Tehnici de Vanzare in Compania Forever Living Products

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnici de Vanzare in Compania Forever Living Products.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ghita Stan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

1. Pozitia fortei de vanzare in raport cu activitatea de marketing

Fondata in 1978, Forever Living Products este cel mai mare cultivator de Aloe Vera din lume, precum si cel mai mare producator si distribuitor mondial al produselor pe baza de Aloe Vera pentru sanatate si frumusete.

In 1983, dupa revista de specialitate Inc. Magazine, firma Forever Living Products ocupa locul 2 in clasamentul celor mai dinamice companii private, iar in anul 2000 este considerata firma de multi-level marketing cu cei mai multi distribuitori (peste 8,5 milioane de membri in intreaga lume) si cu cea mai dinamica dezvoltare.

Firma se bazeaza pe sistemul Multi Level Marketing denumit si marketing in retea, sau in sistem multi etajat. Afacerea de tip MLM presupune transferarea unor produse sau servicii de la producator sau furnizor catre consumatori, prin intermediul unor distribuitori care sunt recompensati conform unui plan de marketing, dupa volumul activitatii personale si dupa locul ocupat de acestia in structura pe mai multe nivele (multi-level).

Vanzarea efectuandu-se prin tehnici de MLM, activitatea de vanzare este inclusa in marketing. Marketingul in retea este o metoda eficienta de transmitere a informatiei intre persoane, in vederea transferului produselor sau serviciilor de la producator/furnizor catre consumatori, prin intermediul unor consilieri instruiti. Se elimina astfel lantul de intermediari (importator, engrossist, transportatori) si costurile aditionale desfasurarii unei afaceri de tip clasic (depozitare, magazine, salarii vanzatori, reclama televizata etc.), prin care costul final platit de consumator creste foarte mult.

Prin eliminarea tuturor acerstor verigi intermediare, diferenta dintre pretul de productie si cel de vanzare (mai mica decat in cazul afacerilor clasice) este distribuita, sub forma de bonusuri, intre consilierii colaboratori ai firmei MLM.

2. Identificare clientilor, vanzarea propriu-zisa

In Romania, Forever Living Products este prezenta din 1999. Vanzarile produselor FLP - Aloe Vera au crescut constant in cei 7 ani de activitate si au depasit, in 2005, 20,4 milioane Euro. Dezvoltarea continua se reflecta si in numarul de peste 150.000 de persoane inscrise in reteaua Forever din Romania.

Gama de produse FLP cuprinde bauturi pe baza de aloe vera, suplimente nutritive, produse apicole, produse pentru controlul greutatii, produse pentru ingrijirea pielii, gama de cosmetice Sonya Colour Collection si produse pentru igiena personala.

FLP detine mii de hectare de plantatii proprii pe care cultiva in exclusivitate Aloe barbadensis Miller, specia cu cel mai puternic efect terapeutic. Foarte multe persoane sunt in permanenta in cautarea unor alternative noi, naturale, pentru a-si imbunatati sanatatea.

Forever Living Products atrage clientii prin calitatea produselor lor, complet naturale si prin usurinta achizitionarii lor. Un reprezentant FLP se va deplasa chiar la tine acasa pentru a-ti prezenta oferta lor de produse. Mai mult, poti comanda si online, castigand si mai mult timp.

Clientii companiei sunt in primul rand cunoscutii imediati ai distribuitorului. Ca si in cazul altor companii, precum Avon, sau Oriflame, mai cunoscute la noi, acesta promoveaza practic produsele FLP in cercul lui de prieteni, care la randul lor pot deveni distribuitori.

Distribuitorii sunt autorizati sa cumpere produse in scopul folosirii acestora in afacerea personala sau pentru uzul personal, numai in tara lor de resedinta. Acestia nu au voie sa cumpere produse in scopul exportarii acestora, exceptand motivul uzului personal sau familial intr-o tara in care nu exista depozit FLP autorizat, decat cu acordul scris al Sediului Central din Scottsdale, Arizona, SUA.

Toate comenzile vor fi insotite de una din urmatoarele variante de plata:

- Foaie de varsamant CEC;

- Ordin de plata

- Card VISA sau MASTERCARD;

- Nu se accepta plata prin cecuri personale sau numerar.

Comanda unui distribuitor trebuie sa fie in valoare de minim 50 de euro (fara TVA), iar acestea trebuie depuse la unul din centrele autorizate FLP Romania.

3. Recrutarea si selectarea fortei de vanzare

Multe persoane in cautare de produse de calitate pentru intretinerea sanatatii au devenit, din clienti satisfacuti, distribuitori FLP. Altii au intuit imediat potentialul afacerii si au inceput construirea unei echipe de succes. Astazi, FLP numara peste 8,5 milioane de distribuitori independenti in 120 de tari ale lumii.

Forever Living Products (FLP) incurajeaza si sprijina vanzarea produselor firmei prin intermediul distribuitorilor independenti din intreaga lume. Conform politicilor companiei, distribuitor este considerata orice persoana de peste 18 ani care a completat un Formular de Inscriere al Distribuitorului si s-a inscris personal la o intrunire aprobata de companie sau printr-un reprezentant autorizat al companiei. Distribuitorul achizitioneaza produsele direct de la unul din depozitele firmei, la pretul de depozit.

FLP frunizeaza distribuitorilor sai produsele, personalul necesar deservirii si planul de marketing, detinand exclusivitate in utilizarea sistemului sau de marketing in echipa. Implicarea in afacerea FLP presupune un risc financiar redus, deoarece nu solicita o investitie de capital, iar compania are o politica liberala de rascumparare a produselor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici de Vanzare in Compania Forever Living Products.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice, Bucuresti