Sony Ericsson

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Sony Ericsson.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Comert, Alte Domenii

Extras din document

Sony Ericsson Mobile Communication este o companie globala producatoare de telefoane mobile multimedia, incluzand produse: telefoane si accesorii, card-uri PC si M2M. Producatorii combina puternic tehnologia cu aplicatiile inovatoare pentru imaginea, comunicarea si divertismentul telefoanelor. Sony Ericsson este o marca ispititoare care creeaza oportunitati de afaceri irezistibile pentru operatorii mobilelor si doritori, produse amuzante pentru utilizatori. Societate mixta detinuta in parti egale de Sony Corporation si Ericsson AB, a fost înfiintata în luna octombrie 2001. Misiunea acestora este sa consacreze Sony Ericsson ca cea mai atractiva si mai inovatoare marca globala din industria de telefoane mobile.

A. Politica de produs

Conform site-ului, portofoluiul de activitati este unul vast. Compania a lansat pe piata produse care sunt cele mai bune in domeniul tehnologiei comunicarii, ca 2G si 3G; in timp ce isi intensifica oferta ii da posibilitatea de a intra pe un nivel al pietei. Produsele Sony Ericsson au placut si sunt diferente tangibile in zonele de imagine, design si aplicatii. In 2005, Sony Ericsson a anuntat un numar mare de telefoane noi, produse de retea si accesorii care a inaintat portofoliul lor semnificativ si au anticipat ca au astimulat o noua faza de crestere pentru companie. Astfel compania raspunde tuturor clientilor cu aparitia de noi produse, multumindu-i, acoperind astfe toate segmentele de piata.

B. Politica de promovare

Compania foloseste diverse tehnici promotionale, precum PR (prin articole media fiind un link special pentru vizionarea acestora), sponsorizari (la diferite evenimente, cum ar fi MTV Europe Music Awards Copenhage, la aparitia diferitelor filme, de axemplu The Da Vinci Code), vanzari stimulative (cadouri-la abonarea oricariu membru acesta va primi un premiu; promotii), iar cea mai aplicata in masa este publicitatea-internet-site web. Siteul este unul profesionist si comunicare directa cu clientii, avand prezentate resedintele in toate zonele tarii, cu o buna organizare, continand foarte multe informatii despre produsele oferite. Compania acorda o importanta deosebita imaginii sale pe piata si comunicarii directe cu clientii, prezentand asistenta pentru produse, configurarea telefonului, dovedind o buna reputatie si o imagine corporativa pozitiva,astfel avand o relatie continua cu clientii despre aparitia noilor produse si conceptele lor unice, cat si prezentarea gamei de produse (telefoane,accesorii, card-uri PC), fiind bine concentrate si atent directionate catre toate segmentele de piata tinta. Prezinta si o rubrica in care te poti inscrie ca membru, avand astfel o legatura stransa compania cu clientii. Toate acestea determina atingerea obiectivelor de crestere a încrederii clientilor atât pe termen scurt (permite atragerea unui numar mare de clienti potentiali), cat si pe termen lung (loializarea clientilor vechi).

Atragere clientul, vizitatorul site-lui prin multitudinea de bannere. Alte forme de comunicare in piata a companiei sunt pachetele de produse, ofertele speciale si alte promotii, cum ar fi personalizarea mobilului. Totul este usor, distractiv si starneste imaginatia. Aceasta forma de promovare creeaza un brand puternic, poate fi considerata si o forma de vanzari rapida de crestere a puterii companiei, imaginii si pozitionarii sale.

O strategie globala de conventie cu Sony Music Enterteiment este o cale in care compania aduce cele mai noi distractii si multumeste astfel clientii. Compania a activat deasemenea cu un sponsor global major din domeniul sportului si anume cu Womens Tennis Association Tour care s-a numit Sony Ericsson WTA Tour. Al saselea an de parteneriat, o opotunitate fara precedent pentru companie sa ofere fanilor de tenis noi cai de a experimenta jocul prin tehnologia mobila, conectivitate si multumiri. In 2004, Sony a preluat conducerea cu Java 3D fara microreceptor de telefon si in 2005 cu 3D indraznind catre o audienta mai larga. Aceste legaturi pot atrage pe termen lung clienti numerosi daca Sony Ericsson va continua sa promoveze parteneriatul sa sigure clientii fideli si multe alte oprtunitati pentru companie.

Furnizand solutii inovatoare in peste 140 de tari, Ericsson ajuta la crearea celor mai puternice companii de comunicatii din lume.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sony Ericsson.doc