Servicii Web Amazon

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Servicii Web Amazon.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere docx, pptx de 40 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Amelia Bădică

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

I. Descriere Site Amazon.com 1
1. Scurt istoric 2
II. Produse Amazon.com 3
1. Electronice de larg cosum 3
2. Servicii Web Amazon 3
III. Descrierea Serviciilor Web Amazon 5
1. Compute (Calcul) 5
2. Storage (Depozitare) 7
3. Content Delivery (Livrare de conținut) 9
4. Database (Bază de date) 9
5. Deployment & Management 10
6. Application Services – Servicii de tip aplicație 12
7. Networking (Rețele) 13
IV. Amazon Cloud: următoarea revoluţie 14
V. Casele de discuri, iritate de „nor" 15
Concluzii 16
BIBLIOGRAFIE 17

Extras din document

1. Descriere site Amazon.com

Tip: Public

Comercializează sub numele: NASDAQ: AMZN

Componentă NASDAQ-100

Componentă S&P 500

Fondată în: 1994

Sediu: Seattle, Washington, U.S.

Zona de acțiune: Pe plan mondial

Fondatori:

Jeff Bezos

Oameni-cheie Jeff Bezos

(Director, Președinte & CEO)

Industrie:

Internet, vânzare on-line cu amănuntul

Produse proprii:

Dezvoltare A2Z, A9.com, Alexa Internet, Amazon.com, Amazon Kindle, Amazon Studios, Amazon Web Services, Audible.com, dpreview.com, Endless.com, IMDb, LoveFilm, Zappos.com, Woot, Junglee.com

Venituri: $ 48.07 miliarde dolari SUA (2011)

Venituri operaționale:

$ 862 milioane dolari SUA (2011)

Venitul net:

$ 631 milioane dolari SUA (2011)

Total active:

$ 25.27 miliarde dolari SUA (2011)

Total capitaluri proprii: $ 7.75 miliarde dolari SUA (2011)

Număr de angajați: 69,100 (2012)

Website :

Amazon.com (site original USA)

Diverse site-uri naționale

Limbaj: C++ și Java

Tipul de site: Comerț electronic

Reclame:

Bannere Web , clipuri video

Disponibil în:

Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă, Italiană, Japoneză, Chineză

Lansat în anul: 1995

1.1. Scurt istoric

Amazon.com este o companie americana multinationala ce se ocupa cu comerțul electronic. Are sediul în Seattle, Washington, Statele Unite ale Americii. Amazon.com este cel mai mare retailer on-line de pe piața în momentul actual. Compania produce, de asemenea, electronice, în special, Amazon Kindle e-book reader și tableta Kindle Fire și este un furnizor important de servicii de cloud computing.

Amazon are site-uri separate de vânzare cu amănuntul pentru următoarele țări: Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Spania, Japonia, și China, iar pentru unele dintre produsele sale ofera transportul maritim internațional și în alte țări. De asemenea, se așteptată să lanseze site-urile sale în Polonia, Brazilia, Olanda și Suedia.

Jeff Bezos a creat compania în iulie 1994, iar site-ul a aparut online sub numele de amazon.com în 1995. Compania a fost denumită după fluviul Amazon, unul dintre cele mai mari râuri din lume, care la rândul său, a fost numit dupa amazoane, națiunea legendarelor războinice de sex feminin în mitologia greacă. Amazon.com a început ca o librărie on-line, dar în scurt timp s-a diversificat, punînd la dispoziție DVD-uri, CD-uri, MP3 download, software, jocuri video, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, produse alimentare, jucării, și bijuterii.

Compania a inceput ca o librărie on-line. În timp ce unele dintre cele mai mari librării tradiționale și cataloage de oferta prin e-mail ar putea deține 200,000 de titluri, o librărie on-line ar putea vinde mult mai mult. Jeff Bezos, fondatorul, a vrut un nume pentru compania sa, care să înceapă cu "A", astfel încât să apară la început, în ordine alfabetică. El a început să caute prin dicționarul și sa stabilit pe "Amazon", pentru că este un loc "exotic și diferit" și este considerat cel mai mare râu el în lume, așa cum spera și el ca să devină compania sa. Începând cu anul 2000 , sigla Amazon este o săgeată care duce de la A la Z, reprezentând faptul ca pot vinde și transporta orice produs de la A la Z.

Amazon a fost creat în 1994, în statul Washington. În iulie 1995, compania a început serviciul și a vândut prima sa carte pe Amazon.com – “Douglas Hofstadter's Fluid Concepts and Creative Analogies: Computer Models of the Fundamental Mechanisms of Thought”. În octombrie 1995, compania s-a facut cunoscută publicului.

Planul de afaceri inițial Amazon a fost unul neobișnuit. Compania nu se aștepta la un profit în primii patru-cinci ani. Când au apărut o mulțime de companii online, și multe dintre ele au ieșit la fel de repede de pe piață, Amazon a perseverat, și a facut primul său profit în al patrulea trimestru al anului 2001: $ 5 milioane sau 1 ¢ pe actiune, cu venituri de peste 1 miliard dolari. Profitul, deși era modest, a demonstrat că modelul de afaceri pe care îl foloseau ar putea fi profitabil. În 1999, revista Time la numit pe Jeff Bezos “Persoana Anului”, recunoscând succesul companiei în popularizarea cumpărăturilor on-line.

2. Produse Amazon.com

2.1. Electronicele de larg consum

În noiembrie 2007, Amazon a lansat Amazon Kindle, un e-book reader (tableta pentru citit cărți), care descarcă conținut pe "Whispernet", prin intermediul rețelei wireless Sprint Nextel EV-DO. Ecranul folosește tehnologia Ink E pentru a reduce consumul bateriei și pentru a oferi o imagine mult mai lizibila. În martie 2011, biblioteca a declarat un număr de peste 850.000 de titluri.

Amazon.com a continuat introducerea pe piață de noi tehnologii, programe și servicii precum:

• Kindle Fire – o tableta care funcționează cu un sistem de operare Android propriu;

• Amazon MP3 – magazin de muzica online;

• Amazon Instant Video – pentru filme și emisiuni TV;

• Amazon Web Services – Servicii Web Amazon.

2.2. Servicii Web Amazon.com

Pentru a se înțelege ce este Amazon Web Services (AWS), trebuie să se înțelegă ce este cloud computing. În „Atributele Cheie ce Disting Serviciile Cloud Computing”, Gartner definește cloud computing ca fiind "un stil de folosire a computerului în care capabilitățile scalabile și elastice, activate în IT sunt oferite ca un serviciu pentru clienții externi care utilizează tehnologii de tip Internet."

Cloud computing („calculare în nor”) este un concept modern în domeniul computerelor și informaticii, reprezentând un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii.

Fisiere in arhiva (3):

  • Servicii Web Amazon
    • prima pagina si cuprins.docx
    • Servicii Web Amazon.docx
    • Servicii Web Amazon.pptx

Alte informatii

Universitatea din Craiova Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Managementul afacerilor electronice