este confirmată de parcul logistic ce cuprinde un număr

impresionant de camioane specializate care asigură maxim de operativitate la descărcare,

transport şi livrări rapide;

Preview document

SC Arabesque SRL - Pagina 1
SC Arabesque SRL - Pagina 2
SC Arabesque SRL - Pagina 3
SC Arabesque SRL - Pagina 4
SC Arabesque SRL - Pagina 5
SC Arabesque SRL - Pagina 6
SC Arabesque SRL - Pagina 7
SC Arabesque SRL - Pagina 8
SC Arabesque SRL - Pagina 9
SC Arabesque SRL - Pagina 10
SC Arabesque SRL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • SC Arabesque SRL.doc

Te-ar putea interesa și

Plan de afaceri - Societatea Comercială SC ESG Construct SRL

A. DATE DE IDETIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC 1. Numele firmei ESG CONSTRUCT 2. Data inregistrarii la Registrul Comertului 2006 3. Forma juridical...

Managementul performanței la SC Arabesque SRL

CAPITOLUL I CONCEPTUL DE PERFORMANŢĂ ŞI CATEGORIILE ACESTEIA 1.1. Accepţiuni ale noţiunii de performanţă În literatura de specialitate se...

Managementul inovării la SC Arabesque SRL

1.GENERALITATI MANAGEMENTUL INOVARII Într-un sens larg inovarea înseamnă introducerea noului, iar activităţile desfăşurate în acest scop sunt...

Gestiunea financiară a firmei

SC „Arabesque” SRL Galati a luat fiinta in anul 1994 si este inregistrata la ORC sub nr J17/666/1994, avand ca administrator pe domnul Rapotan...

Analiza formelor vânzării și a mediului la SC Arabesque SRL

Capitolul 1- Prezentarea generală S.C Arabesque. S.R.L 1.1. Date de identificare: Denumire: SC. ARABESQUE S.R.L Județ: Galați Oraș: Galați...

Proiecte de Marketing - Arabesque

Cap I. - Prezentarea firmei „S.C.ARABESQUE SRL” I.1 Scurt istoric Companie cu capital integral românesc, S.C.ARABESQUE SRL şi-a făcut apariţia pe...

Achiziții publice - stâlpi din beton fluorescenți

Cap.1 Motivaţia alegerii produsului Sistemul de electricitate al unei ţări a evoluţ până la stadiul în care reprezintă un aspect vital atât pentru...

Analiza strategică la o firmă reală

I. CONTEXTUL STRATEGIC SI SCOPUL ANALIZEI. Anul 2007 presupune aderarea Romaniei la Comunitatea Europeana. Aderarea politica si implicit economica...

Ai nevoie de altceva?