Tehnici Promotionale Milka

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnici Promotionale Milka.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Scurtă prezentare marca MILKA

Kraft Foods Romania, cel mai mare producator de ciocolata de pe piata locala, a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de produse Milka cu 35% fata de 2013.

”Milka” este brandul cu cea mai rapida crestere de pe piata tabletelor de ciocolata, triplandu-si cota de piata in ultimii trei ani.

Milka este liderul segmentului premium al tabletelor de ciocolata, potrivit datelor AC Nielsen, citate de Kraft. Portofoliul companiei cuprinde si minitablete, batoane sau praline Milka, tabletele aducand insa cele mai mari vanzari pe piata locala.

Prin trasaturile ei pare ca are o personalitatea calda, fiind mereu aproape de „public”, pare ca imbina armonios traditia cu modernismul, (iar peisajul alpin o face visatoare)

Povestea marcii Milka reprezinta o incursiune in istoria familiei si companiei Suchard.

Incepem cu anul 1797: pe 9 octombrie se naste in Elvetia, la Boudry, Philippe Suchard. In septembrie 1814, el isi incepe ucenicia de cofetar in ciocolateria din Berna a fratelui sau Frédéric. In mai 1824 el isi indeplineste un mare vis: Philippe Suchard pleca in lunga calatorie spre marea America.

Ceasurile si broderiile elvetiene, pe care le avea in bagajul sau de mana, trebuiau sa il transforme intr-un om de afaceri de succes. Dar, cum deseori se intampla in viata, lucrurile se petrec altfel, si el nu isi poate vinde marfa cu succesul dorit. „Ghinionul unuia, norocul altora“. Cine stie, daca Philippe Suchard s-ar mai fi intors in Europa, in cazul in care devenea un om de afaceri de succes. Astfel, insa el isi incearca pentru a doua oara sansa in tara sa natala, care avea sa ii aduca noroc atat lui, cat si tuturor fanilor ciocolatei…

Pe 17 noiembrie, Philippe Suchard isi deschide propria ciocolaterie in Neuenburg. Intr-un anunt publicat, el face reclama pentru un nou desert proaspat, "au chocolat fin de sa fabrique", ceea ce inseamna in romana “ciocolata fina de casa”. Din pacate, nu se cunoaste exact cum producea aceasta ciocolata. Probabil ca totul era produs manual, la acea vreme neexistand in Neuenburg nici macar o moara de apa. Deja la un an dupa deschiderea ciocolateriei, Philippe Suchard pune in practica cel de-al doilea proiect al sau.

Pentru a nu mai fi nevoit sa produca totul manual, se hotaraste sa isi extinda afacerea. Astfel, in 1826 el reuseste sa inchirieze foarte avantajos o moara parasita, in satul invecinat, Serriéres. In continuare, el reconstruieste moara, dotand-o cu o roata, care ii va servi drept masina de framantat, respectiv rotor cu doua pietre de moara imense. Cu ajutorul acestui utilaj, Suchard putea produce 25-30 kg de ciocolata pe zi, pe care in prima faza a vandut-o sub forma de tablete sau napolitane

In 1887, Carl Russ Suchard, ginerele lui Philippe Suchard fondeaza prima fabrica de ciocolata din Imperiul Austro-Ungar de la acea vreme. La acel moment, ciocolatei (cu exceptia ciocolatei lichide) nu ii fusese adaugat lapte, astfel incat acesta era o delicatesa inchisa la culoare si amaruie. Abia in anii 1890 a fost scoasa pe piata ciocolata cu lapte Suchard. Unsprezece ani mai tarziu, in 1901 „Legenda Mov” vede lumina zilei, cand numele marcii „Milka” este inregistrat. Inca de la aparitie, ambalajul tabletei Milka este mov, pe acesta fiind imprimate o vacuta si o vedere panoramica a Alpilor. Numele „Milka” reprezinta, de fapt alaturarea primelor silabe ale cuvintelor lapte (Milch) si cacao (Kakao) in limba germana.

Din pacate, pionierul Philippe Suchard nu a putut trai si el clipa importanta, deoarece a murit in anul 1884. Insa, ceea ce a lasat in urma, celor patru copii ai sai era o fabrica de ciocolata de prima clasa, care produce pana in zilele noastre produse delicioase din ciocolata.

1. Emiţătorul: compania care deţine în portofoliu marca

Kraft Foods www.kraft.com

2. Analiza mărcii

Personalitatea mărcii exprimă caracteristicile de baza ale mărcii. Ele sunt redate sub forma unor trăsături umane, iar consumatorii au efectiv impresia că marca are caracteristici asemănătoare celor umane. Astfel, marca poate fi tânără sau îmbătrânită, caldă sau distantă, modernă sau conservatoare, prietenoasă sau severă, stilată, delicată, feminină, masculină etc. Este una dintre cele mai eficiente metode de diferenţiere a mărcilor pe piaţă, mai ales atunci când avem mărci care nu se diferenţiază prea mult sub raportul produsului, al beneficiilor, al utilizatorilor sau din punctul de vedere al situaţiilor de utilizare.

Identitate Denumire — Milka

Emblema – vacuta mov

Logo--

Tipul de marca:

Marca linie— Mai multe produse (praline, sortimentul M-Joy, produse speciale pentru copii, produse de sezon ) s-au dezvoltat in jurul produsului-pivot – tabletele de ciocolata. Acestea sunt omogene din punct de vedere al materiei prime, al tehnologiei folosite, al categoriei de clienti careia se adreseaza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale Milka.docx