Tehnici Promotionale - Hochland

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnici Promotionale - Hochland.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cristian Nistor

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Comert, Marketing

Extras din document

1. Analiza preliminara a produsului/brandului

Cu o vechime de 80 de ani, Hochland este unul dintre cei mai mari producatori si prelucratori de branzeturi din Europa, cu 12 unitati de productie. Branzeturile Hochland sunt vandute in peste 50 de tari in toate continentele Hochland inseamnand calitate, traditie si permanenta inovatie.

Calitatea produselor ii pozitioneaza cei de la Hochland ca fiind cei mai buni in segmentul branzeturi in Romania. Lider incontestabil in Romania, Hochland imbina traditia si inovatia, oferindu-le iubitorilor de lactate o gama variata de branzeturi: de la sortimentele de cascaval la cele de branza topita, creme de branza, branzeturi maturate, sprecialitati branza rasa si branzeturi cu mucegai.

Produsele Hochland sunt prezente, in Romania, inca din 1993, prin importurile efectuate de Whiteland Distribution. Hochland si-a deschis, in anul 1998, o filiala proprie in Romania, dupa care a achizitionat fabrica de la Sighisoara, care a fost retehnologizata si specializata in productia de branza topita: triunghiuri, felii si bloc. In 1999, a fost cumparata ce-a de-a doua fabrica Hochland, in Sovata, unde se produce cascaval felii si cascaval bloc, in variantele clasic si afumat.

Pe langa productia interna, portofoliul Hochland Romania este intregit de produsele importate: cremele de branza proaspata Almette (Smantana, Verdeata, Hrean, Ceapa verde si varianta cu continut redus de grasime: Yogurt) si Hochland Creme (Clasic, cu verdeaţă, cu castraveţi), branza Patros de tip feta, specialitatile de branzeturi cu mucegai Camembert, Brie si Bleu, branzeturile topite Cheese Snack si Sandwich Scheiben (Emmentaler si Maasdamer), feliile de branza naturala Maasdamer, Tilsiter si Gouda, Cascavalul Pane, si nu in ultimul rand branzeturi rase Especial Pizza si Especial Pasta.

Brânza topita Hochland se caracterizeaza printr-un gust excelent si o calitate superioara, sustinute de certificarea ISO 9001 dobândita pentru fabrica Sighisoara. Cu fiecare produs Hochland garanteaza: prospetime, calitate excelenta si o experienta gustativa unica.

- Analiza conjuncturii de piata a produsului respectiv (consumatorii, non-consumatorii)

Situata pe pozitia intai, Hochland are o cota de piata de peste 70% la crema de branza, dupa cum afirma Bianca Popa, Brand Manager Hochland Romania. Hochland a fost si pionierul acestei piete, formand aceasta piata in anul 2000 prin lansarea produselor Almette, sustin reprezentantii companiei. Ca jucatori cu influenta au urmat Unilever, cu marca Rama Creme Bonjour, si Kraft Foods, cu marca Philadelphia. Compania Hochland si-a completat portofoliul in anul 2004 prin introducerea cremelor de branza Hochland Creme.

Consumatori: Hochland comercializeaza produse care se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, in functie de caracteristicile diferentiate ale fiecarei categorii de produs. Produsele sunt adresate in special persoanelor tinere, dinamice, din mediul urban, cu o educatie medie si înalta si cu venituri medii si mari. Aceste persoane petrec foarte mult timp în afara casei, merg in excursii si obisnuiesc sa consume gustari reci, în orice moment al zilei. De asemenea, pentru cei care lucreaza si au pauza de masa scurta (uneori chiar inexistenta) le este mult mai usor sa scoata din geanta un sandwich, din care, binenteles, nu va lipsi orice tip de branza Hochland. Acest sandwich va puteai fi savurat in maxim 5 – 10 minute in timpul serviciului, economisind astfel si timp.

Non-consmatori: Cei care nu consuma produsele brand-ului Hochland sunt cei din mediul urban, cu venituri reduse, sau cei ce au posibilitatea de a consuma produse naturale, realizate si prelucrate in cadrul gospodariilor. Fiind obisnuiti cu produsele naturale, pot fi sceptici in privinta achizitionarii din cadrul magazinelor a diferitelor categorii de branza care desi se sustine ca sunt naturale, nu vor lipsi binenteles aditivii alimentari si nici nu se va putea compara cu gustul branzei „bunicii”.

Consumatorii nu achizitioneaza branzeturile neaparat intr-un anumit sezon. Acest aliment se poate consuma cu usurinta în fiecare anotimp al anului. Exista totusi o cerere mai mare în timpul primaverii si al verii cand oamenii tind sa consume mai multa mancare preparata rapid.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale - Hochland.docx

Alte informatii

Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor