Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5096
Mărime: 33.68KB (arhivat)
Cost: 3 puncte

Cuprins

1. Introducere…………………………………………………..pag.3

2. Comertul cu amanuntul

2.1. Factorii de influenta a evolutiei comertului cu amanuntul pe plan mondial……………………………………………..pag.4

2.2. Tipologia tendintelor conturate cu privire la viitoarele evolutii ale comertului cu amanuntul………………………pag.6

3. Comertul cu ridicata

3.1 Tendinte in evolutia comertului cu ridicata pe plan mondial ………………………………………………………….pag.11

4. Concluzii ……………………………………………………pag. 16

5. Bibliografie …………………………………………………pag. 17

Extras din document

Comertul are o importanta strategica pentru dezvoltarea echilibrata si viabila a sistemelor economice si sociale din orice tara.

Comertul este un sector de activitate precisa, cu un ridicat grad de complexitate, structurat pe domenii interioare multiple, in cadrul carora roluri importante revin distributiei cu amanuntul, depozitarii marfurilor şi aprovizionării cu ridicata, precum şi activităţilor de import-export.

Comertul reprezinta una dintre cele mai importante laturi ale economiei moderne, devenind elementul principal al economiei de piata, indiferent de forma acesteia.

Noţiunea de comert are un conţinut complex, determinând o functie economică ce consta in a cumpara materii prime sau produse pentru a le revinde in acelasi stadiu fizic, dar in conditii convenabile consumatorilor. In acelaşi timp, aceeasi notiune defineste profesiunea unui corp de agenti economici care actionează în cadrul pietei, asigurand actele de schimb.

Sub aspect juridic, notiunea de comert defineste transferul titlurilor de proprietate asupra materialelor sau serviciilor, precum si prestatiile de servicii realizate intre diferitele stadii ale productiei sau direct intre producător si consummator care, de asemenea, se considera ca reprezinta acte de comert.

Prin sarcinile asumate si, indeosebi, prin depasirea statutului sau de simplu intermediar, comertul joacă un rol extrem de important atat fata de producator cat si in raport cu utilizatorii.

Intelegerea importantei activitatii desfasurate de catre comert fata de cele doua categorii de parteneri cu care conlucreaza sau se confrunta este legata de functiile acestuia si de impactul prin care respectivele functii reverbereaza asupra celor doua categorii de parteneri.

2. COMERTUL CU AMANUNTUL

Evolutia de ansamblu a economiei mondiale, scoate in evidenta ca, peste tot in lume, comertul, in general, si comertul cu amanuntul, in special, a devenit, in mod progresiv, un sector economic foarte dinamic, aparatul comercial cunoscand profunde mutatii pe toate planurile: metode de vanzare, forme de distributie, repartitie geografica a managementului intreprinderilor. De asemenea, se constata ca– comertul cu amanuntul – ca ultima veriga a lantului care duce pe producator spre consumatori, este foarte sensibil si vulnerabil la evolutia mediului ambiant, dovedind insa o mare capacitate de a se adapta la noile conditii ale pietei.

In cadrul circuitului comercial al produselor, un rol important revine comertului cu amanuntul, ca veriga intermediara in fluxul relatiilor producator – consumator.

Cunoasterea multiplelor aspecte pe care le ridica ansamblul proceselor ce dau profilul acestei activitati, ofera atat orientarea , cat si instrumentul de actiune de care au nevoie intreprinderile din domeniul circulatiei marfurilor.

Comertul cu amanuntul reprezinta o forma a circulatiei marfurilor a carei functie consta in a cumpara marfuri pentru a le revinde consumatorilor sau utilizatorilor finali, in cantitati mici si in stare de a fi intrebuintate.

Economia moderna a generat insa noi exigente fata de comertul cu amanuntul, determinandu-l ca fata si alaturi de vanzarea propriu-zisa, sa includa in preocuparile sale ti realizarea unor servicii care sa conduca la imbunatatirea sistemului de satisfacere a nevoilor consumatorilor sau utilizatorilor finali si implicit la cresterea gradului de satisfactie a acestora. Este vorba atat de servicii pe care le pot realiza insasi comerciantii cu amanuntul, cum ar fi cele de consulting, ajustajul unor produse, cat si de o serie de servicii ce sunt asigurate impreuna cu alte unitati de specialitate cum sunt cele privind asigurarea transportului marfurilor la domiciliul consumatorului, instalarea si garantie postcumparare, asistenta sociala, diverse servicii personale.

Preview document

Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 1
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 2
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 3
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 4
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 5
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 6
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 7
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 8
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 9
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 10
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 11
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 12
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 13
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 14
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 15
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 16
Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Structura Formelor de Comert la Nivel Mondial - Cauze, Tendinte.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici Promotionale la SC Crescento Print SRL

Argument Politica de produs şi politica de preţ au ca obiective esenţiale satisfacerea intereselor cumpărătorilor şi maximizarea câştigului...

Etalarea Mărfurilor

Componenta majoră a tehnologiilor comerciale, etalarea mărfurilor constituie, alături de publicitatea la locul vânzării şi reclama, o tehnică...

Metode Moderne de Comerț în România

Rezumat Spre deosebire de comerţul tradiţional, formele comerţului modern, în special hipermarketurile şi magazinele de tip discount, au convins,...

Comercializarea Produselor Electrocasnice

Prezentarea domeniului de activitate Firma S.C CAAS-N S.A doreste sa apara pe piata din Romania in anul 2009 si va avea ca obiect de activitate...

Etalarea și Promovarea Mărfurilor în Spațiul de Vânzare

Capitolul 1 Tendinte actuale in comertul romanesc cu amanuntul Daca ne propunem sa facem o paralela intre situatia comertului cu amanuntul de la...

Business Plan Grădinița cu Povești

BUSINESS PLAN 1.CONCEPT 1.1 Conceptul afacerii Compania noastra oferă posibilitatea parinţilor de a îşi ştii copilul în siguranţă atunci când...

Etalarea în Interiorul Magazinului

Etalarea marfurilor Componenta majora a tehnologiilor comerciale, etalarea marfurilor constituie, alaturi de publicitatea la locul vanzarii si...

Practica SC Talida SRL

1. Probleme generale. 1.1 Prezentarea unităţii patrimoniale, cadrul legislativ Prezenta lucrare a fost elaborată la S.C. TALIDA S.R.L., societate...

Ai nevoie de altceva?