Stagiu de Practica SC Clau-Livia Com

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Stagiu de Practica SC Clau-Livia Com.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comert, Management, Stiinta Administratiei

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea organizaţiei 2
I.1 Scurt Istoric 2
I.2 Obiect de activitate 3
1.3 Sediul. Filiale. Puncte de lucru 3
1.4 Analiza evoluţiei principalilor indicatori 3
Capitolul II. Managementul Organizaţiei 4
II.1 Personalul firmei 4
II.2 Structura pieţei 4
II.3 Oferta 4
II.4 Concurenţa 5
II.5 Probleme specifice 5
Capitolul III. Raportul de stagiu 6
III.1 Obiective personale 6
III.2 Derularea activităţilor 6
III.3 Aprecieri personale 9

Extras din document

Motivaţii pentru care a fost aleasă firma

Am ales să efectuez un stagiu de practică în cadrul unei instituţii de comerţ, deoarece am dorit să îmi însuşesc anumite abilităţi în ceea ce priveste contactul direct cu clientii, lucru care m-a ajutat, deoarece, eu fiind o fire mai impulsivă, am învăţat să-mi stăpânesc personalitatea şi firea explozivă.

Am optat pentru firma SC CLAU-LIVIA COM, deoarece am o cunoştinţă care m-a ajutat să obţin acest post pentru un stagiu de practică, mult mai usor decât dacă ar fi trebuit să caut singură.

Sinteza raportului

In cadrul acestui raport de practică am încercat sa îmbin teoria cu practica, şi anume, toate noţiunile teoretice despre comert pe care le deţin, cu ce am învatat pe parcursul zilelelor de practică.

Pentru început am prezentat firma, SC CLAU-LIVIA COM; domeniul de activitate al acesteia – comertul cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare; sediul social al firmei – Str. Margareta Baciu Nr. 22, Iaşi; si sediul de desfăşurare a activitaăţii – Str. Columnei Nr. 4, Iaşi.

Ulterior, în capitolul al doilea, am continuat cu informaţii despre managementul organizaţiei: personal (5 angajati: 2 functii de conducere, 2 lucrători comerciali şi 1 contabil), piaţă ( se adresează în mod special locuitorilor din cartier, toate categoriile de vârstă, venituri medii etc.), oferta de produse ( fiind un magzin alimentar, specializat în comertul cu amănuntul, contine o gama de produse foarte vastă, din toate categoriile: alimentare, nealimentare, pentru întreţinere corporală, pentru întreţinerea locuinţei etc.), concurenţa (este constituită de către celelalte magazine de proximitate din zona magazinului prezentat în acest raport; magazine care au acelaşi obiect de activitate ca şi CLAU-LIVIA COM) şi problemele specifice întâlnite, în funcţie de domeniul de activitate (fac referire, în mod special, la aprovizionare, vânzări, organizarea departamentului comercial, tehnici promoţionale aplicate, merchandising, stocuri etc.)

În cel de-al treilea capitol am prezentat raportul de stagiu, care cuprinde obiectivele personale legate de acest stagiu, ceea ce mi-am dorit să realizez; desfăşurarea calendaristică a activităţii propriu-zise şi aprecierile personale, impresiile făcute si, în fnal, concluziile trase în urma finalizării acestui stagiu de practică în domeniul comertului.

Capitolul I

PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI

I.1. Scurt istoric

SC CLAU-LIVIA COM este o societate care a fost înfiinţată în 2007, înregistrată şi autorizată cu capital în întregime privat ,cu asociat unic. Numărul de înregistrare în Registrul Comerţului este J25/3126/2007,iar Codul Fiscal este RO22689128 (conform certificatului de înregistrare). Capitalul social al societăţii a fost la înfiintare de 35.000 lei. Societatea realizează comerţ cu amănuntul într-un singur punct de vânzare situat în Iaşi şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi cu prevederile din statutul societăţii. Funcţionarea unităţii este nelimitată cu începere de la data înregistrarii în Registrul Comerţului (1.10.2007).

Fisiere in arhiva (1):

  • Stagiu de Practica SC Clau-Livia COM.DOC