SC Donalam SRL Comert

Imagine preview
(5/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie SC Donalam SRL Comert.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Întreprinderea analizată în ceea ce priveşte sistemul său logistic este SC DONALAM SRL, specializată în fabricarea de profile laminate şi fasonate din oţel, cu capital italian. Acest laminator a primit în luna octombrie a anului 2007 o infuzie de capital de 8,9 milioane de euro conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Italienii de la Beltrame deţin 70% din actiuni, iar Siderca participă cu clădirea administrativă şi terenul, evaluate la două milioane de dolari.

Sediul social al firmei TENARISSILCOTUB, cu cele trei unităţi ale sale: IRAP, TRANSIMONT şi întreprinderea analizată DONALAM, se află în Bucureşti, Bulevardul Măraşti, nr 2A, et 3, ap3. Trebuie amintit faptul că TenarisSilcotub este cel mai important producător român de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicaţii din industria mecanică, auto-moto, a petrolului şi a gazelor naturale, industria chimică şi petrochimică, industria energetică . Sediul firmei DONALAM este în Călăraşi, pe strada Prelungirea Bucureşti, nr.162, contact: telefon/fax 0242332148.

Conducerea a refuzat să ofere (chiar şi unui angajat din cadrul firmei) informaţii legate de cifra de afaceri si despre capitalul social, în schimb CUI-ul firmei este RO 18277250.

În ceea ce priveşte personalul, acesta lucrează în 3 schimburi, câte 42 de angajaţi pe tură, acest lucru însemnad 126 de persoane la care se adaugă 50 de persoane întreţinere. În total societatea numără 176 angajaţi.

Interesant de ştiut că, după Revoluţie, Siderca a devenit un fel de societate pe acţiuni, însă până în 1994, în mandatul fostului director al Fondului Proprietatii de Stat Gheorghe Dima, nu a fost înregistrată nici o tentativă de privatizare a combinatului. Combinatul Siderca din Călăraşi avea înglobată în el şi o cocserie, proiectată pentru a satisface necesarul de cocs al intregii industrii româneşti. Cocseria a fost închisă definitiv în 1999, dupa ce s-a dovedit că nu există o piaţă de desfacere suficient de mare pentru a acoperi măcar minimul producţiei. În 2002, în combinat erau angajate o mie de persoane, exclusiv pentru funcţionarea laminorului de şine de cale ferată şi a oţelăriei electrice. Fuseseră disponibilizate 7700 de persoane.

Fisiere in arhiva (1):

  • SC Donalam SRL Comert.doc

Alte informatii

Materialul reprezinta o analiza din punct de vedere logistic al firmei SC DONALAM SRL(fosta Siderca Calarasi, laminator),in cadrul seminarului Logistica, Facultatea de Comert, Anul III