Tehnici Promotionale - SC Cotnari SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnici Promotionale - SC Cotnari SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nistor Cristian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comert, Marketing

Extras din document

Analiza preliminară a produsului

COMPANIA COTNARI

- 1948 - a luat fiinţă SC.COTNARI.SA , ca secţie a unei ferme de stat, având la vremea respectivă 128 de hectare cu plantaţii de vie;

- 1956 - devine unitate de sine stătătoare;

- 1966-1968 - construieşte un combinat modern;

- 2000 - începând cu acest an, SC.COTNARI SA. se privatizează prin metoda MEBO (Management-Employees Buy-Out).

Vinurile de Cotnari sunt apreciate la nivel mondial , fiind puse alaturi de Sauternes , Tokaj , Ruster Ausbruch sau Trockenbeerenauslesen.

Sortimentele podgoriei sunt constituite din cele mai vechi timpuri, numai din soiurile autohtone: 35 % Grasă de Cotnari, 35 % Fetească Albă, 20 % Frâncuşă si 10% Tămâioasă Românească (Busuioacă de Moldova).

La vinul tânăr, convingătoare sunt aromele sale de caise uscate şi fagure de miere , gustul oferă o combinaţie complexă de nuci , stafide şi o nuanţă fină de migdale dulci.

La Cotnari se produc 4 soiuri de vin: Vinul soi Fetească albă ; Vinul soi Frâncuşa de Cotnari ; Vinul soi Grasă de Cotnari ; Vinul soi Tămâioasă Românească.

Pe lângă acestea, la Cotnari, se mai produc 2 sortimente de vin (cupaje): Vinul Voievodal ;Chateau Cotnari.

Firma COTNARI este una dintre cele mai cunoscute firme de producţie şi distribuţie a vinurilor din România.Compania va alege întotdeauna calitatea în detrimentul cantităţii

Firma deţine personal calificat capabil să implementeze o nouă ofertă.

Pentru reclamă compania doreşte să se folosească de următorii colaboratori : în primul rând personalul firmei , televiziuni,radiouri , ziare , poştă , primării , panouri publicitare , reclame pe faţadele blocurilor.

Micromediul

Dacă ne referim la piaţa consumatorilor de vinuri, putem spune că aceasta a evoluat, oferta de produse la nivelul ȋntregii pieţe conţinȃnd vinuri super premium, premium, şi medii, fiecare segment avȃnd consumatori dedicaţi.

Piaţa produsului nostru cuprinde:

- Nonconsumatori absoluţi – persoane care nu vor cumpăra niciodată vin; aceştia au un procent destul de redus, circa 8%. Din această categorie fac parte persoanele cărora le este interzis alcoolul sau care sunt impotriva acestuia (de ex. din motive religioase).

- Nonconsumatori relativi – persoane care ar consuma produsul, dar din anumite motive nu o fac: fie din lipsa banilor, fie că nu au consumat niciodată şi nu cunosc gustul vinului (de ex. copii). Procentul acestora este de aproximativ 15%.

- Consumatori efectivi – persoane care consumă vin. Conform Statisticilor Asociaţiei Producătorilor de Vin 78,67% din totalul populaţiei consumă vin. Piaţa ţintă este formată din consumatorii de băuturi alcoolice, cu vȃrsta cuprinsă ȋntre 18-60 de ani, cu venitul mediu spre mare.Potrivit cercetarii pietii vinului s-a aratat faptul ca barbatii consuma preponderant soiuri seci, iar femeile preferă soiurile demiseci si demidulci. Interesant de subliniat este faptul că, pentru consumatorii de peste 35 de ani, soiurile dulci “dispar” din opţiunile de consum, iar în cazul grupei de vârstă de peste 64 de ani, preferinţele se încadrează în tipurile sec şi demisec.

Macromediul

Factorii externi care pot influenţa vânzarea “ Vinului Cotnari” sunt:

- Factori economici: puterea de cumpărare a consumatorilor, inflaţia, criza financiară, evoluţia preţului produsului

- Factori politico-juridici: normele si reglementările juridice cu privire la interzicerea consumării de băuturi alcoolice de catre persoanele care nu au împlinit 18 ani, cresterea accizei, a taxelor.

- Factori socio-culturali : persoanele care nu pot consuma băuturi alcoolice implicit vinul pentru că suferă de anumite boli, persoanele care au o anumită religie, nivelul educaţiei

Factori interni : resursele financiare : cinci milioane de euro în mărirea suprafeţei cultivate cu 300 de hectare de viţa-de-vie şi pentru achiziţionarea de tractoare şi maşini agricole.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale - SC Cotnari SA.doc

Alte informatii

Tehnici Promotionale