Serviciile Educaționale în Scoția

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1729
Mărime: 67.45KB (arhivat)
Publicat de: Cezar Ștefan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina Tobosaru

Extras din referat

Scoţia are o istorie veche în ceea ce priveşte serviciile de educaţie, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, iar sistemul scoţian de educaţie este uşor diferit faţă de cele din alte părţi ale Regatului Unit.

Participarea la procesul educativ atinge un nivel ridicat în toate sectoarele, inclusiv în învăţământul superior. Astfel, Scoţia este recunoscută la nivel mondial ca fiind una dintre ţările cu cele mai bune universităţi specializate în domeniul medicinei, al dreptului, ingineriei, ştiinţei şi tehnologiei.

Scoţia este văzută din ce în ce mai mult ca un „exportator” al serviciilor de educaţie, din ce în ce mai mulţi tineri străini fiind interesaţi să studieze aici.

Cele mai multe universităţi excelează în domeniul cercetării şi al sectorului de dezvoltare; Universitatea din Dundee este specializată în cercetarea în domeniul biotehnologiei şi al medicinei, Universitatea din Edinburgh este un centru de excelenţă în domeniul inteligenţei artificiale iar Universitatea din Aberdeen este lider mondial în studiul tehnologiei offshore în industria de petrol şi gaze.

Scoţia, în general, are o populaţie bine educată - rata de alfabetizare a adulţilor este de aproximativ 99%.

În mod tradiţional, sistemul scoţian accentuează o gamă mai largă de materii, în timp ce sistemele din Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord pun accentul pe o gamă mai restrânsă.

O altă diferenţă faţă de celelalte regiuni ale Regatului Unit ar fi faptul că, în Scoţia, ciclul universitar durează cu un an mai mult (în general 4 ani), deşi este posibil ca studenţii să susţină examene avansate şi specializate pentru a intra direct în anul II de studiu.

Majoritatea şcolilor nu au o anumită orientare religioasă, ele acceptând înscrierea elevilor indiferent de religia lor, dar, ca un rezultat al Actului Educaţional din 1918, au fost înfiinţate şcoli romano-catolice separate.

Calitatea serviciilor educaţionale este garantată de Autoritatea de Evaluare a Scoţiei, adică organul naţional de acreditare în domeniul educaţional. Responsabilitatea educaţiei revine Parlamentului Scoţian şi Departamentelor de Educaţie, Transport şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.

Accesul la grădiniţe, la învăţământul primar şi secundar – Copiii pot merge la grădiniţă după ce au împlinit vârsta de 3 ani iar accesul la învăţământul primar se poate face după vârsta de 5 ani, dar acest lucru rămâne la latitudinea părinţilor.

Universitatea Aberdeen

Istoric

Infiintata in 1495, Universitatea Aberdeen este a cincea ca vechime din Regatul Unit si combina traditia cu cele mai bune metode de studiu si de predare. Universitatea are in jur de 14,000 de studenti si o numeroasa comunitate internationala formata din studenti adunati din 120 de tari. Universitatea are o reputatie recunoscuta international pentru calitatea predarii si a cercetarii, obtinand, de-a lungul anilor, 4 Premii Nobel.

Gama variata de programe

Aberdeen ofera o gama larga de programe, masterate cu predare teoretica sau oportunitati de cercetare la nivel postgraduate. Aberdeen ofera in jur de 600 de programe undergraduate (www.abdn.ac.uk/prospectus/ugrad) si 140 de programe de master la cele trei universitati: Colleges of Arts and Social Sciences; Life Sciences and Medicine; Physical Sciences.

Facilitati de top

La Aberdeen, cladirile istorice, alaturi de cele moderne si complet utilate, creeaza o arhitectura speciala a campusului. Biblioteca universitatii are peste cinci nivele si este una din cele mai mari din Scotia, cu cel mai mare campus wireless din Europa. Studentii pot gasi la aceasta universitate cele mai bune resurse pentru studiu. Un centru high-tech de invatare a limbii engleze este deschis tuturor studentilor doritori sa isi perfectioneze cunostintele. Acest centru ofera facilitati audio, video, TV, computer excelente, dar si o biblioteca vasta. Serviciile specializate pentru studenti sunt unele de top in educatia britanica si includ student counseling, student advisory, practica medicala universitara, centru religios pentru orice confesiune. Exista organizatii destinate studentilor veniti dinafara Regatului Unit care ii indruma si organizeaza evenimente pentru studentii internationali: University’s International Support Adviser si International Student Society.

Preview document

Serviciile Educaționale în Scoția - Pagina 1
Serviciile Educaționale în Scoția - Pagina 2
Serviciile Educaționale în Scoția - Pagina 3
Serviciile Educaționale în Scoția - Pagina 4
Serviciile Educaționale în Scoția - Pagina 5
Serviciile Educaționale în Scoția - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Serviciile Educationale in Scotia.doc

Te-ar putea interesa și

Rolul psihologului școlar

INTRODUCERE Actualitatea temei. Meseria de psiholog sau consilier şcolar este una relative nouă în sfera ocupaţiilor din Republica Moldova, dar...

Managementul Comparat Dintre Apple și Samsung

Introducere În cadrul unei organizaţii, resursele umane reprezintă primele resurse strategice ale acesteia, precum şi singură resursă care poate...

Diferite Tipuri de Servicii în Scoția

Scurt istoric Scoţia - este o ţară a Regatului Unit, cu capitala la Edinburgh, ocupă treimea nordică a Regatului Unit, având incluse şi 186 de...

PMPE

Capitolul 1 ELEMENTE INTRODUCTIVE 1. Etimologia Etimologic, managementul echivalează cu a ţine în mână şi a stăpâni, a conduce cu mână forte,...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?