Strategia de Internationalizare prin Comertul Electronic

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Strategia de Internationalizare prin Comertul Electronic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: ION NEGULEA

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Secolul XX a adus cele mai mari descoperiri științifice, însă probabil cel mai mare eveniment a fost apariţia Internetului.

Odată cu dezvoltarea rețelei globale s-a constatat o creștere sporită a globalizării, fiindcă internetul este acel factor care realizează legături neținând cont de granițe și teritorii. In momentul în care Internetul a devenit cunoscut marelui public în 1994, numerosi jurnalişti au sustinut urmatorul lucru: comerţul electronic va deveni în curînd un sector economic de importanţă majoră. Totuşi, a fost nevoie de patru ani pentru ca protocoalele de securitate să devină suficient de evoluate si permanent accesibile.

Un număr mare de afaceri pe internet au dat faliment în 2000 şi 2001 majoritatea datorită planurilor de afacere inadecvate şi cheltuielilor exagerate pe publicitate şi marketing. Deşi numeroase firme aparţinînd comerţului electronic “pur” au dispărut în acea criză, acestea au avut un rol deosebit: au identificat noi pieţe.

Apariţia şi expansiunea globalizării/internaţionalizării au condus la emergenţa economiei digitale.

Operarea într-o economie înalt concurenţială, bazată pe tehnologiile informaţionale şi telecomunicaţionale, impune firmelor să adopte noi modele de afaceri. În aceste condiţii, comerţul electronic a devenit o realitate a lumii afacerilor actuale şi o prerogativă a obţinerii succesului pe piaţă pentru orice firmă.

În ţara noastră, deşi numărul utilizatorilor de Internet este încă relativ redus şi există încă o reticenţă din partea consumatorilor faţă de procesarea tranzacţiilor on-line, comerţul electronic începe să se dezvolte, cu paşi înceţi dar siguri.

Internaţionalizarea este un proces obiectiv. Realitatea istorică arată faptul că, pe măsura dezvoltării sale, firma tinde să depăşească limitele locale, naţionale şi regionale ale mediului de afaceri, să-şi extindă activitatea în spaţiul economic global, a cărei formare este posibilă prin mişcarea înspre exterior a firmei.

Internaţionalizarea a fost definită drept „un proces de creştere a implicării firmei în operaţiuni internaţionale”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategia de Internationalizare prin Comertul Electronic.ppt