Tehnici Promotionale - Persil

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnici Promotionale - Persil.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cristian Nistor

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Comert, Marketing

Extras din document

HENKEL Romania, infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe), are in prezent peste 600 de angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 de marci si mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii. De la infiintarea sa in Romania, Henkel a lansat cu succes pe piata romaneasca un important numar de marci din portofoliul international Henkel, precum: Persil, Pur, Rex, Perwoll, Silan, Perwoll, Clin, Bref – dintre detergenti; Fa, Palette, Taft, Gliss, Schauma, Bac - dintre cosmetice; Ceresit, Thomsit, Moment, Super Attak, Loctite si Teroson – dintre adezivi si tehnologii. Henkel una din companiile mentionate in topul Fortune Global 500, are 55.000 de angajati in intreaga lume. Oameni din peste 125 de tari au incredere in marcile si tehnologiile Henkel.

1. Analiza preliminara a produsului/brandului

- Analiza conjuncturii de piata a produsului respective (consumatorii, non-consumatorii)

Pentru fiecare produs exista un anumit procent de consumatori fideli care isi propun de acasa sa-l cumpere, datorita faptului ca sunt multumiti de rezultatele sale, si bineinteles exista consumatori care avand la dispozitie un buget limitat, prefera ca achizitia produsului sa se realize la raft punand mai mult accent pe pret si mai putin pe calitatea produsului, cautand oferta cea mai buna. Asa se intampla si in cazul detergentului Persil. In functie de educatia acestora, clasa sociala si personalitate vor alege un produs ce se vor potrivi cerintelor sale calitate – pret. Binenteles sunt si acei vanatori de promotii, care in general nu sunt fideli unei anumite marci dar care pun accent insa pe ce li se ofera in plus daca achizitioneaza un anumit produs.

Caile de segmentare a pietei detergentilor sunt numeroase si anume: puterea de cumparare, localizarea geografica, comportamentul de cumparare, practicile de cumparare, personalitate, nivelul de educatie, ciclul de viata al familiei, ocupatie, nivelul de cheltuieli al clientului si al preferintelor pe care clientul si le-a facut, de-a lungul timpului, fata de o anumita marca. Astfel, segmentand oferta, se remarca o pondere mare a marcilor din sectorul economic (Dero, Fax, Rex), care se adreseaza gospodariilor cu venituri mici, urmate de cele medii (Bonux, Omo). Detergentii premium (Ariel, Tide, Persil), care inregistreaza performante inferioare pe piata, se adreseaza gospodariilor cu venituri medii şi ridicate.

In segmentarea pietei romanesti a detergentilor unitatea de consum fiind gospodaria, cele mai importante criterii de segmentare sunt: venitul (venituri mici, medii sau mari), nivelul de educatie, clasa sociala (in stransa legatura cu venitul gospodariei si pregatirea atat a capului de familie, cat si a gospodinei). Avand in vedere ca nivelul veniturilor din Romania este scazut si in general cea mai mare parte a acestora se indreapta catre produsele alimentare, resursele financiare ramase pentru produsele nealimentare sunt limitate. In consecinta marea majoritate a a gospodariilor se orienteaza in principal dupa pret si atunci cand achizitioneaza un produs pentru spalat haine. Totodata un alt criteriu important, clasa sociala, inglobeaza mentalitatea, cultura persoanelor cat si posibilitatea de a achizitiona aparate electrocasnice (inclusiv masini de spalat). In prezent numarul gospodariilor in care exista cate o masina de spalat a crescut ceea ce duce la cresterea cererii detergentilor automati in detrimentul celor manuali.

Detergentul de rufe se adreseaza consumatorilor in cautare de produse pentru spalat/curatat haine sau rufe. In consecinta Persil este destinat familiilor moderne, cu venituri medii si mari, care cauta un detergent performant ce poate raspunde cu succes oricaror exigente, punand accent pe calitate. In functie de necesitatile consumatorilor exista mai multe variante de detergent Persil pe piata si anume: Persil Bio, Persil Non-Bio, Persil Silk & Wool, Persil Aloe Vera, Persil Handwash, Persil Sensitive, Persil Gold si nou aparutul Persil Gold Plus (detergent tip pudra) precum si Persil Sensitive Power Gel, Persil Power Gel, Persil Power Color, Persil Gold Plus etc. (detergent lichid sau detergent sub forma de gel) fiecare avand un avantaj diferit cum ar fi: formula biologica, potrivit pentru pielea sensibila, pentru rufele colorate, pentru lana sau matase, pentru rufele albe etc. Astfel Henkel a urmarit acoperirea tuturor segmentelor de piata si largirea segmentelor de piata existente.

Persil a fost un adevarat deschizator de drumuri prin inovatiile legate de produs, prin lansarea primului detergent ecologic, detergentul automat, detergentul pentru rufele curate, detergentul lichid/gel.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale - Persil.docx