Solutii IT and C pentru Reducerea Costurilor Societatilor Comerciale

Imagine preview
(8/10)

Acest referat descrie Solutii IT and C pentru Reducerea Costurilor Societatilor Comerciale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Comert, Economie, Management

Extras din document

1.EXTERNALIZAREA SERVICIILOR IT

La ora actuală, un sfert din IMM-uri îsi externalizează serviciile IT. Prin externalizarea serviciilor IT catre o firmă specializată, costurile unei companii sunt mai mici decat în cazul în care aceasta ar angaja o persoană dedicată, iar companiile mici si medii încep să-si dea seama de acest lucru.

DATE STATISTICE

Prin externalizarea IT-ului către o firmă specializată se obțin costuri mult mai scăzute decât în cazul angajării unei persoane dedicate si cu mult mai reduse față de suportul primit de la un angajat “mai priceput” care, în principal, are alte atribuții în cadrul companiei.

Conform studiului IT Assist, 22% dintre firmele chestionate preferă să apeleze la cunoscuți sau la angajați din firmă care au cunostinte minime. În acest caz, reducerea costurilor este una falsă, deoarece, de cele mai multe ori, este necesară reconfigurarea si reinstalarea ulterioară a echipamentelor de către un specialist în domeniu.

O analiză recentă efectuată de IT Assist, firmă ce oferă servicii de externalizare IT, arată că 41% dintre firmele din Bucuresti apelează la un specialist pentru configurarea si optimizarea rețelei sau a stațiilor de lucru, 24% angajează o firmă specializată si 17% au un angajat intern. Astfel, externalizarea serviciilor IT, o opțiune foarte populară de altfel în țările occidentale, este încă la început de drum in România

În ceea ce priveste externalizarea activităților legate de IT, nu este suficient să vorbim despre costurile pe care acest departament le implică. Întrebările pe care ar trebui să si le pună o companie mijlocie sau medie, în momentul în care ia în calcul o externalizare, se referă la complexitatea sistemului IT,si anume: cât de specializat trebuie să fie personalul si cât de numeros;sau cît de greu se găsesc specialisti. Este important de evaluat, de asemenea, impactul asupra activității firmei în cazul în care una dintre componentele sistemului IT devine nefuncțională. În general, dacă firma are un singur sediu, preferă să externalizeze doar componentele specializate ale IT-ului, păstrând intern, din motive de costuri, serviciile generale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Solutii IT and C pentru Reducerea Costurilor Societatilor Comerciale.ppt