Serviciile Rent a Car

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Serviciile Rent a Car.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

În 1918, Walter L. Jacobs a avut ideea inovativă de a înfiinţa primul birou de închiriere de maşini din lume, în Chicago, Statele Unite ale Americii, achiziţionând şi restaurând 12 automobile Ford, model T, în regim second-hand.

În 1923, veniturile companiei au depăşit 1 milion USD, iar W. L. Jacobs a vândut compania lui John Hertz, care a schimbat numele companiei în „Hertz Drive – UR – Self System”, rămânând în continuare preşedintele companiei. Ulterior, deţinătorii companiei s-au schimbat, fiind din nou intitulată, “The Hertz Corporation”, şi înscrisă în Bursa de Valori New York. De atunci, compania s-a extins rapid devenind cea mai mare companie din lume de închiriere de maşini, rămânând lider pe acest segment timp de 80 de ani.

În 1961, Hertz a inaugurat primul birou, în Atena, iar în 1966, Theodoros Vassilakis a obţinut licenţa de funcţionare a unei sucursale Hertz Corporation pe insula Creta. La 2 ani diferenţă s-a deschis o sucursală pe insula Rhodes, iar în 1974 Autohellas ATEE este franciza deschisă în Grecia.

Autohellas ATEE, Franciza Hertz International pentru ultimii 40 de ani, este o companie cu capital 100% grecesc; are cea mai semnificativă flotă de autoturisme, cu peste 26.500 de maşini, cea mai extinsă reţea de peste 115 de sucursale, şi cea mai tânără flotă, media acesteia fiind de 11 luni. În ianuarie 2007, Autohellas ATEE a extins franciza Hertz Lease şi Management de Flotă în România, înfiinţând Autotechnica Fleet Services SRL.

Hertz este cea mai mare companie de inchirieri auto din lume si opereaza in aproximativ 8200 locatii in mai mult de 150 de tari, cu o flota ce depaseste 600000 vehicule.

In Romania, brandul Hertz este prezent inca din 1975 lucrand cu ACR in calitate de francizat, fiind primul brand international din domeniul inchirierilor de masini de pe piata, iar incepand cu 1995 franciza a fost preluata de AAA AUTORENT SRL-Hertz International Franchisee, moment in care activitatea de inchirieri auto a inceput sa se dezvolte cu adevarat. In prezent opereaza cu o flota de aprox. 250 autoturisme - Ford, Mercedes, Opel, Hyundai si Mitsubishi de ultima generatie – care au o vechime sub 12 luni si sunt verificate permanent pentru a fi in perfecta stare de functionare. Preocupandu-i mereu de siguranta si confortul clientilor, ofera numai vehicule care se incadreaza in standardele Uniunii Europene si sunt echipate cu airbag, servofrana, ABS, servodirectie, aer conditionat, radio+casetofon/CD, inchidere centralizata, trusa medicala, triunghi reflectorizant, extinctor si anvelope adaptate sezonului.

Isi servesc clientii in locatii situate in centrul oraselor, in hoteluri si aeroporturi in Bucuresti (Hotelul Athénée Palace Hilton, Hotelul JW Marriott Grand, Hotelul Crowne Plaza, Aeroportul International Henri Coanda, Aeroportul Baneasa), Timisoara, Oradea, Constanta, Cluj, Targu Mures si in curand in Sibiu.

Documente necesare închirierii

Pentru persoana fizică:

- act de identitate (carte de identitate sau pasaport);

- permis de conducere de cel puţin 2 ani şi vârstă minimă 21 ani.

Pentru persoana juridică:

- certificat de inregistrare (CUI);

- stampila societatii;

- comanda de închiriere din partea firmei, semnată şi stampilată;

- procură (împuternicire) pentru persoana desemnată să semneze contractul care să preia şi să predea autoturismul.

Varsta minima

Tineti cont de faptul ca, pentru a fi in masura sa inchiriati o masina, trebuie sa indepliniti conditiile referitoare la varsta si experienta in conducere.

De obicei, varsta minima pentru a inchiria o masina este de 21 de ani, cu o experienta in conducere de cel putin un an. Pe unele destinatii aceste conditii pot diferi, motiv pentru care trebuie sa verificati acest aspect atunci cand efectuati o rezervare. Pe majoritatea destinatiilor, soferii cu varsta cuprinsa intre 21 si 25 de ani, trebuie sa plateasca o asigurare suplimenatara, sau ar putea fi limitati la posibilitatea de a inchiria numai anumite grupe auto.

Fisiere in arhiva (1):

  • Serviciile Rent a Car.doc

Alte informatii

Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice si Administrarea Afacerilor Specializarea:Economia Comertului, Turismului si Serviciilor